Ostin paketin herneitä, kun täällä hehkutetaan hernekeittoa halpana ruokana. Saanko ison kattilallisen keittoa alle eurolla?
Herneet maksoivat 55 senttiä, sipulia sai myös halvalla.
Mites tuosta eteenpäin? Likoamaan yöksi ja aamupäivällä levy kuumaksi ja 1-1,5 tuntia odottelua?
Kommentit (61)
Jotakin lihaa olisi ehkä myös hyvä olla. Kinkkua vähän tai jotain halpaa muuta.
-60% possusuikaleet on ihan ok lisä siihen jos ei halua hifistellä
Syö raakana, jos et osaa lukea netistä.
Mene kirjastoon kysymään hernekirjaa.
Vierailija kirjoitti:
Et meinaa siihen ollenkaan possua laittaa?
En voi sietää kinkkua hernekeitossa, siitä ei tule hyvä rakenne. Porkkana sopii
-ap
Pussin kyljessä on ohje. Noudata sitä.
kahdeksan tuntia herneiden pitää lillua vedessä. Sitten ne voi keittää. Laitat ne kattilaan, ei ihan liikaa vettä, ettei tule liian liemevää. Itse ensin keitän sen verran aikaa kovemmalla lämmöllä, että alkaa vesi kiehua. Sen jälkeen induktio neloselle ja antaa sillä keittyä useampi tunti. Vasta ihan loppuvaiheessa porkkanat sekaan, niin eivät mene aivan muhjuksi. Itse laitan vasta keittolautasella sipulin silputtuna keittoon, en siis keitä sitä.
Ja joo, tämä on tosi halpaa ja silti proteiinirikasta ilman lihaakin. Itse yleensä keitän 250 g kuivia herneitä kerralla. Siitä saa jo monta lautasellista soppaa, ja sehän on vasta puoli pussia herneitä eli kyllä halvaksi tulee lautasellinen.
Siinä pussillisessa herneitä on jo 95 grammaa proteiinia eli ei se keitto lihaa kaipaa ainakaan proteiinin osalta.
Leipää kylkeen ja vaikka juustoviipale päälle.
Painekattilan tarvitset tai sitten keität monta tuntia
Voikohan pakasteherneistä tulla hyvää keittoa? Löytyisi pari pussia pakkasesta.
Liota yön yli herneitä. Kaada liotusvesi pois, huuhtele herneet lävikössä vedellä. Laita uusi vesi. Hauduta kattilassa kannen alla pussin ohjeen mukaan. Lisää noin tuntia ennen koko haudutusajan loppua sipulia ja porkkananpaloja, anna siis hautua vielä tunti. Nautitaan sinapin kanssa.
Mitä pidempään liotat, sitä vähemmän aikaa tarvii keittää. Itse liotan 12 h ja keitän n. 2 h. Jotkut kauhistuvat ehkä, mutta ei haittaa. Mulle riittää, että herneet on kypsiä. Tämä ei ole juhlaruokaa vaan mahan täytettä ja silloin ei niin haittaa, vaikka soppa ei olisi sellaista sakeaa vaan liemi ja herneet selkeästi toisistaan erottuvia.
Vierailija kirjoitti:
Voikohan pakasteherneistä tulla hyvää keittoa? Löytyisi pari pussia pakkasesta.
Tulee, mutta ei samanlaista hernekeittoa. Sen sijaan hyvää hernesosekeittoa niistä voi tehdä.
Vegeversiossa lihan voi korvata kukkakaalilla
Kokeile hernekeittoa ja kukkakaalia. On muuten mahtavan makuista, tosi hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Kokeile hernekeittoa ja kukkakaalia. On muuten mahtavan makuista, tosi hyvää.
Porkkana sopii myös hyvin hernekeittoon, antaa makeutta. Karkeana raasteena tai hyvin pieneksi pilkottuna.
Myös tölkkihernekeitot ovat hyviä, pidän siitä kasvisversiosta.
Todella halpaa ja hyvänmakuistakin mutta onkohan hyvä suolistolle, kun perse protestoi aina?
Ite teen crockpotissa niin ei tarvitse keitellä. Tai painekattilassa jos on kiirus.
Et meinaa siihen ollenkaan possua laittaa?