Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vauvan sose ohjeita, miten ekoja soseita voisi tehdä itse?

Vierailija
22.08.2008 |

Jep! uus avuton kyselee :) Miten noita ihan ensimmäisiä maistelu soseita vois tehdä itse? Kun purkissa saa esim persikkaa valmiina niin voiko ihan tavallista persikkaa vaan soseuttaa ja antaa vauvalle vai onko se liian "voimakasta". Meillä maisteltu lähinnä luumua, mustikkaa ja persikkaa.



Onko jotain hyvää kirjaa tai netti-sivua missä ohjeita?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
22.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

iso erä ja pakasta osa.

Vierailija
2/7 |
22.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse soseutin kasviksia enimmäkseen, en juuri hedelmiä, paitsi banaania. Kukkakaali ja parsakaali ovat tähän vuodenaikaan erinomaisia. Perunalla ja porkkanalla tietty aloiteltiin ja noita lisätään varovasti myöhemmin joukkoon. Minä keitin kasviksia hiukan ylikypsäksi ja soseutin sauvasekottimella omaan maitoon ihan vellimäiseksi. Näillä on kasvanut iso ja reipas puolitoistavuotias touhuriiviö:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
22.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

kypsennetystä vihanneksista, tuoreista tai kypsista hedelmistä, marjoista. Kannattaa valita aluksi miedomman makuisia. Minun mielestäni valmissoseet taas olivat liian mietoja, niissä on hedelmää noin kolmasosa, loput vettä ja hedelmäsokeria!

Vierailija
4/7 |
22.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki marjat ja hedelmät soseutuu hyvin. Omenan pilkoin ja keitin kuorineen (siis itse poimitun) ja soseutin sen jälkeen. Banaani on helppo muussata haarukalla, tulee pehmeää sosetta, joka varmasti maistuu. Mustikoistahan voit keittää kiisseliä maissi tai perunajauhon kera (ohjeet yleensä purkin kyljessä), tulee pehmeää ja todella hyvää, eikä välttämättä tarvitse lisätä sokeria.



Tässä yksi linkki kasvissoseisiin jonka löysin, varmasti googlettamalla löytyy useita:



http://www.vauvat.net/ruoka.htm



Piltti-sivustot ovat myös hyvät

Vierailija
5/7 |
22.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

sauvasekoittimella soseeksi. Omenasta ja päärynästä saa sosetta mikrossakin, kun pistää vähän vettä ja kuoritut ompunpalat pakasterasiaan. Pakastin lihat jääpalakuutiorasiassa. Marjasoseita tehdään kai kuten hillojakin, mutta minusta oli liian vaivalloista saada ne kuoret ihan pieniksi. Marjojen ja hedelmien kanssa käytetyn veden määrä on minimaalinen, koska ovat niin vesipitoisia itse.



Yksinkertaisesti vain keität ne pehmeiksi, kaadat suurimman osan vedestä johonkin kippoon, alat sauvasekoittimella survoa ja lisäät vettä siitä kiposta, jos tulee liian paksua.

Vierailija
6/7 |
22.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

voi siis ollakin että ne purkkiruuat on periaatteessa liian mietoja? täytyy kokeilla



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
22.08.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

että niiden torjunta-ainejäämät voi olla aika suuret, kun niitä ei ole tarkoitettu nimenomaan vauvojen syötäväksi. Nuo valmiit vauvasoseet tehdään kuitenkin valvotusti ja puhtaista aineista, näin uskoisin.



Olen kyllä itse poimittuja marjoja käyttänyt vauvalle, samoin luomuomenoita kaupasta jne.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän seitsemän neljä