Mikä on karjalanpiirakoiden oikea täyte?
Nykyään täyte on yleensä riisipuuroa vaikka se on uudempi tulokas suomalaiseen ruokapöytään.
Kommentit (18)
perunamuusi. ruispohja ,vain vehn'jauhoa kun kaulii. suolaisella voilla voideltuna,ei seoksilla.
Vierailija kirjoitti:
perunamuusi. ruispohja ,vain vehn'jauhoa kun kaulii. suolaisella voilla voideltuna,ei seoksilla.
Itse en laita missään vaiheessa vehnäjauhoja.
Kysy Linnealla, se tykkää piirakoita.. 🤣
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
perunamuusi. ruispohja ,vain vehn'jauhoa kun kaulii. suolaisella voilla voideltuna,ei seoksilla.
Itse en laita missään vaiheessa vehnäjauhoja.
se on se vehnäjauho ehkä siksi, että ei ota kiinni kaulitessa. mutta joo ehdoton ruispohja muuten,
En ole koskaan kuullutkaan, että joku laittaisi lanttua tai porkkanaa🤨
Vuonna 2003 voimaan tulleen EU:n nimisuojan mukaan karjalanpiirakaksi saa kutsua ainoastaan tuotteita, jotka on valmistettu tarkasti tiettyjä reseptisääntöjä noudattaen. Nimisuojan mukaan esimerkiksi karjalanpiirakan täytteen tulee pääsääntöisesti olla ohra- tai riisisuurimoista valmistettua puuroa, survottuja kasviksia tai perunasosetta.
Puuro tulee olla valmistettu maitoon tai veteen, eivätkä laktoosittomat maitojuomat näin ollen täyte säädöksiä. Piirakoita ei myöskään saa voidella miten tahtoo, vaan voiteluun saa käyttää ainoastaan voita, öljyä, vesi-maitoseosta tai kananmunaa.
Vierailija kirjoitti:
Vuonna 2003 voimaan tulleen EU:n nimisuojan mukaan karjalanpiirakaksi saa kutsua ainoastaan tuotteita, jotka on valmistettu tarkasti tiettyjä reseptisääntöjä noudattaen. Nimisuojan mukaan esimerkiksi karjalanpiirakan täytteen tulee pääsääntöisesti olla ohra- tai riisisuurimoista valmistettua puuroa, survottuja kasviksia tai perunasosetta.
Puuro tulee olla valmistettu maitoon tai veteen, eivätkä laktoosittomat maitojuomat näin ollen täyte säädöksiä. Piirakoita ei myöskään saa voidella miten tahtoo, vaan voiteluun saa käyttää ainoastaan voita, öljyä, vesi-maitoseosta tai kananmunaa.
Nykyään saa käyttää myös laktoositonta maitoa.
tuli nälkä...olisipa karjalanpiirakkaa
Riisipuuro. Keitinpiirakat ne vasta hyviä on, pitääkin tehdä.
kyllä se ykköstäyte on riisipuuro, sitten peruna
t. itäsuomalainen
Riisihän se oikea on, vaikka itse pidänkin eniten porkkanasta
Lempparit ovat Kesämäen perunapiirakat, ovat pysyneet nuoruudesta asti samanlaisena.
Kun olin lapsi äiti teki roiskeläpän kokoisia perunapiirakoita ja kun käytiin syömään ne leikattiin kuin pitsa slicet, kyllä oli hyviä.
Vierailija kirjoitti:
Vuonna 2003 voimaan tulleen EU:n nimisuojan mukaan karjalanpiirakaksi saa kutsua ainoastaan tuotteita, jotka on valmistettu tarkasti tiettyjä reseptisääntöjä noudattaen. Nimisuojan mukaan esimerkiksi karjalanpiirakan täytteen tulee pääsääntöisesti olla ohra- tai riisisuurimoista valmistettua puuroa, survottuja kasviksia tai perunasosetta.
Puuro tulee olla valmistettu maitoon tai veteen, eivätkä laktoosittomat maitojuomat näin ollen täyte säädöksiä. Piirakoita ei myöskään saa voidella miten tahtoo, vaan voiteluun saa käyttää ainoastaan voita, öljyä, vesi-maitoseosta tai kananmunaa.
Kananmunaa? Oikeasti?
Mulle maistuvat vain riisipiirakat. Suku on Karjalasta, ja riisiin sielläkin tehdään.