Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Help. Ostin aamulla klo 7.00 jälkeen kalliin kirjolohen ja unohdin sen n. 14 h huoneen lämpöön voiko viellä käyttää!!?

Vierailija
25.04.2024 |

Huomasin vasta äsken ja siirsin sen kiireesti jääkaappiin. Huomenna tulossa vieraita ja kyseessä ruodoton, suuri ja kallispala. Voiko käyttää vielä huomenna ruokaan, vaikka oli aamu klo 7- melkein ilta ysiin huoneen lämmössä. Olin unohtanut sen kauppakasin pohjalle ja kassilojui tuolilla.

Kommentit (63)

Vierailija
1/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heittäisin pojs, turha ottaa riskjä varsinkin jos on kyse muistakin kuin itsestä.

Vierailija
2/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi olkoon. Joo ei, roskiin vaan. Kala pilaantuu herkästi ja mikrobit jyllää jo tossa vaiheessa. Älä tarjoa, ellet halua tarjoilla myös ruokamyrkytystä! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei voi käyttää. Se on jo mätä 14 tunnissa huoneenlämmössä.

Vierailija
4/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on nyt se kala entinen ja syömäkelvoton, vaikka olisi maksanut 1000€

Vierailija
5/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse voit syödä, mutta kenellekään muulle älä tarjoa. 

Vierailija
6/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos oli ostettu ökykaupasta niin pysyy hyvänä vaikka vuosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viellä🤣 Ei kannata niellä. 

Vierailija
8/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käyttäisin, en tarjoilisi vieraille

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset



Kalalle kriittinen säilytyslämpötila on +3 astetta. Kun lämpötila on lähellä nollaa, pilaantuminen melkein pysähtyy. Norjalaiselle lohelle voidaan sen takia antaa jopa kolmen viikon myyntiaika, kun sitä säilytetään oikein. Mitä enemmän lämpötila nousee yli +3 asteen, sitä ravakammin pilaantuminen tapahtuu.

Vierailija
10/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomenna se on entinen jos sen jääkaappiin tunget. Ainoa mitä teoriassa voisi harkita, jos laitat sen uuniin tänään vielä, mutta vahvasti hajun varassa menisin. Todennäköisesti menetetty tapaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Potentiaalinen vaaratilanne saadaan aikaan, kun kesälomalla pysähdytään kesähelteellä alkumatkasta markettiin ruokaostoksille ja puolta päivää myöhemmin päästään perille. Silloin bakteerit ovat ehtineet  autossa mellastaa  aivan liian pitkään. Kuuma tappaa tehokkaasti kaikki bakteerit, esimerkiksi listeria tuhoutuu 72 asteessa. Tuoreutta kuumennus ei tosin tuo enää takaisin.

Vierailija
12/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö pois! Kalaahan hapatetaankin ihan tarkoituksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herranjestas 

 

ei voi syödä ja hinta ei vaikuta säilyvyyteen mitenkään 

Vierailija
14/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei hätää. Jos se säkkiin vielä niin tuoretta on, voit syödä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:



Kalalle kriittinen säilytyslämpötila on +3 astetta. Kun lämpötila on lähellä nollaa, pilaantuminen melkein pysähtyy. Norjalaiselle lohelle voidaan sen takia antaa jopa kolmen viikon myyntiaika, kun sitä säilytetään oikein. Mitä enemmän lämpötila nousee yli +3 asteen, sitä ravakammin pilaantuminen tapahtuu.

Norjan lohi haisee tuoreenakin mädäntyneelle, siksi on säilyvinään kun haju ei muutu.  Suomen lohi tuoksuu kalalle tuoreena syöntikelpoisena.

Vierailija
16/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haloo, noin 14 tuntia huoneenlämmössä ja sä mietit vielä käyttöä 😵💫 ei voi käyttää, on pilaantunut. Ei auta kuin nakata roskiin. Harmittaa se tietysti mutta jos sen tarjoilet se haisee on pilaantuneelle ja vieraat ja sinä itse, vietätte "hyvässä" lykyssä yön ensiavussa kun kummastakin päästä lentää tavara.

 

Ole ensi kerralla tarkempi! 

Vierailija
17/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei hätää. Jos se säkkiin vielä niin tuoretta on, voit syödä. 

 

Sätkii 🐟 

Vierailija
18/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohi voi olla huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen valmistusta. Jos kylmäketju katkeaa puoleksi tunniksi, niin kalaa ei voi enää säilyttää turvallisesti edes jääkaapissa.

Vierailija
19/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomautan kyllä kirjolohi ei ole kallis. Citymarketissa kirjolohi file c- leikattu. Hinta 10,95€/kg. Kävin ostamassa pari filettä. 

Vierailija
20/63 |
25.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on kyllä sellainen kysymys ettei kenenkään pitäisi joutua tällaista edes kysymään. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yhdeksän kolme