Kysyn gluteenittomista tarjoiluista
Mitkä näistä voi tehdä gluteenittomina ja tarjota kaikille?
Täytekakku, pullat, tiikerikakku, pikkuleivät, voileipäkakku, kinkkupiirakka
Kommentit (17)
Kaikki nuo voi tehdä gluteiinittomasti. Eri asia haluavatko kaikki niitä syödä. Minä kyllä söisin.
Monesta paikasta löytyy reseptejä. Esim. nämä kannattaa katsoa.
Myös esim. jauhovalmistajan omilta sivuilta löytyy myös gluteenittomia reseptejä.
Olen tilaamassa kotileipomosta juhlatarjottavat. Kai niillä siellä on reseptejä. Ap.
Kaikenhan voi tehdä, mutta jos gluteeniton henkilö on oikeasti allerginen tai keliaakikko niin et voi itse valmistaa ellet itsekkin ole kontaminaatioriskin takia.
Kaiken voi tehdä gluteenittomana. Mutta en suosittele, jos et oikeasti tiedä asiasta tarpeeksi ja osaa leipoa gluteenittomasti. Aiheutat pahimmillaan sairaalareissun, jos et osaa toimia oikein leipoessasi.
Teen itse tuon kaiken täysin ilman kotimaisia viljoja. Ja maistuu kaikille, moni ei edes huomaa eroa. Pulla noista haastavin, taikina kaipaa sitkoa.
Vierailija kirjoitti:
Olen tilaamassa kotileipomosta juhlatarjottavat. Kai niillä siellä on reseptejä. Ap.
Outo kysymys. Totta kai leipomolla on reseptit tuotteisiin, joita valmistavat. Kaikki leipomot tosin eivät tee gluteenittomia tuotteita, koska niitä varten tarvitsee olla omat leipomistilat
On muuten olemassa ihan gluteeniton leipomo. Harmi kun en nyt muista nimeä, mutta jossakin pääkaupunkiseudulla ainakin tällainen on. Ainakin Vantaalla on Citymarketeissa tämän tuotteita myynnissä.
Kaiken listasta voi valmistaa gluteenittomana, mutta kaikista helpoimpia tuosta listasta ovat täytekakku ja kinkkupiirakka.
Täytekakku muuten normaalisti, mutta käytä vehnäjauhojen sijaan puoleksi perunajauhoja ja puoleksi gluteenitonta jauhoseosta.
Kinkkupiirakkaan kannatta valita pohjaan ohje, jossa on jauhojen lisäksi perunahiutaleita tai -sosetta. Se tuo pohjaan makua ja mureutta.
Keliaakikon tytär
Vierailija kirjoitti:
On muuten olemassa ihan gluteeniton leipomo. Harmi kun en nyt muista nimeä, mutta jossakin pääkaupunkiseudulla ainakin tällainen on. Ainakin Vantaalla on Citymarketeissa tämän tuotteita myynnissä.
Gluteenittomia leipomoita on vaikka kuinka paljon.
Vierailija kirjoitti:
Teen itse tuon kaiken täysin ilman kotimaisia viljoja. Ja maistuu kaikille, moni ei edes huomaa eroa. Pulla noista haastavin, taikina kaipaa sitkoa.
Aina ottaa sydämestä, kun joku puhuu kotimaisista viljoista keliakian yhteydessä. Keliaakikko ei voi syödä minkään maalaista gluteeniviljaa. Työpaikan ruokalassa oli joskus laitettu gluteenittomaan annokseen bulguria. Selittivät silmät kirkkaina sen olevan ok, koska se ei ole kotimaista vehnää. Sen jälkeen en siellä enää uskaltanut syödä. Tästä tosin jo vuosia aikaa.
Joten väärinkäsitysten välttämiseksi ei enää puhuta kotimaisista viljoista tässä yhteydessä, jooko?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen itse tuon kaiken täysin ilman kotimaisia viljoja. Ja maistuu kaikille, moni ei edes huomaa eroa. Pulla noista haastavin, taikina kaipaa sitkoa.
Aina ottaa sydämestä, kun joku puhuu kotimaisista viljoista keliakian yhteydessä. Keliaakikko ei voi syödä minkään maalaista gluteeniviljaa. Työpaikan ruokalassa oli joskus laitettu gluteenittomaan annokseen bulguria. Selittivät silmät kirkkaina sen olevan ok, koska se ei ole kotimaista vehnää. Sen jälkeen en siellä enää uskaltanut syödä. Tästä tosin jo vuosia aikaa.
Joten väärinkäsitysten välttämiseksi ei enää puhuta kotimaisista viljoista tässä yhteydessä, jooko?
Tajuan tän. Että esimerkiksi italialainen pasta on myös vehnää. Mutta miten selittää yksinkertaisesti tuon viljattomuuden? Ymmärtääkö kaikki mitä tarkoittaa viljaton? Kun jotkut luulee myös että gluteeniton on viljaton.... Mutta joo, nuo pitää tietää ja tarkistaa huolella, itse en ole hengenvaarassa mutta jotkut saa ikäviäkin oireita.
Kannattaa aina kysyä siltä allergikolta/keliaakikolta, miten ne tarjottavat pitää valmistaa. Tiedän tapauksia, ettei voi olla edes samaa uunia, ja sitten niitä, joille on ok käyttää tiskikoneen kautta käyneitä valmistusastioita. Näille jälkimmäisille uskallan itse tehdä tarjottavat, teen ne gluteenittomina JA kokonaan ilman Suomessa kasvavia viljalajeja, ettei tule vahinkoja. Ja valmistan nuo ensin, ja pakkaan pois keittiöstä, ennenkuin alan tehdä muita tuotteita. Käytän jauhoja ja muita tuotteita, joita ohjeistavat käytettäväksi ( esim leivinjauhe tiettyä merkkiä).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen itse tuon kaiken täysin ilman kotimaisia viljoja. Ja maistuu kaikille, moni ei edes huomaa eroa. Pulla noista haastavin, taikina kaipaa sitkoa.
Aina ottaa sydämestä, kun joku puhuu kotimaisista viljoista keliakian yhteydessä. Keliaakikko ei voi syödä minkään maalaista gluteeniviljaa. Työpaikan ruokalassa oli joskus laitettu gluteenittomaan annokseen bulguria. Selittivät silmät kirkkaina sen olevan ok, koska se ei ole kotimaista vehnää. Sen jälkeen en siellä enää uskaltanut syödä. Tästä tosin jo vuosia aikaa.
Joten väärinkäsitysten välttämiseksi ei enää puhuta kotimaisista viljoista tässä yhteydessä, jooko?
Tajuan tän. Että esimerkiksi italialainen pasta on myös vehnää. Mutta miten selittää yksinkertaisesti tuon viljattomuuden? Ymmärtääkö kaikki mitä tarkoittaa viljaton? Kun
Tämä on ongelma myös niille, joilla on vaikka vehnäallergia. Heille eivät siis käy kuin luontaisesti gluteenittomat tuotteet, normigluteenittomat ei, koska he eivät ole allergisia gluteenille vaan sille itse viljalle. Tämä on tosi vaikea monen ymmärtää.
Kyllä ihan kaikki noista voi tehdä gluteenittomana.