Syöttekö paljon maissia? esim murot, pakasteena ym?
Kommentit (17)
Vain tuoretta maissia kesäisin, grillattuna ja ihan sellaisenaan on ihan parasta kesäherkkua yhdessä grillatun ananaksen kanssa.
Olen nyt imetysaikana syönyt paljon pakastemaissia, koska monet muut kasvikset ovat tuntuneet aiheuttavan vauvalle mahakipuja. Aiemmin en kyllä syönyt.
Juuri nyt syön kotimaisia maissintähkiä grillaten tai pannulla paistaen. Ulkomaisesta maissista en tykkää kun se ei ole tarpeeksi tuoretta (eli makeaa). Syön siis maissia ainoastaan kun on sen sesonki Suomessa eli vähän ja harvoin.
Vierailija kirjoitti:
Olen nyt imetysaikana syönyt paljon pakastemaissia, koska monet muut kasvikset ovat tuntuneet aiheuttavan vauvalle mahakipuja. Aiemmin en kyllä syönyt.
Hyvä että olet löytänyt ratkaisun. t.ap
Syön harvoin ja vähän, vatsa ei tykkää.
On niin epäterveellistä, että syön vain harvoin. Sopii antamaan makua tiettyihin ruokiin, mutta kasvisten syönnistä ei kyllä maissin kohdalla voi puhua.
Maissilla on jostain syystä turhan huono maine. Maissi on ekologinen valinta kun se käytetään kokonaan, eli tähkät menee ravinnoksi ja varret energiantuotantoon. Maissipyre on unohdettu ruoka joka sopii lisukkeeksi siinä missä perunamuussikin.
Käytän maissijauhoja (siis ei tärkkelystä) ruokien valmistuksessa suurustukseen ja välillä on pakasteessa maissinjyviä, ei ole tainnut vähän aikaan kyllä olla, pitäisi ostaa.
Keitän tätä nykä joka päivä maissipuuroa. Kotimaiset tattarijauhot ovat, niin koen, muiden viljojen saattuttamia, evätkä sovi keliaatikolle.
Onhan maississa ravintoa ja vitamiineja!! t.ap
Vain suurustamiseen maissijauhoja joskus. Hyvin harvoin pakastemaissia. Jos satun itse kasvattamaan niin silloin, tänä vuonna ei ollut maissia kasvamassa.
Kesällä tulee grillattua, italianpadassa joskus ja joskus tehdään popcornia. Siinä taitaa olla maissinsyönnit.
Melkein kaikessa on maissia jossain muodossa, tuntuu ainakin siltä. Jos ei siirappina niin tärkkelyksenä. Mutta tykkään maissinjyvistä (ostan tölkissä), kun tykkään suolaisessa ruoassa makean häivähdyksistä.
Joka päivä pakastettua maissia salaatin joukossa.
Maississa on erityisen paljon resistenttiä tärkkelystä, liukenemattomia kuituja ja karotenoideja, se sisältää myös monia välttämättömiä vitamiineja, kivennäisaineita ja aminohappoja, joista terveellinen ruokavalio koostuu. Maissi sisältää yli 10 prosenttia suositellusta päivittäisestä fosforin, magnesiumin, kaliumin, C-vitamiinin sekä B-vitamiinien folaatin, tiamiinin ja B12-vitamiinin saannista. Se on myös hyvä A-provitamiinin, E-vitamiinin, raudan, mangaanin, seleenin, natriumin ja sinkin lähde. Mikä parasta, maissi sisältää arvokkaita antioksidantteja ja aminohappoja, jotka ovat elintärkeitä solujen terveen kasvun varmistamiseksi.
En syö maissia ollenkaan.