Kuulostaako tällainen kukkakaalista valmistettu ruokalaji tutulta?
Muistan, että olen lapsena syönyt jotain tällaista. Kukkakaalia valkokastikkeessa, joukossa keitettyä kananmunaa ja ehkä juustoa. Muistaakseni tämä on uuniruoka. Kuulostaako tutulta, vai onko kyseessä vain jonkun itse keksimä ruokalaji?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Olisikohan graniitti, meillä vasta oli sukujuhlissa samantyyppistä, myös parsan nuppuja oli, hyvää.
Ei gratiini. Gratiinissa on munamaito.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Olisikohan graniitti, meillä vasta oli sukujuhlissa samantyyppistä, myös parsan nuppuja oli, hyvää.
Gratiini kenties?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olisikohan graniitti, meillä vasta oli sukujuhlissa samantyyppistä, myös parsan nuppuja oli, hyvää.
Ei gratiini. Gratiinissa on munamaito.
Ap
Ei välttämättä. Siitäkin on eri variaatioita.
en kyllä muista. elin lapsuuden 80-luvulla ja kukkakaali oli silloin tosi haluttua.
Kuorrutettu kukkakaali. Semmoista meillä tehtiin. Ja päälle tosiaan voi laittaa muutakin kuin juustoraastetta.
Vierailija kirjoitti:
Kuorrutettu kukkakaali. Semmoista meillä tehtiin. Ja päälle tosiaan voi laittaa muutakin kuin juustoraastetta.
Oliko se siis valkokastikkeessa? Mä teen kyllä joskus itsekin sellaista, jossa on juustoraastetta päällä, mutta jostain syystä tuli vain fläsärinä tämä mieleen.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olisikohan graniitti, meillä vasta oli sukujuhlissa samantyyppistä, myös parsan nuppuja oli, hyvää.
Ei gratiini. Gratiinissa on munamaito.
Ap
Minä en laita gratiiniin munaa ollenkaan, vaan kermajuustojauhokastikkeen. Munasta tulee sellainen hyytelö ja rakeinen. Kermasta pehmeä ja joustava. Ei kuulosta minulle tutulta tuo aloituksen ruoka. Ehkä jonkun oma mukaelma jostain.
Munakastiketta syötiin monenlaisen kanssa. Se oli valkokastiketta, missä oli pilkottua kananmunaa. Joku on käyttänyt sitä sitten perinteisen valkokastikkeen sijaan kukkakaalin gratinointiin.
https://www.hellapoliisi.fi/reseptit/kasvislisakkeet/gratinoitu-kukkaka…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuorrutettu kukkakaali. Semmoista meillä tehtiin. Ja päälle tosiaan voi laittaa muutakin kuin juustoraastetta.
Oliko se siis valkokastikkeessa? Mä teen kyllä joskus itsekin sellaista, jossa on juustoraastetta päällä, mutta jostain syystä tuli vain fläsärinä tämä mieleen.
Ap
Meillä muistaakseni laitettiin. Se oli ihanan mehevä ruoka. Ei siinä kyllä mitään muna-maitoa ollut.
Nuo kananmunat vaikuttavat hieman oudoilta, muutoinhan kyseessä kuorrutettu kukkakaali/kukkakaalipaistos (joissakin ohjeissa löytyy nuo kananmunatkin, mutta ihan raakana valkokastikkeeseen sekoitettuna).
Ehkä joku on hieman muokannut yleistä reseptiä tai päättänyt hyödyntää kananmunakastikkeen lopun tuohon paistokseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olisikohan graniitti, meillä vasta oli sukujuhlissa samantyyppistä, myös parsan nuppuja oli, hyvää.
Ei gratiini. Gratiinissa on munamaito.
Ap
Kyllä gratiinissa nimenomaan on valkokastiketta/juustokastiketta/juustoraastetta, ei munamaitoa.
Voi kyllä olla, että muistan nuo keitetyt kananmunat väärin. Ehkä niitä syötiin sen kanssa? Pitää kokeilla tehdä tuota kuorrutettua kukkakaalia. Kukkakaali on niin hyvää!
Ap
Kukka- ja/tai parsakaalista saa kivoja täytettyjä cannelloneja. Sotkee sekaan raastettua (parmesan-)juustoa, créme fraîchea, valkosipulia, pippureita ym. haluamiaan mausteita. Sössö pursotetaan putkien sisään kulmastaan aukileikatulla pussukalla, ladotaan voidellulla vuoalle ja kumotaan päälle purkilliset yhteensotkettua tomaattimurskaa+kermaa ynnä sopivia mausteita & yrttejä. Päälle loput juustoraasteet - jos jäi. Sitten uuniin koko komeus hetkeksi. Tätä kun tarjoat daamillekin, niin johan lohkeaa.
Vierailija kirjoitti:
Kukka- ja/tai parsakaalista saa kivoja täytettyjä cannelloneja. Sotkee sekaan raastettua (parmesan-)juustoa, créme fraîchea, valkosipulia, pippureita ym. haluamiaan mausteita. Sössö pursotetaan putkien sisään kulmastaan aukileikatulla pussukalla, ladotaan voidellulla vuoalle ja kumotaan päälle purkilliset yhteensotkettua tomaattimurskaa+kermaa ynnä sopivia mausteita & yrttejä. Päälle loput juustoraasteet - jos jäi. Sitten uuniin koko komeus hetkeksi. Tätä kun tarjoat daamillekin, niin johan lohkeaa.
Uu! Kokeilen.
Olisikohan graniitti, meillä vasta oli sukujuhlissa samantyyppistä, myös parsan nuppuja oli, hyvää.