Rahkaa ja yrttejä leivän päälle? Oletko törmännyt tällaiseen
Luin että joku laittaa leivän päälle rahkan ja yrttejä. Kuulostaa maistamatta hyvältä. mitä rahkaa tällaiseen tulee? Käyttääkö joku vai onko vitsi?
Kommentit (13)
Se olen minä, joka kirjoitti tuosta rahkasta ja ruisleivästä tuonne toiseen ketjuun. Kyllä on hyvää. Minulla on aina sitä tavallista maustamatonta rahkaa ja teen siitä erilaisiä levitteitä, välillä valkosipulia ja yrttejä, chiliä myös välillä. Rahkan joukkoon voi myös raastaa kurkkua ja laittaa tilliä lisäksi. Syön tämmösiä rahkaleipiä jo vuosikymmeniä. Margariinia en syö ikinä, voita harvoin. Rahkalevite on myös hyvää patongin päällä.
..jatkoa, tietty pitää laittaa myös mausteita: pippuria vähän ja suolaa niukasti, yrttejä runsaammin.
Pitääpä minunkin kokeilla, kuulostaa hyvältä
Yrtit ok. Kermaviili kevyenä ja maustettuna olisi ehkä parempi kuin rahka. Makunsa kullakin.
Voisi lisätä vaikka valkosipulia tai pilkottua punasipulia.
herkullista
Vierailija kirjoitti:
Käyhän tsatsikikin leivän päälle
Pikatsatsikin saa kun raastaa kuoritun kurkun ja antaa sen valua kahvinkeittimen suppilosta nesteensä tunnin johonkin purkkiin. Kurkun mehun voi käyttää kasvovetenäkin.
Sitten pilkkoo valkosipulin, laittaa 1/4 tl suolaa, kuivattua tilliä 2 tl, 250 grammaa rahkaa ja valutetun kurkkuraasteen sekaisin. Antaa maustua jääkaapissa pari tuntia ja sitten leivän päälle.
Reseptiä voi muunnella niin paljon kuin mielikuvitusta riittää. Voi sekoittaa aurinkokuivattua tomaattia silppuna ja hieman sen öljyä, teelusikallisen savupaprikaa, hieman pippuria ja suolaa ja sen rahkapurkin sekä 2 porkkanaa höyrytettynä ja pilkottuna pieniksi kuutioiksi tai soseena. Senkin antaa maustua ja sopii leivän päälle ja perunan kaveriksi jne.
Teen noita, koska en halua syödä palmuöljyä, kookosrasvaa enkä sheavoita.
Itse laitan leivän päälle avokadoa, oliiviöljyä tai tuorejuustoa, johon olen sekoittanut oliiviöljyä ja yrttejä, valkosipulia, kevätsipulia tms. Täytyypäs kokeilla rahkalevitettä!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käyhän tsatsikikin leivän päälle
Pikatsatsikin saa kun raastaa kuoritun kurkun ja antaa sen valua kahvinkeittimen suppilosta nesteensä tunnin johonkin purkkiin. Kurkun mehun voi käyttää kasvovetenäkin.
Sitten pilkkoo valkosipulin, laittaa 1/4 tl suolaa, kuivattua tilliä 2 tl, 250 grammaa rahkaa ja valutetun kurkkuraasteen sekaisin. Antaa maustua jääkaapissa pari tuntia ja sitten leivän päälle.
Reseptiä voi muunnella niin paljon kuin mielikuvitusta riittää. Voi sekoittaa aurinkokuivattua tomaattia silppuna ja hieman sen öljyä, teelusikallisen savupaprikaa, hieman pippuria ja suolaa ja sen rahkapurkin sekä 2 porkkanaa höyrytettynä ja pilkottuna pieniksi kuutioiksi tai soseena. Senkin antaa maustua ja sopii leivän päälle ja perunan kaveriksi jne.
Jos pikatsatsikiin menee yli kolme tuntia niin kauanko oikean tsatsikin tekoon menee? Ja miten se tehdään?
Yrttirahkan päälle muutama tippa oliiviöljyä, niin omnom.
Rahkaa ja mitä vaan levitettä sekaan (margariinia tai voita) noin puolet ja puolet. Sekaan valkosipulia, mausteita ja vihreitä yrttejä, mistä vaan tykkää. Tulee tuorejuustoa.
Koulussa on ollut leivän kanssa rahka-valkosipulilevitettä mutta olen ajatellut että siinä on muutakin kuin pelkkää maitorahkaa.
Hyvältä se maistui.