Miten osa kylmähyllyn maidoista säilyy nykyisin melkein 4 viikkoa? Ennen oli alle viikon
Olen melko varma että ennen säilyi vain muutamia päiviä tai vajaan viikon. Mistä johtuu että osassa maidoista on parasta ennen -päiväys monen viikon päässä?
Kommentit (10)
Pitkien maitojen purkeissahan lukee että ne pakataan puhtaammilla linjoilla kuin tavalliset maidot, joten siitä johtuu.
Osa on iskukuumennettuja. Iskukuumennus pidentää säilyvyyttä suljettuna, mutta avattuna säilymisaika on sama kuin muissakin tuotteissa. Ulkomaillahan kaikki maito on iskukuumennettua, eikä monissa maissa muutenkaan ole maitotuotteita kuten Suomessa.
3-5 päivää oli maitopurkissa virtaa vielä 10v sitten.
Aikoinaan maito tuppasi olemaan pilalla jo ennen parasta ennen -päiväystäkin. Avasin tänään 15.5. päiväyksellä maidon, oli edelleen hyvää, ei heroittunut kuumennettunakaan. Avatuissa purkeissa maito säilyy happanematta ainakin viikon, vaikka olisi ollut jo yli päiväyksen...
Totta, laitan avattua kevytmaitoa vielä viikon jälkeen kahvin sekaan ja päiväys mennyt ennen sitä viikkoa. Ei juoksetu, ei maistu pahalle tms. Ihmettelen vaan itsekseni asiaa ja käytän.
Varmaan jotenkin kuumennettu tai käsitelty, laktoosittomissa on pitemmät päiväykset eli varmaan niitä käsitellään jotenkin
Maitohygienian parantuminen, nopeammat prosessit, paremmat laitteistot ja pesuaineet, paremmat pakkaukset ja ennen kaikkea myös kauppoihin tulleet hygienia ja käsittelysäädökset.