Ensimmäiset chilit alkaa olla kypsiä, kaipailenkin chilireseptejä
Tänään käytin ensimmäisen kypsän chilin, kun tein jauhelihatortilloja. Vielä olisi lähemmäs 50 hedelmää upotettavana herkkuihin. Paljasta paras reseptisi mihin käytät chilejä.
Ja muut chilin kasvattajat, alkaako olla sato jo kypsää (tää mun lajike taitaa olla niitä nopeasti kypsyviä)? Ja missä kasvatat? Mulla on ollut ihan kaakkoon avautuvalla lasitetulla parvekkeella ämpäreissä.
Kommentit (31)
Niin ja sen jauhelihatortillan täytteen ohje:
400 g jauhelihaa ruskistetaan
2 suippopaprikaa silppuna
2 chiliä silppuna pienemmiksi kuin paprika
jauhettua valkosipulia (ei ollut tuoretta)
2 rkl tomattipyrettä
suolaa ja mustapippuria myllystä
vetta noin 1 dl
purkki kidneypapuja suolaliemessä (huuhtele ennen lisäystä siivilässä)
listan järjestyksessä pannuun.
Lisänä vehnätortilla, salsaa, tomaatti ja kurkkulohkoja.
ap.
Monen vuoden kokeilun jälleen löytyi sopivan tulinen ja makuisa chililajike paikalliselta kauppapuutarhalta ja nytnen muista lajiketta ja etiketti rapusetettu irti. Joo, siellä on viisi erilaista punaista lajiketta joten varmaan pitää ostaa jokaista yksi ja koestaa mikä olikaan lajike.
Tuoreita amppelitomaatteja, jauhelihaa tai kanaa, palko tai pari tätä mystistä punaista chiliä, joukkoon vähän valkosipulia ja basilikaa. Tarjotaan riisin tai spaghetin kera.
Chilejä voi pakastaa. Laittaa vaikka isoon rasiaan ja kerrosten väliin leivinpaperia. Sieltä on hyvä ottaa aina tarpeeseen.
Jos ei halua pakastaa niin sitten ostaa kalastajalankaa ja teräväkärkisen suuren neulan. Chilit pujotellaan kuivumaan neulan avulla lankaan ja kun ne ovat kuivia, voi kuivatut chilit vetää lähekkäin tiiviimmäksi. Silmukka chilirenkaan ympärille ja seinälle roikkumaan.
Tuo on myös hyvä lahja chilien ystäville. Siinähän saa samalla chilien siemenet mukana ja voi innostua seuraavana kesänä itse kasvattamaan chiliä.
Vierailija kirjoitti:
k v g
Milloin google on keskutelun voittanut? Tyhjäpäiden hommaa. ap
chiliä voi kuivata myös uunissa. Ja kannattaakin, koska yleensä sitä tulee niin hurja määrä, ettei kaikkea pysty laittamaan ruuan sekaan siihen tahtiin, kun niitä kypsyy.
Amppelissa kasvatetaan
Tee ruokaa ja lisää siihen chiliä.
Noin, oliko niin vaikeaa että apua tarvitsit?
Vierailija kirjoitti:
Tee ruokaa ja lisää siihen chiliä.
Noin, oliko niin vaikeaa että apua tarvitsit?
Jos sua ei kiinnosta keskustella aiheesta miksi alat vittuilla? Olisit hiljaa ja menisit pois. Kiitos nostosta kuitenkin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee ruokaa ja lisää siihen chiliä.
Noin, oliko niin vaikeaa että apua tarvitsit?
Jos sua ei kiinnosta keskustella aiheesta miksi alat vittuilla? Olisit hiljaa ja menisit pois. Kiitos nostosta kuitenkin.
Koska minusta kaltaisesi ihmiset ovat naurettavia ja ansaitsevat vittuilun. Ensinnäkin chiliä voi laittaa niihin ruokiin joihin haluaa ilman sen kummempaa reseptiä, ja jos on niin avuton ettei keksi mihin sitä voisi laittaa (?!?) niin Google antaa sekunnissa satoja tuloksia. Kuinka ke-ha-r1 pitää olla että kysyy moista vauvapalstalla? Luuletko että kattila räjähtää tai ruoasta tulee myrkyllistä jos sitä laittaa "väärään" ruokaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee ruokaa ja lisää siihen chiliä.
Noin, oliko niin vaikeaa että apua tarvitsit?
Jos sua ei kiinnosta keskustella aiheesta miksi alat vittuilla? Olisit hiljaa ja menisit pois. Kiitos nostosta kuitenkin.
Koska minusta kaltaisesi ihmiset ovat naurettavia ja ansaitsevat vittuilun. Ensinnäkin chiliä voi laittaa niihin ruokiin joihin haluaa ilman sen kummempaa reseptiä, ja jos on niin avuton ettei keksi mihin sitä voisi laittaa (?!?) niin Google antaa sekunnissa satoja tuloksia. Kuinka ke-ha-r1 pitää olla että kysyy moista vauvapalstalla? Luuletko että kattila räjähtää tai ruoasta tulee myrkyllistä jos sitä laittaa "väärään" ruokaan?
Oi sua. Ei sun tarvitse kiusata jos sinua on kiusattu. Kannattaa katkaista kierre.
Vuohenjuustopasta:
3 annostatäysjyväpastaa
1kasvisliemikuutio
rypsiöljyä
2 kynttävalkosipulia
1chilipalko
300 gkirsikkatomaatteja
2,5 dlValio maustettu ruokakerma tomaatti&vuohenjuusto
2 tlhunajaa
100 gVuohenjuustoa
suolaa ja pippuria
Laita pasta kiehumaan kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Silppua valkosipuli ja chili ja kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja sekoittele kunnes tomaateista alkaa irrota nestettä. Nostele pannulle napakaksi keitetty pasta ja valuta hunaja, sekoittele. Kaada joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. mausta suolalla ja mustapippurilla, murustele joukkoon vuohenjuusto ja sekoita. Silppua tarjoillessa annoksen päälle persiljaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee ruokaa ja lisää siihen chiliä.
Noin, oliko niin vaikeaa että apua tarvitsit?
Jos sua ei kiinnosta keskustella aiheesta miksi alat vittuilla? Olisit hiljaa ja menisit pois. Kiitos nostosta kuitenkin.
Koska minusta kaltaisesi ihmiset ovat naurettavia ja ansaitsevat vittuilun. Ensinnäkin chiliä voi laittaa niihin ruokiin joihin haluaa ilman sen kummempaa reseptiä, ja jos on niin avuton ettei keksi mihin sitä voisi laittaa (?!?) niin Google antaa sekunnissa satoja tuloksia. Kuinka ke-ha-r1 pitää olla että kysyy moista vauvapalstalla? Luuletko että kattila räjähtää tai ruoasta tulee myrkyllistä jos sitä laittaa "väärään" ruokaan?
Kuinka tyhmä pitää olla, jos ei tajua vauva.fi:n olevan keskustelupalsta?
Mikä lajike? Käytän eri lajikkeita eri asioihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee ruokaa ja lisää siihen chiliä.
Noin, oliko niin vaikeaa että apua tarvitsit?
Jos sua ei kiinnosta keskustella aiheesta miksi alat vittuilla? Olisit hiljaa ja menisit pois. Kiitos nostosta kuitenkin.
Koska minusta kaltaisesi ihmiset ovat naurettavia ja ansaitsevat vittuilun. Ensinnäkin chiliä voi laittaa niihin ruokiin joihin haluaa ilman sen kummempaa reseptiä, ja jos on niin avuton ettei keksi mihin sitä voisi laittaa (?!?) niin Google antaa sekunnissa satoja tuloksia. Kuinka ke-ha-r1 pitää olla että kysyy moista vauvapalstalla? Luuletko että kattila räjähtää tai ruoasta tulee myrkyllistä jos sitä laittaa "väärään" ruokaan?
Joo, on ruokia joihin ei kannata laittaa chiliä, kuten maitopohjainen kalakeitto ja riisipuuro ja tän tajuaa ihan ilman kokeiluakin.
Oletko ihan oikeasti noin turtunut palstaan, että kuvittelet imisten olevan kiinnostunut tuollaisista mielen avauksista? Saat vai sekopään maineen, jos olet irlkin yhtä ahdasmielinen. Jatka vaan vittuiluasi, niin sulla ei kohta ole sitä viimeisintäkään ystävää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee ruokaa ja lisää siihen chiliä.
Noin, oliko niin vaikeaa että apua tarvitsit?
Jos sua ei kiinnosta keskustella aiheesta miksi alat vittuilla? Olisit hiljaa ja menisit pois. Kiitos nostosta kuitenkin.
Koska minusta kaltaisesi ihmiset ovat naurettavia ja ansaitsevat vittuilun. Ensinnäkin chiliä voi laittaa niihin ruokiin joihin haluaa ilman sen kummempaa reseptiä, ja jos on niin avuton ettei keksi mihin sitä voisi laittaa (?!?) niin Google antaa sekunnissa satoja tuloksia. Kuinka ke-ha-r1 pitää olla että kysyy moista vauvapalstalla? Luuletko että kattila räjähtää tai ruoasta tulee myrkyllistä jos sitä laittaa "väärään" ruokaan?
Joo, on ruokia joihin ei kannata laittaa chiliä, kuten maitopohjainen kalakeitto ja
Minusta chili käy varsin hyvin kalakeitoon, miksei kävisi?
Itse tulee tehtyä fermentoimalla kaikenlaisia chilisoosseja. Helppoa vakuumissa.
Vierailija kirjoitti:
Mikä lajike? Käytän eri lajikkeita eri asioihin.
Black Hungarian
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä lajike? Käytän eri lajikkeita eri asioihin.
Black Hungarian
Mieto annuum siis. Tuonhan voi täyttää kuten jalapenon. Halki, juustoa sisään ja pikku siivu pekonia ympärille ja grilliin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee ruokaa ja lisää siihen chiliä.
Noin, oliko niin vaikeaa että apua tarvitsit?
Jos sua ei kiinnosta keskustella aiheesta miksi alat vittuilla? Olisit hiljaa ja menisit pois. Kiitos nostosta kuitenkin.
Koska minusta kaltaisesi ihmiset ovat naurettavia ja ansaitsevat vittuilun. Ensinnäkin chiliä voi laittaa niihin ruokiin joihin haluaa ilman sen kummempaa reseptiä, ja jos on niin avuton ettei keksi mihin sitä voisi laittaa (?!?) niin Google antaa sekunnissa satoja tuloksia. Kuinka ke-ha-r1 pitää olla että kysyy moista vauvapalstalla? Luuletko että kattila räjähtää tai ruoasta tulee myrkyllistä jos sitä laittaa "väärään" ruokaan?
Joo, on ruokia joihin ei kannata
Minusta chili käy varsin hyvin kalakeitoon, miksei kävisi?
Itse tulee tehtyä fermentoimalla kaikenlaisia chilisoosseja. Helppoa vakuumissa.
Maito happanee keitettäessä chilin kaa, usein kokkeloituu ihan muutenkin. Kirkasliemiseen vois toimiakin. Mutta tästä nyt ei kannsta alkaa väittelemään.
Tulinen punainen papusoppa:
Paseerattua tomaattia purkillinen, (kuullotettua) sipulia, valkoisia papuja tomaattikastikkeessa purkillinen, liemikuutio, paprikajauhetta, curryjauhetta ja chiliä maun mukaan kattilaan kiehumaan. Kun soppa on hautunut, lisätään lopuksi kermaa pari desiä.
Kylkiäisenä vaikkapa valkosipulituorejuustolla voideltu patonki.