Mistä saa ostettua naudan tai vasikan ydinluita?
Lihalientä haluaisin tehdä. Löytyykö lihakauppiaalta pelkkiä luita vai?
Kommentit (14)
Aika vaikea on nykyään saada. Jos tiedät jonkun tilateurastamon joka myy suoraan kuluttajille niin kysy sieltä.
Google antaa hinnaksi 6 euroa kilolta. Kova hinta tulee lihaliemelle.
Ap
www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/reinin-naudan-ydinluu-3kg-pakaste-640718100…
Vierailija kirjoitti:
Google antaa hinnaksi 6 euroa kilolta. Kova hinta tulee lihaliemelle.
Ap
www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/reinin-naudan-ydinluu-3kg-pakaste-640718100…
Noista turkkilaisista marketeista (Alanya ja Mero-market) saa välillä luita tyyliin euron kilo. Harvoin on yli 4€/kg. Ja kilolla luita tekee jo ison kattilallisen lihalientä. Laita sinne ossobuccoa tai possunpotkaa mukaan, niin vielä parempaa tulee, lihat käytät sitten vaikka raguun.
Ei vastaa kysymykseen mutta itse käytän pelkkää kasvislientä ja koira saa syödä ydinluut.
Lähi k-supermarketista tilaan naudan reisiluita, kauppias vetelee sirkkelillä ne valmiiksi palasiksi.
Vierailija kirjoitti:
Ei vastaa kysymykseen mutta itse käytän pelkkää kasvislientä ja koira saa syödä ydinluut.
Maailma on pilalla, pelkkää kasvislientä tilalla. 😢
Joskus on koiranruokaosaston pakastimessa ollut ydinluita.
Hmm, täällä maalla saa suoraan tilalta ilmaiseksi, kun ostaa lihaa. Ostin naudan lihaa 10 kg ja sain kaupan päälle 10 kg luita. Toisella kerralla ostin suoraan luomutilalta, luut maksoivat 5 e kilo. Kysy joltain tilalta tai rekosta. En osta enää mitään lihoja kaupasta, parempaa ja edulisempaa suoraan tuottajalta, eikä mene rahaa paskoille ässä ja koo puljuille.
Vierailija kirjoitti:
Hmm, täällä maalla saa suoraan tilalta ilmaiseksi, kun ostaa lihaa. Ostin naudan lihaa 10 kg ja sain kaupan päälle 10 kg luita. Toisella kerralla ostin suoraan luomutilalta, luut maksoivat 5 e kilo. Kysy joltain tilalta tai rekosta. En osta enää mitään lihoja kaupasta, parempaa ja edulisempaa suoraan tuottajalta, eikä mene rahaa paskoille ässä ja koo puljuille.
Oikein!
Joskus ostin Tampereen Stockmannin lihatiskiltä ydinluita. Siitä on kyllä jo vuosia. Kauppahallista myös, ja näyttää joltain REKO-tilaltakin saada.
Ei pidä ylenkatsoa possun sorkkia lihaliementeossa. Paras ikinä tekemäni liemi oli japanilaistyylinen possunsorkka-broilerinluuliemi, jota keitettiin 48 tuntia hiljalleen (pörssisähkö ja viikonloppu, kiitos kysymästä).
Halkaistut sorkat ja luut esikeitettiin 10 min., valutettiin ja putsattiin kaikesta eí-valkoisesta tauhkasta. Sitten kattilaan yhdessä kera pieneksi kuutioidun silavan, inkiväärin, kevätsipulin ja muutaman mustapippurin kanssa. 48 tuntia.
Broilerinluista ei paljon jäänyt pois heitettävää, no Sir.
Tästä liemestä ei sitten píru vie kuorita rasvaa pois!
Kysy lihatiskiltä. Tai soita kauppaan, jossa on lihatiski.