Mitä ruokia teette pakkaseen?
Pää on tyhjä. Ideoita?
Haluan saada meidän arjen sujumaan ilman eineksiä taas.
Kommentit (14)
En mitää, pakastin on rikki. Siispä kun teen ruokaa niin joudun syömään sitä samaa monta päivää kun ei voi pakastaa.
Ai niin, lisään vielä, että sosekeitoista meillä ei ihan hirveästi tykätä. Ap
Laatikkoruokia ja hernesoppaa. Lihasoppaa joskus tein mutta perunat muuttui kumipalloiksi.
En mitään.
Meidän pakkaessa on leipää, ranskalaisia ja jäätelöä. Joskus kalapuikkoja, torttutaikinaa ja kuusenkerkkiä.
Aina on bolognesea, niin tarvitsee keittää vaan pasta. Niin ja linssi-kasvissosekeitto
Paistan kanasuikaleita ja laitan ne sitten kasviskeiton sekaan. Laitan 100 g per annos.
En tee mitään pakastimeen. Meillä syödään ne ruoat mitä tehdään, usein seuraavana päivänä samaa. Ei jää pakastettavaa. Joku satunnainen pikkuannos jotain kastiketta saattaa löytyä ja sitten se heitetään pois, kun kukaan ei edes muista, koska se on sinne laitettu. Parempi syödä kaikki tuoreeltaan tai seuraavana päivänä, ei tule hävikkiä.
Kiinteistä ruoista pakastimesta löytyy yleensä lihapullia irtonaisina, ruskeaa kastiketta annospakattuina, kaalilaatikkoa ja lasagnea.
Keitoista hernekeittoa, jauhelihakeittoa, nakkikeittoa ja lohikeittoa. Suurin osa ihmisistä, joiden kanssa olen keittojen pakastamisesta keskustellut, sanoo, että eivät pakasta keittoja, koska perunat menevät huonoiksi pakastimessa, mutta en ole moista huomannut, ja olen erittäin kranttu. Pakastan keiton aina samana päivänä kuin valmistan.
Yksin asuvana pakastaminen on toki siinä mielessä helpompaa, että voi pakata annoksiin, ja aina riittää samaa ruokaa kaikille syöjille :D
Teen ahven fileitä. Kalastan ahvenia ja teen niistä ruodottomia fileitä ja laitan vakuumipussiin. Nyt on noin 9 kg ahven filettä pakastimessa. Ne säilyy hyvänä 6 kuukautta helposti.
Kaalikääryleitä, kaalilaatikkoa, lihakeittoa ilman perunoita, kasvispihvejä, lihapullia/jauhelihapihvejä/lindströminpihvejä. Joskus keitän lihaa valmiiksi keittoa varten ja pakastan sitä ja lientä yhdessä, siitä voi sitten sulattaa ja tehdä keiton loppuun.
Teen myös kypsennystä vaille sekoituksia pakkaseen, esim lihakuutioita, tomaattimurskaa, säilykepaprikaa, porkkanaa, selleriä, sipulia, valkosipulia, chiliä, laakerinlehti, suolaa, pippuria, oreganoa pakastepussiin ja pakastan litteänä. Kypsennän sitten syöntipäivänä crockpotissa (onnistuu myös padassa uunissa), helppoa kun vaan tyhjentää pussin sisällön pataan ja laittaa hautumaan.
Jos kaipaa eksoottisempia vinkkejä niin youtubesta hakemaan sanoilla freezer meal. Amerikkalaiset kotivaimot on näissä aika aktiivisia.
Vierailija kirjoitti:
Teen ahven fileitä. Kalastan ahvenia ja teen niistä ruodottomia fileitä ja laitan vakuumipussiin. Nyt on noin 9 kg ahven filettä pakastimessa. Ne säilyy hyvänä 6 kuukautta helposti.
Mitä luksusta :)! Aivan ihanaa! Ahvenfile on niin kallista, että tuolle tulisi kova hinta kaupassa.
En mitään, inhoan pakastettuja ruokia!