Kasvisproteiinien myynti on laskenut roimasti kuluttajien mielet ovat olleet enemmän nakkisoosissa Lihankorvikkeet eivät enää maistu kan
Mites suu nyt pannaan vegakit??
Kommentit (47)
Soijaa soijaa enemmän soijaa Aasiasta, se pelastaa maailman.
- Ada22v
BOSTRÖM-KUMLIN arvelee, että toinen syy menekin laskuun löytyy maailmantilanteesta. Epävarmoina aikoina ihmiset haluavat perinteisiä ruokia.
Ruokahan on harvoille vain ravintoa. Jos näin olisi, kukaan ei söisi karkkia.
Boström-Kumlin arvelee, että kun asiat ympärillä vaikuttavat hallitsemattomilta, helpotusta tuo jos edes johonkin asiaan voi vaikuttaa itse. Se tuo tietynlaista kontrollin tunnetta.
Nyt haetaan tuttuja turvaruokia, ja kuluttajien mielet ovat olleet enemmän nakkisoosissa kuin kasvipohjaisessa ruokavaliossa.
Oikeasti vegaanit eivät halua syödä keinotekoisia mössöjä. Noiden tuotteiden asiakaskunnaksi kuviteltiin lihansyöjiä. Lihansyöjät taas haluavat mieluummin syödä lihaa. Kun kumpikaan ryhmä ei halua noita tuotteita, niin menekki jää kokeilun asteelle.
No enpä itsekään osta noita juuri koskaan, ovat sen verran kalliita. Perinteiset kasvikset, palkokasvit, linssit, tofu ja soijarouhe toimivat edelleen hyvin.
t. vegakki (?)
Näin kirjoitin 16.2.2024:
Ei mene vegaaniruoka kaupaksi.
Naapurini käy ruokajaossa ja tuuppaa mulle sapuskat joita ei itse syö. Nytkin mulla on jääkaapissa viisi jotain kaurasta superprosessoitua härkistä.
Se on pieni mutta äänekäs ryhmä joka vegaaniruoka hehkuttaa. Vaan hävikkiin se menee ja lopulta jätteeksi.
Eiköhän hinta ole aika tärkeä syy. Prosessoidut kasviproteiinit ovat kalliimpia kuin liha ja kun ne eivät maistu paremmilta kuin liha ja sisältävät enemmänkin suolaa ja lisäaineita kuin lihavalmisteet niin terveellisyyskin on vähän niin ja näin. Että sen vuoksi en osta kovinkaan usein enää alkuinnostuksen jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
No enpä itsekään osta noita juuri koskaan, ovat sen verran kalliita. Perinteiset kasvikset, palkokasvit, linssit, tofu ja soijarouhe toimivat edelleen hyvin.
t. vegakki (?)
Täsmälleen näin. Kun ei kaipaa lihaa, ei osaa kaivata myöskään lihankorvikkeita. Kaurajuomaa ja kauragurttia sen sijaan kuluu ihan kiitettävästi.
Minä koskaan ole ymmärtänyt nuita lihaa matkivia tuotteita. Kasvikset ovat parhaimmillaan omina itseinään eikä ole mitään järkeä yrittää matkia lihaa.
Liian pitkälle prosessoituja, ihan keinotekoisia tuotteita. Lihasta saa rautaa ja Suomessa on epidemiana jo raudanpuutos.
Eipä sitten ihme että suomalaiset senkun lihoo lihomistaan.
Pallonmuotoista kansaa.
Yksikään ideologia ei lopulta pitkälle kanna vaikka kuinka yrittää pakottaa sitä muille.
Olen kasvissyöjä eikä kiinnosta ostaako ihmiset lihankorvikkeita vai ei. Itse ostan harvoin, koska suurin osa on pahoja.
Hinta sen tekee, pakko valita edullisempaa ruokaa.
Alkoholi, tupakka ja lihansyönti pysyy. Ei ne minnekään katoa, vaikka vasemmistoliberaalit niin haluavatkin. Aina ei voi saada mitä haluaa.
Ostatko mieluummin kilon härkäpapuja parilla eurolla vai valmisruokaa, joka on helposti kaksin- tai kolminkertainen hinnaltaan?
Kallista ja pahaa. Miksi ostaa kun saa halpaa ja hyvää? Vaikka niitä nakkeja.
Ja hinnat kun nousevat niin vähenee vaan. Pitää ostaa oikeaa ruokaa mahdollisimman paljon ja jättää höttö kauppaan. Eli ostan lihaa. Ne ajat kun ruoalla leikittiin on nyt ohi.
Paljonkohan sirkkaruokien menekki on noussut? Hehe.
Hintahan se on suurin syy. Tolkuttoman kalliita verrattuna lihatuotteisiin. Ostan silti silloin tällöin, kovin usein ei ole rahaa, joten soijarouhe, linssi ja papulinjalla aika pitkälti mennään meillä.
Muun muassa Härkistä valmistava Raisio kertoi tilinpäätöstiedotteessaan, että kasviproteiinien liikevaihto laski viime vuonna yli 17 prosenttia. Samaa viestiä kertovat kaupat. Keskossa ja S-ryhmässä lihaa korvaavien tuotteiden myynti laski viime vuonna kymmenen prosenttia.