Laktoosi-intolerantikot - Syöttekö tavallista maitosuklaata? Esim fazerin sininen, Geisha, juhlapöydän konvehdit
Kommentit (9)
Kyllä syön kaikkea ihan normisuklaita vaikka onkin laktoosi-intoleranssi todettu.
Ei pysty. Brunbergin suklaata pystyn syömään, mitään muuta en.
En todellakaan syö, ainakaan, jos ei vessa ole lähellä.
Kyllä syön. Ei aiheuta minulle juurikaan oireita, vaikka laktoosi ei minulla imeydy yhtään.
Kyllä. Fazerin sininen on hyvää mutta siitä tulee aina kovasti ilmavaivoja. Nautinnolla on hintansa.
Syön. Vatsa kestää kyllä sen pari konvehtia tai suklaapalaa kahvin kanssa. Joskus saattaa olla tummaakin suklaata kaapissa. Enempää en pystyisi edessä syömään kun makea ällöttää.
Tuohan on ainakin itselleni kaikkein pahin. En ole saanut virallista diagnoosia, mutta aivan varmasti itselläni tuo on. Ehkä joskus menen testeihinkin. Elämäni on helpottunut huomattavasti sen jälkeen kun siirryin täysin laktoosittomiin tuotteisiin. Paljosta en koe joutuneeni luopumaan, mutta tämä suklaa on niistä harvoista häiritsevistä. Syön Brunbergin laktoositonta maitosuklaata sellaisen pienen patukan, jos haluan suklaata. Tuotakaan en pysty koko levyä syömään. Lopetin normaalin maitosuklaan syömisen sen jälkeen kun olin kaksi kertaa joutunut istumaan itku kurkussa puoli yötä vessassa ulostamassa sisuksiani ulos. Taisi olla hetken kuumettakin. Jouluisin syön marmeladia ja Wiener nougata, jota en osaa kirjoittaa oikein.
Itsellä maitoisen tuotteen seuralaisena olevat happamat aineet saattavat pilkkoa riittävästi laktoosia, jolloin oireita ei ehkä tule.
Esim. kermajäätelöstä tulee oireita, mutta runsaan kirpeän hillon tai ison marja-annoksen kanssa kanssa voin sitä vähän syödä. Eri asia sitten, onko järkevää vetää niitä lisukkeita sellaisia määriä, että riittää. On kuitenkin olemassa hyviä laktoosittomia tai maidottomia tuotteita.
Maitoproteiini on eri asia. Jos on sille allerginen, kaikki maitoa sisältävä on pois ruokalistalta.
Kyllä