Voi apua. Unohdin huomisen päivälliskalan 8h pöydälle huoneen lämpöön. Voiko vielä käyttää?
Siirsin sen jääkaappiin heti. Tulin klo 10 kaupasta ja huomasin äsken, että 30€ lohi seisoo vieläkin pöydällä. En muistanut laittaa sitä kaappiin. Voiko sitä vielä syödä? Huomenna tulee vieraita. Ajattelin tarjota kalan heille, mutta uskallanko itse maistaa vai syönkö jotain muuta?
Kommentit (14)
Voi, vierailelle voi tarjota mitä vain kunhan se näyttää, tuoksuu ja maistuu normaalilta. Jos näin on niin kala on ok. Älä kuitenkaan itse maista.
Käytä pois. Minäkin löysin helteellä roskiksesyta lohen (muovissa). Naapuri oli heittänyt kaksi päivää vanhan lohen pois ja se oli ollut roskapöntössä aamusta. Näin itse vievän sinne. Ite noukin sen illalla vasta ja tein ruokaa. Söin vielä seuraavanakin päivänä eikä tullut mitään.
Et helvetissä. Ei sitä voi syödä enää tänäänkään.
Vieraille tai naapureille voi tarjota hyvin, itse en söisi.
Minä laittaisin sen kalan pakastimeen niin että jäähtyy kunnolla. Se on ihan kelvollista vielä.
Tarjoa kissalle ensin. Jos kissa ei oksenna niin voi syödä ja jos oksentaa niin voit tehdä siitä lohimurekkeen vieraille.
Etkö oikeasti keksi mitään muuta provoa?
Vierailija kirjoitti:
Tarjoa kissalle ensin. Jos kissa ei oksenna niin voi syödä ja jos oksentaa niin voit tehdä siitä lohimurekkeen vieraille.
Taitaa kissan suolisto sietää kaikenmaailman eliöitä keskiverto ihmistä paremmin :D. Eli ei siis luotettava.
Vierailija kirjoitti:
Minä laittaisin sen kalan pakastimeen niin että jäähtyy kunnolla. Se on ihan kelvollista vielä.
Ei ei ei!! Tää on kaikista vaarallisin tapa. Kun kala sulaa, niin bakteerit lisääntyvät oikein eksponentiaalisesti. Kyseistä kalaa ei pitäisi syödä ollenkaan, mutta jos nyt ap haluaa ottaa riskin, niin vähiten vaarallinen vaihtoehto on kypsentää kala heti ja syödä se heti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä laittaisin sen kalan pakastimeen niin että jäähtyy kunnolla. Se on ihan kelvollista vielä.
Ei ei ei!! Tää on kaikista vaarallisin tapa. Kun kala sulaa, niin bakteerit lisääntyvät oikein eksponentiaalisesti. Kyseistä kalaa ei pitäisi syödä ollenkaan, mutta jos nyt ap haluaa ottaa riskin, niin vähiten vaarallinen vaihtoehto on kypsentää kala heti ja syödä se heti.
Ja olen mikrobiologi, että kannattaisi ehkä uskoa mitä sanon.
Jos tää ei ole provo. Niin ei todellakaan voi.