Miksei Suomessa aloiteta ns. Ravintolakapinaa?
Kun tarpeeksi ihmisiä alkaisi boikotoida ravintoloissa asioimista ja keräisi vaikka jonkinlaisen adressin, joka pakottaisi toimijoita laskemaan hintoja niin saattaisi jotain tapahtuakin.
Esim. Saksassa vasemmisto vaati kebabille hintakaton aiemmin tänä vuonna.
Kommentit (29)
Johan se on aloitettu. Ravintoloita kaatuu harva se päivä, kun niissä ei käy tarpeeksi asiakkaita.
Eli ala joka on muutenkin pulassa ajettaisiin alas tarkoituksella?
Aloitin jo vuosia sitten, en muista koska viimeksi olen käynyt, kerran yritin mennä mutta valtio oli sulkenut ne, joten en men, sama koskee baareja.
Sellainen elokapina mutta ravintoloille. Porukalla tiettyyn ravintolaan, koko paikka ihan tupaten täyteen. Ja sitten kun tulee laskun aika koko porukkaa saa muka sydänkohtauksen ja ambulanssilla sairaalaan ja ravintola jää nuolemaan näppejään. Sieltä sitten letkut irti ja seuraavaan paikkaan.
Miksi sä oletat että ravintoloitsija laskisi hintoja jos sillä ei ole asiakkaita? Jos toiminta ei ole kannattavaa yrittäjä sulkee ravintolan eikä tee tappiota lisää.
Ei se ole ravintoloitsijan vika, että Suomessa on hinnat nousseet viime vuosina kohtuuttomasti. Raaka-aineiden hinnat on nousseet, palkkojen sivukulut on nousseet, vuokrat on nousseet jne. Itse söisin paljon useammin ammattilaisen valmistamaa ruokaa, jos olisi siihen varaa.
En ole kuullut, että ravintoloiden hintatasoa pidettäisiin mitenkään erityisen korkeana? Ja vaikka pidettäisiinkin, niin tuskin siitä mitään "kapinaa" saisi aikaan, kyseessä kuitenkin eräänlainen luksuspalvelu, jota ilmankin hyvin pärjää.
Kuinka paljon Suomessa on jo sala kapakoita jotka myyvät ulkomailta tuotua alkoholia tiskin alta.
Vierailija kirjoitti:
Jaa, vaadin sellaisia halpoja valtion ylläpitämiä ruokaloita!
Varsovassa voi käydä tutustumassa neuvostotyyliseen maitobaariin. En jäänyt kaipaamaan limaista rustokastiketta, halpa oli.
Mikset mene sanomaan yrittäjälle suoraan, että menisit sinäkin muualle töihin tai työkkäriin? Sitähän sinä tässä takana ajat.
Suomessa kaivattaisiin kapinaa lähinnä hyvinvointivaltiota ja ostovoiman pienentämistä junaileva poliitikkoja vastaan, mutta tapahtuuko näin? Ei. Ihan lampaana äänestämme vaalista vaaliin ihmisiä, joita ei kiinnosta muu kuin se oma hillotolppa.
No aloita ihan rauhassa. Ei sinun tarvitse siihen pyytää lupaa mammapalstalta.
Vierailija kirjoitti:
Sellainen elokapina mutta ravintoloille. Porukalla tiettyyn ravintolaan, koko paikka ihan tupaten täyteen. Ja sitten kun tulee laskun aika koko porukkaa saa muka sydänkohtauksen ja ambulanssilla sairaalaan ja ravintola jää nuolemaan näppejään. Sieltä sitten letkut irti ja seuraavaan paikkaan.
Tai sitten sellainen versio että mennään porukalla kirjastoon. Koko paikka ihan tupaten täyteen. Sitten lainataan repputolkulla kirjoja. Kun tulee palautuksen vuoro niin kirjat onkin myyty divariin ja koko porukka muuttaanut Raisioon, ja kirjasto jää nuolemaan näppejään.
Vierailija kirjoitti:
Ei se ole ravintoloitsijan vika, että Suomessa on hinnat nousseet viime vuosina kohtuuttomasti. Raaka-aineiden hinnat on nousseet, palkkojen sivukulut on nousseet, vuokrat on nousseet jne. Itse söisin paljon useammin ammattilaisen valmistamaa ruokaa, jos olisi siihen varaa.
Vielä kun muistaa, että moni ravintolatyöntekijä vaihtoi alaa koronavuonna. Käsittääkseni alalla on vieläkin jonkinasteinen työntekijä pula.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei se ole ravintoloitsijan vika, että Suomessa on hinnat nousseet viime vuosina kohtuuttomasti. Raaka-aineiden hinnat on nousseet, palkkojen sivukulut on nousseet, vuokrat on nousseet jne. Itse söisin paljon useammin ammattilaisen valmistamaa ruokaa, jos olisi siihen varaa.
Vielä kun muistaa, että moni ravintolatyöntekijä vaihtoi alaa koronavuonna. Käsittääkseni alalla on vieläkin jonkinasteinen työntekijä pula.
On ja tulee olemaan. Suuresta osasta nuoria ei ole palveluammattiin, he haluavat olla palveltavana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei se ole ravintoloitsijan vika, että Suomessa on hinnat nousseet viime vuosina kohtuuttomasti. Raaka-aineiden hinnat on nousseet, palkkojen sivukulut on nousseet, vuokrat on nousseet jne. Itse söisin paljon useammin ammattilaisen valmistamaa ruokaa, jos olisi siihen varaa.
Vielä kun muistaa, että moni ravintolatyöntekijä vaihtoi alaa koronavuonna. Käsittääkseni alalla on vieläkin jonkinasteinen työntekijä pula.
On ja tulee olemaan. Suuresta osasta nuoria ei ole palveluammattiin, he haluavat olla palveltavana.
Se on min. 20% tippi jos nuori tarjoilija hoitaa illallispöytäni kunnialla. Annan sen mielelläni.
käyn aika harvoin ravintoloissa, syynä yleensä aikamoiset hinnat ja suht sama tarjonta kaikissa. Suomi kaipaisi enemmän järkevän hintatason kotikulmabistroita, jossa nälkä lähtisi n. 15e per henkilö. Eli simppeliä "kotiruokaa", ravintolan listalla olisi joku ruokaisa keitto, muutama lämmin perusannos, jokunen salaatti, mutta hyvää konstailematonta ruokaa, monessa paikassa kikkaillaan liikaa ja sitten annokset maksaa 30e..ei kovin monella ole varaa maksaa sellaisia hintoja perussafkasta. Eikä nyt kiitos mitään abc-irvailua tähän. Itse en voi ruokarajoitteineen etnisissä asioida, kun harvemmin pystyvät suoraan sanomaan mitä mausteita ovat käyttäneet.
Vierailija kirjoitti:
Aloitin jo vuosia sitten, en muista koska viimeksi olen käynyt, kerran yritin mennä mutta valtio oli sulkenut ne, joten en men, sama koskee baareja.
Haha koronapiikkiänkyrä bongattu! Miten ajattelit maksaa ne oikeudenkäyntikulut?
Tämä on niin Impivaaralaista politiikkaa, kuten myös Ranskassa ja Britanniassa ja lähes kaikissa muissakin maissa. Ei ole kykyä nähdä, mitä tapahtuu muiden maiden taloudessa, kun luullaan, että muualla sitä vain porskutetaan, kuten ennenkin hyvinä aikoina ennen koronaa ja sotia ja ilmastonmuutosta.
Sitten kuvitellaan, että kun äänestetään joku äärilaita valtaan, niin asiat ja taloudellinen totuus muka jotenkin paranisi.
Meidän persut on herran enkeleitä, jos verrataan johonkin La Peniin.
Jaa, vaadin sellaisia halpoja valtion ylläpitämiä ruokaloita!