Miksi omien karjalanpiirakoiden leipominen on niin ihmeellistä?
Kaveri kävi käymässä eilen ja oli aivan pönttö auki kun näki minun tekevän niitä. Eihän siinä ole muuta kun kuorien kauliminen, muusin keittäminen ja lopulta paistaminen.
Kommentit (35)
Vierailija kirjoitti:
Kuoren kaulitseminen sopivaksi vaatii vähän kokemusta, hitusen myös taitoa. Hyvä ne piirakat olisi myös ummistaa eli rypyttää, ja jos sen osaa tehdä oikein, onkin jo aika taitava. Kehujako kerjäät?
Ja peeäs, mitä on olla pönttö auki?
Peffa paljaana?
Mikä hiton muusi? Riisipuuroa niihin kuuluu laittaa, eikä muusia.
Se on työlästä, siksi. Kaulitsemisen voisi tietty hoitaa pastakoneella mutta ei tule tehtyä kuin kerran viidessä vuodessa max.
Niin tai riisipuuron tekeminen. Simple!
Miksi sisältö on aina riisi. Kai sinne voi laittaa mitä tahansa, joka pysyy siellä ja kypsyy valumatta. Myös taikinataskut.
Keejäätkö sä nyt jotain irtopisteitä täältä, vai mitä sä oikein marmatat?
Karjalanpiirakoita on myös perunapiirakat, eli niihin sit muusia.
Voiko joku tehdä karjahduspiirakat?
Sä teit niitä väärin. Minäkin olisin kummissani katellut.
Siinä on ihmeellistä se, että kukaan ei tee enää karjalanpiirakoita itse. Olet harvinaisuus.
Moni ei viitsi nähdä sitä vaivaa. Paistopisteen piirakan on monelle ihan riittävän hyviä.
Moni luulee että on helppoa pyöräyttää karjalanpiirakoita, mutta itse asiassa se on maailman vaikeinta jos lopputuloksen on oltava kunnollinen.
Kauhea homma littanoiksi kaulia niitä kuoria. Muuten voisin itse tehdä jos myytäisiin valmiita kuoria. Miksi kukaan ei ole keksinyt valmistaa pakastekuoria vai onko sellaisia, jotta itse saa tehdä mieleisen sisuksen.
Halvimmillaan saa parin euron kilohintaan ihan hyviä pakastepiirakoita. Mauste voita vähän päälle ja uuniin, nam. 😋
Xtra cocktailriisipiirakka 1350g n. 30kpl pakaste
~2,59 €
1,92 €/kg
https://www.s-kaupat.fi/tuote/xtra-cocktailriisipiirakka-1350g-n-30kpl-…
Vierailija kirjoitti:
Millaista sen kuoren on oltava?
350 grammaa ruisjauhoja, 2 desiä vettä, 10 grammaa öljyä ja hiukan suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Moni ei viitsi nähdä sitä vaivaa. Paistopisteen piirakan on monelle ihan riittävän hyviä.
Onhan nämä vähän työläitä. Onneksi on yleiskone joka tekee kuoritaikinan.
Vierailija kirjoitti:
Mikä hiton muusi? Riisipuuroa niihin kuuluu laittaa, eikä muusia.
Riisi yleistyi vasta 1900-luvulla. Oikeasti täytteen kuuluisi olla juureksia tai ohraa.
Kyllä perunapiirakat on mielestäni enemmän suomalaisuutta kuin riisipiirakat, vai tiedättekö suomalaista riisiviljelmää? Pöhköt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Moni ei viitsi nähdä sitä vaivaa. Paistopisteen piirakan on monelle ihan riittävän hyviä.
Onhan nämä vähän työläitä. Onneksi on yleiskone joka tekee kuoritaikinan.
Taikinan teko nyt on helpoin juttu, onnistuu helposti ilman koneitakin. Suurin homma on ajella ne kuoret. Kannattaa hankkia oikea piirakkapulikka eikä yrittää kaulita tavallisella kaulimella. Jokainen voi rypyttää kuoret ihan omalla tavallaan. Taitureiden piirakat on paljon siistimpiä kuin teollisesti tehdyt, puhumattakaan sitten kuoren paksuudesta.
Kuoren kaulitseminen sopivaksi vaatii vähän kokemusta, hitusen myös taitoa. Hyvä ne piirakat olisi myös ummistaa eli rypyttää, ja jos sen osaa tehdä oikein, onkin jo aika taitava. Kehujako kerjäät?
Ja peeäs, mitä on olla pönttö auki?