Bakteerikammoinen ihmettelee...
... Että miten kasviksille ja hedelmille riittää pelkkä vesipesu, kun käsiä pitää pestä pitkään saippualla.
Ihmiset näplii likaisilla ja räkäisillä tahmanäpeillään irtonaisia heviosaston tuotteita ja ne muka puhdistuu huuhtomalla. Häh?
Kommentit (13)
Kasvikset ja hedelmät voi joko kuoria tai kuumentaa ruuanlaitossa niin kuumaksi että bakteerit kuolevat. Käsille ei voi tehdä kumpaakaan, joten ne täytyy pestä saippualla ja vedellä.
Saapa edes pientä kontaktia lajikumppaneihin.
Vierailija kirjoitti:
Kasvikset ja hedelmät voi joko kuoria tai kuumentaa ruuanlaitossa niin kuumaksi että bakteerit kuolevat. Käsille ei voi tehdä kumpaakaan, joten ne täytyy pestä saippualla ja vedellä.
Niin mutta entäs kylmät salaattiainekset? Tai vaikka marjat, jotka haluaa syödä tuoreena eikä keittää? Entäs viinirypäleet. Viiniksi vaan vai?
Joka päivä siis syön kasviksia, hedelmiä ja marjojakin. Huuhtelen huolella. En sairastele enkä saa ahdistusta syödessäni :) Ällöttää vaan ihmisten näplimät tuotteet.
Pesen käsiä kyllä huolella ja monesti päivässä. Mainitut hedelmät ja vihannekset vain huuhtele. Viimeksi ollut vatsatauti 18v sitten kun lapsi sai jostain noron ja oksensi päälle
Kasvisten kuori on yleensä vahamainen ja näin hylkii likaa, jolloin lika irtoaa pelkällä huuhtelullä hyvin. Yksttäisitä pöpöistä ei nyt suuremmin ole vaaraa. Uskallan myös olettaa, että yleensä tahmatassut eivät ole niitä vannoutuneimpia kasvikunnan tuotteita nauttivia henkilöitä.
Vierailija kirjoitti:
Kasvisten kuori on yleensä vahamainen ja näin hylkii likaa, jolloin lika irtoaa pelkällä huuhtelullä hyvin. Yksttäisitä pöpöistä ei nyt suuremmin ole vaaraa. Uskallan myös olettaa, että yleensä tahmatassut eivät ole niitä vannoutuneimpia kasvikunnan tuotteita nauttivia henkilöitä.
Yleensä se vaha johtuu siitä että siihen on ruiskutettu vahapinnoite.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvisten kuori on yleensä vahamainen ja näin hylkii likaa, jolloin lika irtoaa pelkällä huuhtelullä hyvin. Yksttäisitä pöpöistä ei nyt suuremmin ole vaaraa. Uskallan myös olettaa, että yleensä tahmatassut eivät ole niitä vannoutuneimpia kasvikunnan tuotteita nauttivia henkilöitä.
Yleensä se vaha johtuu siitä että siihen on ruiskutettu vahapinnoite.
Omena, paprika, tomaatti ja chilit ovat esimerkiksi sellaisia, joilla on luontainen vahapinta ja sen huomaa. Salaattejakaan ei vahata, koska ne hylkivät likaa luontaisesti. En kyllä muista koskaan törmänneeni keinovahattuihin kasviksiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvikset ja hedelmät voi joko kuoria tai kuumentaa ruuanlaitossa niin kuumaksi että bakteerit kuolevat. Käsille ei voi tehdä kumpaakaan, joten ne täytyy pestä saippualla ja vedellä.
Niin mutta entäs kylmät salaattiainekset? Tai vaikka marjat, jotka haluaa syödä tuoreena eikä keittää? Entäs viinirypäleet. Viiniksi vaan vai?
Joka päivä siis syön kasviksia, hedelmiä ja marjojakin. Huuhtelen huolella. En sairastele enkä saa ahdistusta syödessäni :) Ällöttää vaan ihmisten näplimät tuotteet.
Osta salaatti, tomaatti, kurkku, viinirypäleet ja marjat pakattuna. Toki nuo kaikki voi myös huudella vedellä. Hedelmät pese ja kuori. Niin minä teen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvisten kuori on yleensä vahamainen ja näin hylkii likaa, jolloin lika irtoaa pelkällä huuhtelullä hyvin. Yksttäisitä pöpöistä ei nyt suuremmin ole vaaraa. Uskallan myös olettaa, että yleensä tahmatassut eivät ole niitä vannoutuneimpia kasvikunnan tuotteita nauttivia henkilöitä.
Yleensä se vaha johtuu siitä että siihen on ruiskutettu vahapinnoite.
Omena, paprika, tomaatti ja chilit ovat esimerkiksi sellaisia, joilla on luontainen vahapinta ja sen huomaa. Salaattejakaan ei vahata, koska ne hylkivät likaa luontaisesti. En kyllä muista koskaan törmänneeni keinovahattuihin kasviksiin.
Tuo vahaaminenhan on urbaanilegenda, mikä on lähtöisin ameriikoista
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvisten kuori on yleensä vahamainen ja näin hylkii likaa, jolloin lika irtoaa pelkällä huuhtelullä hyvin. Yksttäisitä pöpöistä ei nyt suuremmin ole vaaraa. Uskallan myös olettaa, että yleensä tahmatassut eivät ole niitä vannoutuneimpia kasvikunnan tuotteita nauttivia henkilöitä.
Yleensä se vaha johtuu siitä että siihen on ruiskutettu vahapinnoite.
Omena, paprika, tomaatti ja chilit ovat esimerkiksi sellaisia, joilla on luontainen vahapinta ja sen huomaa. Salaattejakaan ei vahata, koska ne hylkivät likaa luontaisesti. En kyllä muista koskaan törmänneeni keinovahattuihin kasviksiin.
Tuo vahaaminenhan on urbaanilegenda, mikä on lähtöisin ameriikoista
ai on?
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/e-koodi…
Aina kuorin esim.omenat. En söisi kuorineen.
Eikö kellään ole vastausta?