Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miks mun tekemä lohilaatikko lilluu nesteessä?!

Vierailija
14.08.2024 |

Tein lohilaatikon jota oon tehny monet kerrat samalla tavalla ja nyt viime kertoina se on jostain syystä ihmeen vetistä ollu.. Lohta, perunaa, kermaa, mausteet.. Annan olla uunissa noin tunnin, on kypsää. Sitte laitan folion päälle ja annan 30min vetäytyä. Otan palasen ja huomaan kuinka nestettä lilluu vuoassa siinä kohtaa mistä otin palasen.. Aina ku kaapii lautaselle niin sitä mukaa vuoka vaan täyttyy nesteestä.. Pakko oli jopa kaataa sitä nestettä pois tuosta.. 

Mikä ihme tuotaki lootaa nykyään riivaa?? Tosiaan ihan samalla tavalla oon aina tehny, samat määrät kermaa, lohta jne eikä ennen ollu vetistä yhtään!!

Lohiki oli tuoretta, ei pakastettua.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä perunaa käytät?

Vierailija
2/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruna ei syystä tai toisesta saanut sidottua sitä kaikkea nestettä.

Vähätärkkelyksinen, uusi peruna?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ootko vaihtanu kermaa tai onko lohi ollut pakkasessa?

Vierailija
4/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käykö joku kusemassa sinne laatikkoon kun silmä välttää?

Vierailija
5/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eri perunalajike?

Vierailija
6/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuumeneeko uuni tarpeeksi, ettei ole rikki?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen kypsentänyt Annabella perunoita mikrossa ja niistä irtoaa yllättävän paljon nestettä.

Vierailija
8/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Peruna ei syystä tai toisesta saanut sidottua sitä kaikkea nestettä.

Vähätärkkelyksinen, uusi peruna?

Tässäpä se syy tuli. Suurin osa kaupasta myytävistä perunoista on nyt uusia ja niitä ei laatikkoihin kannattaisi käyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohiksena...

Mitä lohta käytät?

Mitä tahansa kaupassa katsoo, pakaste, vakuumi, tiski jne niin saatanan kallista kuitenkin.

 

Vierailija
10/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väärintehty. Osta suosiolla eineslohilaatikkoa, niin saat laadukkaampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viljellyt kalat on kuraa.

Etkö tiennyt sitä? Pumpattu täyteen vettä kemiallisella reaktiolla. Ne kalat ei mitään petokalan elämää elä. Lihakin on semmosta mössöä että sormi menee fileestä läpi.

Vierailija
12/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uudet perunat. Käytä kerman sijaan vaikkapa maustamatonta tuorejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä laita sitä foliota...

Vierailija
14/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kävin vielä tarkistaa roskiksesta sen pussin mitä perunaa oli. Luki "kesäperuna" irtotuotteena 🤦 Mies ostanu nuo vaikka sanoin että tuo yleisperunaa kun siitä oon aina ennen tehny tuon laatikon. Empä hoksannu kun aloin tekee.

Mutta en tiedä voiko tää perunakaan nyt selittää tuota kaikkea, koska oon parina viimesimpänä kertanakin käyttäny ihan yleisperunaa ja on jääny vetiseksi siltiki.

Ja sillon viimeksi kun on laatikko onnistunu niin sillonkin on ollu yleisperunaa käytetty.

Kai noissa samoissa yleisperunoissakin voi sitte olla jotain eroja tai jotain viallisia osa 🤷

AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uudet potut pottuina ja lohi paistettuna.

Vierailija
16/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähemmän kermaa eikä mitään foliota, kerää vaan kosteutta.

Paista vähän kauemmin.

Eikä mitään ruokakermaa vaan kuohua.

Vierailija
17/17 |
14.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kävin vielä tarkistaa roskiksesta sen pussin mitä perunaa oli. Luki "kesäperuna" irtotuotteena 🤦 Mies ostanu nuo vaikka sanoin että tuo yleisperunaa kun siitä oon aina ennen tehny tuon laatikon. Empä hoksannu kun aloin tekee.

Mutta en tiedä voiko tää perunakaan nyt selittää tuota kaikkea, koska oon parina viimesimpänä kertanakin käyttäny ihan yleisperunaa ja on jääny vetiseksi siltiki.

Ja sillon viimeksi kun on laatikko onnistunu niin sillonkin on ollu yleisperunaa käytetty.

Kai noissa samoissa yleisperunoissakin voi sitte olla jotain eroja tai jotain viallisia osa 🤷

AP

 

Kyllä se neste imeytyy kun laatikko jäähtyy. Ja ei kai maailma tuohon kaadu? Ei kun ääntä kohti vaan. Se liemi on kai ihan hyvää?

Syksyllä tuoreissa potuissa on vaan enemmän nestettä kuin talven yli säilötyissä.

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kuusi yksi