Työpaikkaruokalassa on herkullisia höyrytettyjä parsakaaleja ja vihanneksia. Miten samanlaisia saa valmistettua kotona?
Kasvikset maistuvat aivan erilaiselta ja herkullisilta. Miten samanlaisia saa valmistettua kotona ilman teollisuusuuneja ja laitteita?
Kommentit (8)
Höyrykattila tai sellainen väliosa kattilaan
Yllä mainitut ohjeet ja muista al dente eli älä kypsennä liikaa.
Ai jotkut tykkää niistä höyrytetyistä? Mä suorastaan inhoan niitä. Äitini oli terveysintoilija, ja lapsena söimme usein höyrytettyjä vihanneksia, koska höyryttämällä voi välttää rasvankäytön. Äidillä oli ihan normi kattiloiden päälle laitettava sellainen höyrytysritilä/kori, missä ne sitten ne kasvikset höyryttyi samalla kun vaikka perunat kiehui siellä vedessä.
Itse nautiskelen nykyään vähemmän superterveellisestä. Esim. parsakaali. Keitän 5 minuuttia, sitten paistan hyvässä oliiviöljyssä ja valkosipulissa muutaman minuutin. Päälle mustapippuria, suolaa, chilihiutaleita ja pinjansiemeniä. Nam. Vanha sanontakin sanoo "Ken keitetyn paistaa, saa makean maistaa".
Mikroaaltouunissa, kaksiosaisessa mikrohöyrytysastiassa.
Vierailija kirjoitti:
Ai jotkut tykkää niistä höyrytetyistä? Mä suorastaan inhoan niitä. Äitini oli terveysintoilija, ja lapsena söimme usein höyrytettyjä vihanneksia, koska höyryttämällä voi välttää rasvankäytön. Äidillä oli ihan normi kattiloiden päälle laitettava sellainen höyrytysritilä/kori, missä ne sitten ne kasvikset höyryttyi samalla kun vaikka perunat kiehui siellä vedessä.
Itse nautiskelen nykyään vähemmän superterveellisestä. Esim. parsakaali. Keitän 5 minuuttia, sitten paistan hyvässä oliiviöljyssä ja valkosipulissa muutaman minuutin. Päälle mustapippuria, suolaa, chilihiutaleita ja pinjansiemeniä. Nam. Vanha sanontakin sanoo "Ken keitetyn paistaa, saa makean maistaa".
Äitis käsitti terveellisyyden väärin, kasvikset pitää ehdottomasti syödä rasvan kanssa. Silloin niistä saa kaiken hyödyn ja maistuukin hyvältä.
Höyryllä valmistaessa vitamiinit jää kasviksiin.
keittäessä liukenee keitinveteen ja kovalla lämmöllä paistaessa vähenee myöskin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ai jotkut tykkää niistä höyrytetyistä? Mä suorastaan inhoan niitä. Äitini oli terveysintoilija, ja lapsena söimme usein höyrytettyjä vihanneksia, koska höyryttämällä voi välttää rasvankäytön. Äidillä oli ihan normi kattiloiden päälle laitettava sellainen höyrytysritilä/kori, missä ne sitten ne kasvikset höyryttyi samalla kun vaikka perunat kiehui siellä vedessä.
Itse nautiskelen nykyään vähemmän superterveellisestä. Esim. parsakaali. Keitän 5 minuuttia, sitten paistan hyvässä oliiviöljyssä ja valkosipulissa muutaman minuutin. Päälle mustapippuria, suolaa, chilihiutaleita ja pinjansiemeniä. Nam. Vanha sanontakin sanoo "Ken keitetyn paistaa, saa makean maistaa".
Äitis käsitti terveellisyyden väärin, kasvikset pitää ehdottomasti syödä rasvan kanssa. Silloin niistä saa kaiken hyödyn ja maistuukin hyvältä.
Kaikkein terveellisin on kun höyryttää kasvikset ja salaatin ja kasvisten sekaan lorauttaa laadukasta oliiviöljyä
Kattilan pohjalle 2-3 cm vettä, levy kuumalle ja ritilän päälle kasvikset, kansi kiinni.
Valmistuvat nopeasti.