Saako mitään hyvää ruokaa spagetista, mausteista oliiviöljystä ja parmesaanijuustoraasteesta?
Kommentit (18)
No kokeile tehdä esim. spagettia mausteisella oliviöljyllä ja parmesanilla.
Keitä spagetti, öljy ja raastettu parmesaani päälle. Mausta niillä mausteilla.
Vierailija kirjoitti:
Onko tomaattimurskaa?
ei
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Saa.
Ohje?
KvG
Cacio e pepe, jos on mustapippuria. On hyvää, mustapippuripasta suomeksi. Valkosipulipastakin on hyvää, jos sitä löytyy.
Laita ketsuppia päälle, niin hyvä tulee.
Vierailija kirjoitti:
Cacio e pepe, jos on mustapippuria. On hyvää, mustapippuripasta suomeksi. Valkosipulipastakin on hyvää, jos sitä löytyy.
Ja se ohje
CACIO E PEPE
AINEKSET
400 g spagettia
200 g pecorino-juustoa
1-2 tl mustapippuria myllystä
2 rkl voita
n. 3 dl pastan keitinvettä
TYÖVAIHEET
Laita pasta kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.
Kun pastan keittoaikaa on jäljellä 2 minuuttia, paahda mustapippuria kuivassa paistokasarissa miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää voi.
Valuta pasta, ota 3 dl keitinvettä talteen. Lisää 1 dl keitinvedestä ja valutettu pasta kasariin. Lisää juustoraaste vähitellen ja sekoita voimakkaasti, jotta se sulaa ja muodostaa veden kanssa kastikkeen. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan niin, että pastasta tulee kosteaa mutta ei vetistä.
Tarjoa heti. Lisää halutessasi mustapippuria ja raastettua juustoa.
https://liemessa.fi/2021/03/cacio-e-pepe-eli-mustapippuripasta/
Pecorinon tilalle parmesan
Vierailija kirjoitti:
Cacio e pepe, jos on mustapippuria. On hyvää, mustapippuripasta suomeksi. Valkosipulipastakin on hyvää, jos sitä löytyy.
Cacio e pepen valmistaminen ei ihan jokaiselta onnistukaan. Eli miten saada juusto sulamaan ja sekoittumaan eikä jäämään klönteiksi.
Spaghetti aglio e olio, tässä reseptissä myös chili, jonka voi jättää pois: https://kotiliesi.fi/resepti/pasta-allaglio-olio-e-peperoncino/
Jos sinulla on spagettia. oliiviöljyä ja valkosipulin kynsiä, saat valmistettua herkullisen napolilaisen pastan. "Spaghetti con aglio"
Täysin vegaani pasta-annos. Spagetti keitettynä al dente-kypsyteen ja päälle kaadetaan oliiviöljyssä kuullotettuja valkosipulin kynsiä ja päälle ripotellaan vielä raastettua parmesaania (jos ei nipoteta siitä vegaaniudesta?
Vierailija kirjoitti:
No kokeile tehdä esim. spagettia mausteisella oliviöljyllä ja parmesanilla.
Kuulostaa tosi monimutkaiselta ja vaikealta. Onko mitään helpompaa reseptiä?
Älä leiki tyhmää. Keitä se spagetti ohjeen mukainen minuuttimäärä, kaada vesi pois, lisää sekaan sitä parmesania ja loraus sitä öljyä, syö. On hyvää. Ainakin jos on nälkä ja ei muuta ole, mutta voi olla oikeastikin.
Saa.