Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Työpaikkaruokalassa on herkullisia höyrytettyjä parsakaaleja ja vihanneksia. Miten samanlaisia saa valmistettua kotona?

Vierailija
06.08.2024 |

Kasvikset maistuvat aivan erilaiselta ja herkullisilta. Miten samanlaisia saa valmistettua kotona ilman teollisuusuuneja ja laitteita?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
06.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilan pohjalle 2-3 cm vettä, levy kuumalle ja ritilän päälle kasvikset, kansi kiinni.

Valmistuvat nopeasti.

Vierailija
2/8 |
06.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyrykattila tai sellainen väliosa kattilaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
06.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yllä mainitut ohjeet ja muista al dente eli älä kypsennä liikaa.

Vierailija
4/8 |
06.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai jotkut tykkää niistä höyrytetyistä? Mä suorastaan inhoan niitä. Äitini oli terveysintoilija, ja lapsena söimme usein höyrytettyjä vihanneksia, koska höyryttämällä voi välttää rasvankäytön. Äidillä oli ihan normi kattiloiden päälle laitettava sellainen höyrytysritilä/kori, missä ne sitten ne kasvikset höyryttyi samalla kun vaikka perunat kiehui siellä vedessä.

Itse nautiskelen nykyään vähemmän superterveellisestä. Esim. parsakaali. Keitän 5 minuuttia, sitten paistan hyvässä oliiviöljyssä ja valkosipulissa muutaman minuutin. Päälle mustapippuria, suolaa, chilihiutaleita ja pinjansiemeniä. Nam. Vanha sanontakin sanoo "Ken keitetyn paistaa, saa makean maistaa".

Vierailija
5/8 |
06.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikroaaltouunissa, kaksiosaisessa mikrohöyrytysastiassa.

Vierailija
6/8 |
06.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai jotkut tykkää niistä höyrytetyistä? Mä suorastaan inhoan niitä. Äitini oli terveysintoilija, ja lapsena söimme usein höyrytettyjä vihanneksia, koska höyryttämällä voi välttää rasvankäytön. Äidillä oli ihan normi kattiloiden päälle laitettava sellainen höyrytysritilä/kori, missä ne sitten ne kasvikset höyryttyi samalla kun vaikka perunat kiehui siellä vedessä.

Itse nautiskelen nykyään vähemmän superterveellisestä. Esim. parsakaali. Keitän 5 minuuttia, sitten paistan hyvässä oliiviöljyssä ja valkosipulissa muutaman minuutin. Päälle mustapippuria, suolaa, chilihiutaleita ja pinjansiemeniä. Nam. Vanha sanontakin sanoo "Ken keitetyn paistaa, saa makean maistaa".

Äitis käsitti terveellisyyden väärin, kasvikset pitää ehdottomasti syödä rasvan kanssa. Silloin niistä saa kaiken hyödyn ja maistuukin hyvältä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
06.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höyryllä valmistaessa vitamiinit jää kasviksiin.

 

keittäessä liukenee keitinveteen ja kovalla lämmöllä paistaessa vähenee myöskin

Vierailija
8/8 |
06.08.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ai jotkut tykkää niistä höyrytetyistä? Mä suorastaan inhoan niitä. Äitini oli terveysintoilija, ja lapsena söimme usein höyrytettyjä vihanneksia, koska höyryttämällä voi välttää rasvankäytön. Äidillä oli ihan normi kattiloiden päälle laitettava sellainen höyrytysritilä/kori, missä ne sitten ne kasvikset höyryttyi samalla kun vaikka perunat kiehui siellä vedessä.

Itse nautiskelen nykyään vähemmän superterveellisestä. Esim. parsakaali. Keitän 5 minuuttia, sitten paistan hyvässä oliiviöljyssä ja valkosipulissa muutaman minuutin. Päälle mustapippuria, suolaa, chilihiutaleita ja pinjansiemeniä. Nam. Vanha sanontakin sanoo "Ken keitetyn paistaa, saa makean maistaa".

Äitis käsitti terveellisyyden väärin, kasvikset pitää ehdottomasti syödä rasvan kanssa. Silloin niistä saa kaiken hyödyn ja maistuukin hyvältä.

 

Kaikkein terveellisin on kun höyryttää kasvikset ja salaatin ja kasvisten sekaan lorauttaa laadukasta oliiviöljyä