Jos voi ja Oivariini on samalla kilohinnalla niin eikö kannata ostaa voita joka on ns. aidompaa, puhtaampaa, vähemmän prosessoitua?
Kommentit (18)
Juuri näin. Ja eikö kannattaisi ennemmin syödä aitoa, puhdasta ja prosessoimatonta valkoista kärpässientä kuin kanttarellikastiketta, missä on vaikka mitä epäaitoa, kuten vettä?
Voihin voi halutessaan itse lisätä öljyä, halvemmaksi tulee.
Tietenkin. Voihan on oivariinin yksi ainesosa. Sitä voi jatkaa halvemmilla aineilla kuten öljy ja vesi jos haluaa sellaisen levitteen.
Voi on prosessoitu tuote. Jos haluaa vähän prosessoitua leivänpäälle, kannattaa leivälle kasata tuoreita vihanneksia.
Voita ostan muutenkin. Maksoi mitä maksoi. Parempaa leivän päällä ja ruuanlaitossa.
Ingmariinia, siinä on vain voita, suolaa ja rypsiöljyä. Terveellisempää kuin voi, mutta molempia kyllä on jääkaapissani, eivät ne ole vaihtoehtoja.
Mitään öljyjä tai rasvoja ei kannata ostaa. Ne lihottaa.
Välttelisin laittamasta sen voin alle esim. täysjyväruisleipää, joka on ultraprosessoitu elintarvike, jos se prosessointi eli ruuan käsittely noin huolettaa, vaikkanelko turhaa onkin.
Miksi turhaa ostat prosessoitua voita? Minä ainakin imen suoraan lehmän tissistä.
Leivälle pehmeämpää helposti levittyvää oivariinia, ruuanlaittoon ja leivontaan voita.
Vierailija kirjoitti:
Leivälle pehmeämpää helposti levittyvää oivariinia, ruuanlaittoon ja leivontaan voita.
Sama! Tykkään voista, mutten kestä kun se on niin kivikovaa leivän päälle ja rikkoo leivän.
Valitettavasti kolesterolini on niin korkealla, että sydärinhän tuosta saisin.
Liika kolesteroli on haitallista, koska se lisää huomattavasti riskiä sairastua valtimotauteihin. Kolesteroli ahtauttaa pikku hiljaa suonia kaikkialla elimistössä, mikä voi aiheuttaa sydäninfarktin tai aivoinfarktin. Tämän vuoksi veren suurentunutta kolesteroliarvoa pyritään pienentämään.
Vierailija kirjoitti:
Välttelisin laittamasta sen voin alle esim. täysjyväruisleipää, joka on ultraprosessoitu elintarvike, jos se prosessointi eli ruuan käsittely noin huolettaa, vaikkanelko turhaa onkin.
Mihin perustuu tietosi ruisleivästä?
Ostan pienleipomon ruisleipää jossa ei ole muuta kuin vettä, täysjyväruista ja vähän suolaa. Ei tuo ole ultraprosessoitua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Leivälle pehmeämpää helposti levittyvää oivariinia, ruuanlaittoon ja leivontaan voita.
Sama! Tykkään voista, mutten kestä kun se on niin kivikovaa leivän päälle ja rikkoo leivän.
Tähän pirkkaniksi, höylää jääkaappikylmää voita juustohöylällä, kun käytät sitä leivän päälle.
Juu, ja ihan veitsellä voi ottaa vetäen " höyläämällä" siitä kiekuroita, hetivalmista leivälle. Pari karkeaa suolahippua vielä päälle jos oikein herkuttaa....
"Ruoan prosessointi tarkoittaa kaikkea raaka-aineiden käsittelyä: pesemistä, kuorimista, pilkkomista, liottamista, kuumentamista, pakastamista, fermentointia, pikkelöintiä, suolaamista, paahtamista, pastörointia, sekoittamista, hiivalla kohottamista jne"
Eikö silloin järkevintä olisi rasva imeä suoraan lehmän utareesta ja taas kasvisöly pureskella suoraan pellolta kasvin jyvistä/hedelmistä. Jos prosessointi on niin pahaksi.
Voita, en tarvitse oivariinia mihinkään kun en syö leipää.