Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Soijarouhellla jauhelihan korvaus

Vierailija
17.04.2024 |

Tiedän että jauhluhan voi korvata soijarouheella. Miten se tehdään? Kun teen esim ksatike? Voisitteko neuvvoa? Minukka on ADHD JA luki höriö niin seljeästi ne neuvvot Kiitos! Iso kiitos silke joka autaa. 💐

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

avaat sen pussukan ja lusikoit naamariin.

Vierailija
2/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle ei sopinut soija. Hirveet ilmavaivat tuli ja maha sekaisin. En kyllä käytä jauhelihaakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuotahan ap juuri kysyikin... Voisitteko edes joskus vastata asiallisesti kun kysytään?

Vierailija
4/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa syödä lihaa eikä epäterveellistä ja epäekologista soijaa.

Vierailija
5/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuotahan ap juuri kysyikin... Voisitteko edes joskus vastata asiallisesti kun kysytään?

Ai kuten sinä?

Vierailija
6/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattinen "jauheliha"kastike soijarouheesta:

 

1. Kuullota pannulla sipulia ja valkosipulia öljyssä. Öljyä saa olla kunnon loraus, koska soijarouhe on lähes rasvatonta

2. Lisää purkki tomaattimurskaa

3. Kaada soijarouhe joukkoon

4. Hämmennä ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Neste lisätään varovaisesti, jottei tule vetistä

5. Mausta suolalla, pippurilla, pienellä lorauksella balsamiviinietikkaa, hieman sokeria ja yrttejä oman maun mukaan

6. Lisää halutessasi täyteläisyyttä tuomaan kermaa/kaurakermaa, parmesania tai vaikka ateriahiivahiutaleita riippuen ruokavaliostasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakkaa safkan sekaan. Anna imeä nestettä suositellun verran(ihme jos ei pussin kyljessä lue) ja muista laittaa rasvaa, jos korvaat rasvaisen lihan ja odotat tarpeeksi samanlaista tulosta.

Vierailija
8/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta soijaa maukkaampi ja ekologisempi vaihtoehto on härkäpapu ja nyhtökaura, joita Suomessa on viljelty satoja vuosia.  

Jos haluat korvata soijalla jauhelihan, voit käyttää sitä jauhelihan tapaan. Ei se ole sen kummempaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä siinä mitään ihmeempää muuta kuin laitat sinne ruokaan. Jotain nestettä tarvitsee aina, ja runsaampaa maustamista kuin jauheliha, ettei maistu "pahvilta".

"epäterveellistä ja epäekologista soijaa"

Ei soija ole kumpaakaan, ei epäterveellistä eikä epäekologista (ihmisravinnoksi tuleva soijahan ei ole sitä eteläamerikassa raivatuissa sademetsissä kasvatettua). Ja Aasiassa soijaa on syöty satoja, jopa tuhansia vuosia, eikä ole ollut haitallisia terveysvaikutuksia.

Vierailija
10/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soija on epäterveellistä hormonimössöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minusta soijaa maukkaampi ja ekologisempi vaihtoehto on härkäpapu ja nyhtökaura, joita Suomessa on viljelty satoja vuosia.  

Jos haluat korvata soijalla jauhelihan, voit käyttää sitä jauhelihan tapaan. Ei se ole sen kummempaa. 

No on siinä se, että vaatii aina jotain nestettä, koska soijarouhe on kuivattu tuote. Jos alunperinkin tekee kastiketta, tämä ei ole ongelma, siinähän on nestettä. Mutta jos haluaisit käyttää sitä "kuivassa" ruoassa, täytyy siihen silti imeyttää nestettä että pehmenee. Vähän vettä ja mausteita, yksinkertaisimmillaan vaikka jotain kasvisfondia, ja annetaan soijarouheen imeä itseensä neste ja pehmetä. 

Sitten tuossa on toki se, että jauhelihasta ruokaan tulee itsestään täyteläistä, hyvää makua. Soijarouhe taas itsessään maistuu ei oikein miltään. Joten ruokaa täytyy yleensä maustaa vähän enemmän ja eri lailla kuin jauhelihaa sisältävää. 

Vierailija
12/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota kattila

Heitä rouhe sinne

Paseerattua tomaattia, tai tom. murskaa. Jos on rahat loppu, niin vesikin käy.

Mausteita maun mukaan, muista suola/soijakastike. Joku pippurikin on hyvä olla.

Sekoita, anna kuplia sekoittaen vartin. Voit myös pistää levyn pienelle ja hengailla aaveella, kuten minä usein teen

Keitä joku lisäke

Riisi, perunapasta

 

Syö. Bon appetit. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tomaattinen "jauheliha"kastike soijarouheesta:

 

1. Kuullota pannulla sipulia ja valkosipulia öljyssä. Öljyä saa olla kunnon loraus, koska soijarouhe on lähes rasvatonta

2. Lisää purkki tomaattimurskaa

3. Kaada soijarouhe joukkoon

4. Hämmennä ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Neste lisätään varovaisesti, jottei tule vetistä

5. Mausta suolalla, pippurilla, pienellä lorauksella balsamiviinietikkaa, hieman sokeria ja yrttejä oman maun mukaan

6. Lisää halutessasi täyteläisyyttä tuomaan kermaa/kaurakermaa, parmesania tai vaikka ateriahiivahiutaleita riippuen ruokavaliostasi.

Miks ihmeessä tomaattimurskaa?

Nykyään ei osata tehdä kastiketta ilman sitä iän ikuista tomaattia.  Muodossa missä hyvänsä.

Joku etelän ja Aasian maista keksitty villitys tämäkin.  Että saadaan ruuasta punaista.  Sehän alkoi jo silloin, kun keksittiin että lorautetaanpas kastikkeeseen ketsuppia.  

Soija on vierasperäistä tuotetta.  Siitä on vaan tullut niin elintärkeä suomalaisille, että iskisi varmaan ruokapula, jos tulisi maailmanlaajuinen konflikti ja ulkomaankauppa pysähtyisi.

Ihmiset ei enää pystyisi tekemään ruokaa, kun ei saisi soijaa eikä tofua eikä kaiken maailman höpönpöpöjä.  Ette saisi niitä niin tärkeitä tacojakaan, kun maissi ei kasva Suomessa.

 

Vierailija
14/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tomaattinen "jauheliha"kastike soijarouheesta:

 

1. Kuullota pannulla sipulia ja valkosipulia öljyssä. Öljyä saa olla kunnon loraus, koska soijarouhe on lähes rasvatonta

2. Lisää purkki tomaattimurskaa

3. Kaada soijarouhe joukkoon

4. Hämmennä ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Neste lisätään varovaisesti, jottei tule vetistä

5. Mausta suolalla, pippurilla, pienellä lorauksella balsamiviinietikkaa, hieman sokeria ja yrttejä oman maun mukaan

6. Lisää halutessasi täyteläisyyttä tuomaan kermaa/kaurakermaa, parmesania tai vaikka ateriahiivahiutaleita riippuen ruokavaliostasi.

Miks ihmeessä tomaattimurskaa?

Nykyään ei osata tehdä kastiketta ilman sitä iän ikuista tomaattia.  Muodossa missä hyvänsä.

Joku etelän ja Aasian maista keksitty villitys tämäkin.  Että saadaan ruuasta

 

Tiedätkö miksi soija on tullut elintärkeä suomalaisille ja Eu:lle?

Jokaista suomalaista kohden Suomessa käytetään soijaa 61kg henkeä kohden, joka tulee ulkomailta ja pääosa siitä käytetään eläinten rehuksi liha- ja kananmuna tuotannossa. 

Ja juuri tämä villitys, takaa sinunkin lautaselle lihaa ja k.munia, jota roudataan Aasiasta ja pitkien matkojen päästä Suomeen eläinten rehuksi eli jokainen lihansyöjä syö valtavan määrän piilosoijaa vuodessa lihan muodossa. Ei niitä eläintä ruokita kauralla tai rukiilla. Vai luuletko, lihantuotannon onnistuvan pyhällä hengellä? Kyllä eläimet tarvitsevat ruokaa tuottaakseen lihaa.

 ja syöt piilosoijaa ehkä tiemättäsi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijarouhe toimii jauhelihan jatkeena. SIllä voi aloittaa, jos ei heti onnistu siirtyminen suoraan pelkkään rouheeseen.

Eli korvaat osan jauhelihasta soijarouheella.

Vierailija
16/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ota se soijapussukka ja heitä biojätteeseen ja jatka kokkailua jauhenlihalla.

Vierailija
17/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos nyt välttämättä haluat syödä soijaöljyn puristamisesta syntynyttä jätettä, niin suosittelen sitä tummaa soijarouhetta.

Kauan sitten oli aika, jolloin luulin, että soija on ihmisravinnoksi kelpaavaa ja silloin huomasin, että tumma soijarouhe osaa naamioitua jauhelihaksi todella hyvin, kun taas siitä vaaleasta soijarouheeesta lyö läpi se soijan maku niin, että mikään ei siihen auta.

Kun aiemmin ketjussa mainittiin brasilian soija, niin sitä syövät suomalaiset siat, kanat (sekä munivat että broilerit) ja lisäksi vielä viljellyn kalan rehusta on melkoinen osa nykyään soijaa. Näille eläimille menee KAIKKI Suomeen tuotu soijarehu.

Ja sen vuoksi ei ainoastaan kaadu sademetsää, vaan myös tapetaan sademetsän hakkuita vastustavia aktivisteja, pauttiarallaa 50 ihmistä vuodessa. Että semmoiseen osallistuvat kaikki em. eläimiä tai kananmunia syövät ihmiset. 

(Hetken oli kaupoissa viime vuonna soijavapaita kananmunia, nyt ei enää, joten en syö kananmunia)

Vierailija
18/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tomaattinen "jauheliha"kastike soijarouheesta:

 

1. Kuullota pannulla sipulia ja valkosipulia öljyssä. Öljyä saa olla kunnon loraus, koska soijarouhe on lähes rasvatonta

2. Lisää purkki tomaattimurskaa

3. Kaada soijarouhe joukkoon

4. Hämmennä ja lisää nestettä tarpeen mukaan. Neste lisätään varovaisesti, jottei tule vetistä

5. Mausta suolalla, pippurilla, pienellä lorauksella balsamiviinietikkaa, hieman sokeria ja yrttejä oman maun mukaan

6. Lisää halutessasi täyteläisyyttä tuomaan kermaa/kaurakermaa, parmesania tai vaikka ateriahiivahiutaleita riippuen ruokavaliostasi.

Miks ihmeessä tomaattimurskaa?

Nykyään ei osata tehdä kastiketta ilman sitä iän ikuista tomaattia.  Muodossa missä hyvänsä.

Joku etelän ja Aasian maista keksitty villitys tämäkin.  Että saadaan ruuasta

 

Vai höpöhöpö-juttuja. Sinäkö et soijaa lautaselle pistä. Voi kun tietäisit, lihan tuotannosta jotakin. Se yleissivitys. 

 

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/9fac48bb-2bd4-5f46-9145-f…

Vierailija
19/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähes kaikki soijapavut käsitellään öljyn talteenottamiseksi, jolloin syntyy soijaöljyä ja -jauhoa. Kun öljy on uutettu pois, jää jäljelle paljon proteiinia ja kuitua sisältävä massa, jota käytetään paahtamisen jälkeen eläinten rehuna.[3] Massasta valmistettua soijarouhetta käytetään myös ihmisravintona. Wikipedia

Kiitos syön soijani mielummin kokonaisena papuna. Ja jauhelihasta osan korvaan mieluiten sienillä, kotimaisilla herneillä, erilaisilla pavuilla, kikherneillä, linsseillä tai vaan kasviksilla. Niissä sentään on makuakin toisin kuin pahvinmakuisessa soijarouheessa.

Vierailija
20/23 |
17.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

"Jokainen EU-kansalainen kuluttaa keskimäärin 61 kiloa soijaa vuodessa, WWF Suomi tiedottaa. Suurin osa siitä päätyy ruokapöytiimme lihan ja kananmunien kautta, sillä valtaosa soijasta käytetään eläinten rehuksi.

WWF:n mukaan esimerkiksi sadan kananrintagramman tuottamiseen käytetään 109 grammaa soijaa ja 55 kananmunagramman tuotantoon 35 grammaa soijaa.

Laajeneva soijan viljely aiheuttaa metsäkatoa etenkin Etelä-Amerikassa. "Lihan ja kananmunien kautta tavalliset suomalaiset haukkaavat monien yllätykseksi palasen sademetsää"