En ymmärrä miksi puuro palaa niin helposti pohjaan. Miten se pitäisi keittää että ei jää kattilaan kiinni?
Laitan kattilaan maitoa ja vettä ja hiutaleita ja levyn päälle. Tosi helposti palaa pohjaan. Miten se pitäisi keittää?
Kommentit (50)
Pitää olla paksupohjainen kattila. Lämpöä pitää säätää alaspäin sen jälkeen kun alkaa kiehua ja varsinkin alussa pitää hämmentää pohjaa myöten, myös keittämisen aikana muutamaan kertaan.
Hieman helpommalla pääsee, jos laittaa ne ryynit likoamaan maitoon jo edellisenä iltana. Silloin riittää lyhyempi kiehautus, ei tarvitse keitellä niin pitkään.
Jos keittää veteen niin ei pala pohjaan vaikka olisi levy täysillä.
Mä teen aina vaan nopeesti mikrossa, saa helpommin tiskattuu samantien myös sen kulhon mistä syö. Toki keittäen siit kyl tulee varmasti parempaa
Matalalla lämmöllä tai koko ajan hämmentäen. Matalalla lämmöllä hautuen siitä tulee parempaakin.
Jos on hankalaa, niin hanki haude-/puurokattila.
Sitä pitää hämmentää jatkuvasti ja jos kattila on jo joskus ylikuumentunut niin polttaa aina pohjaan
Itse keitän puuron vesi-kaurajuoma -seokseen, ei pala pohjaan minkäänlaisessa kattilassa.
Matala lämpötila ja malttia niin ei tarvitse tehdä yhtään mitään, jos keittää maitoon puuron.
Maidoton ei pala pohjaan.
Haudekattilassa ei pala pohjaan. 👍
Yksi keino estää pohjaanpalaminen on käyttää haudutuskattilaa. Teen siinä mm. riisipuuron. Siis aluskattilaan vettä kiehumaan ja päälle haudutuskattila. Ei tarvitse vahtia koko ajan. Sekoitus vain silloin tällöin.
Laita puurohiutaleet jo edellisenä iltana nesteeseen ja koko keksintö jääkaappiin. Sitten aamulla ei periaatteessa tarvitse kuin kuumentaa kun se ei vaadi hirveästi keittelemistä.
PS: Ei tarvitse teflonkattilaa, puuron voi keittää teflonpaistinpannussakin. Tulee nopeasti koska lämpenevää pinta-alaa on enemmän.
Teflonkattila, ei pala pohjaan. Muovi/puukauhalla välillä sekoittaen.
Varmaan siitä kattilassa jotain irtoaa, mutta ei tästä elämästä kukaan selviä hengissä.
Maidossa se vika on. Se kuuluu lisätä vasta valmiiseen kaurapuuroon.
Siltikin sen voi polttaa pohjaan jos on hella liian kovalla/kansi päällä eikä sekoita, mutta se ei koidu ongelmaksi jos keittää niin että keittää kohtuu löysän puuron minuutin hiljalleen sekoitellen ja sitten sammuttaa levyn ja pistää kannen päälle ja 5min päästä on valmista.
Teflonkattila on hyvä jos aikoo maitoa keittää mutta itse en sellaista "kertakäyttöastiaa" edes omista.
Vierailija kirjoitti:
Jos keittää veteen niin ei pala pohjaan vaikka olisi levy täysillä.
Veteen keitetty puuro on rikos ihmisyyttä vastaan.
Jatkuvalla hämmentämisellä puurosta tulee helposti koostumukseltaan sitkeää. Jos ei omista induktioliettä, yksi hyvä keino on ensin kuumentaa neste kiehuvaksi, kipata sitten hiutaleet sekaan ja antaa hautua hetki kylmällä levyllä. Ei tarvi hämmentää, ja ellei nestettä ole tullut laitettua liikaa suhteessa hiutaleiden määrään, puuro on tuota pikaa valmis. Jos puuro ehtii jäähtyä liikaa, niin pidä hetki lämpimällä levyllä tai kuumenna mikrossa.
Saa kyllä olla mestari että polttaa puuron pohjaan. Poltat varmaan pussipuurokin lautasella pohjaan?
Siksi, koska teet sen maitoon ja maito palaa helposti pohjaan, jos jätät sen vahtimatta, kuten ilmeisesti teet. Maitoruokaa täytyy vahtia vieressä, sekoittaa ja säädellä lämpötilaa. Joko teet puurosi veteen tai sitten vahdit ja säädät, muuta tietä onneen ei ole.
Pakkoko sitä on laittaa niin kuumaksi että kiehuu?
Mä laitan ensiksi nesteen kuumenemaan, sitten kun alkaa olla lähellä kiehumista niin levyä pari pykälää pienemmälle ja sitten hiutaleet mukaan sekoittaen. En anna kuplankaan vertaa kiehua.
Kattilan pohjaan voi sipaista voita tai öljyä.
Teflonkattila on uusavuttomille tehty keksintö, saa hiukan myrkkyä elimistöön samalla kun metallikauhalla kaapii.