Tumma paahto kahvi maistuu palaneelta.
Ettekö te maista? Vaalea paahto on just sopiva. Näin ainakin kulta katriina joka meiran paahtimosta.
Kommentit (17)
Oot oikeassa ap! Se on justiinsa näin. Ihmettelen tumma paahto faneja. Onko makuaisti vielä kunnossa?
On ihmisiä, jotka pitävät palaneen mausta ja grilliruuastakin.
Ainakin se Lidlin halvin kahvi, se haiseekin palaneelta
Vaalepaahtoisesta rupee närästämään pirusti. Ei maistu edes millekään.
Ite tykkään siitä keskitummasta mikä yleensä on asteikolla 3/5. Ei liian kärtsänny mutta ei liian vaalea
Suomalaiset laittaa tummapaahtoa liikaa, yhtä kuppia varten riittää yksi mitta kahvia.
5/5
Tumma paahto todella peittää alleen kahvin marjaiset ja raakatupakkamaiset hienot aromit. Näin tapahtuu kaikissa elintarvikkeissa joiden annetaan palaa tummaksi uunissa tai levyllä. Maistuuko se pikimusta korvapuusti paremmalta?
Tummaa paahtoa juovat lantraavat kahvinsa AINA maidolla tai mikä pahempaa jollain kasvislitkulla. Koska eivät pystyisi juomaan kitkerää kahvia mustana.
PS
Edes espressoa ei nykyään valmisteta pikimustaksi paahdetuista pavuista.
Maailman arvostetuimmat kahviasiantuntijat juovat vaaleapaahtoista kahvia, mustana. Vain siinä on kahvin aromit tallella. Jos väität että se on litkua, et osaa keittää hyvää kahvia, kahvipapusi ovat laaduttomia tai lantraat sitä jollain valkoisella.
Vierailija kirjoitti:
Vaalepaahtoisesta rupee närästämään pirusti. Ei maistu edes millekään.
Kahvia valmistetaan kahvipensaan MARJASTA. Kahvin ominaisuus on että se on hieman hapanta, koska se valmistetaan marjojen sisällä olevasta paahdetusta osasta.
Uuteen makuun tottumiseen tarvitaan usein 1015 maistelukertaa.
Kyllä Parisiennessa on vähän palaneen maku. Tosin ns ranskalainen paahto onkin määritelmällisesti niin tumma että pavuissa näkyy palopisteitä.
Yllättäen tummassa paahdoissq on myös vähemmän kofeiinia ja parkkihappoa.
Vaaleissa paahdossa voikin maistaa tuon happamuuden.
Käytännössä vaalea paahto vaatii hyvin korkealaatuisen kahvin maistuakseen hyvältä. Olen kerran saanut pienen erän Jamaica Blue Mountainia. Se oli paahdettu melko hillitysti ja kun uusin siitä kahvijuoman, se oli melkein kuin tummaa teetä. Hörppiessä en vielä tajunnut miten syvä kahvin aromi oli mutta tuo täydellinen aromi jäi suuhun pitkäksi aikaa. Hassua kyllä kun päästin pienen huomaamattoman röyhtäyksen puolen tunnin päästä niin tunsin voimakkaan kahvituoksun 😀.
Usein tykkäännkuitenkin juoda jotain vähän tymäkämpää kahvia ja silloin paahto voi olla tummakin.
No mistä sitten johtuu, että vaaleapahtoiset ennen niin hyvät Juhla-Mokka ja Presidentti maistuvat ihan litku lle. Vähän auttaa, kun laittaa mahdollisimman kukkuramitallisia kuppia kohti. Mutta kalliiksi tulee. Tummempi Presidentti taas maistuu nyt palaneelta.
Tavallinen Kulta-Katriina, tosin kahvipurujen määrää pitänyt silläkin nostaa, on ok.
On niin pirun kallista, että en ole aikoihin juonut Brazil kahvia. Se oli ainakin aikaisemmin hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Uuteen makuun tottumiseen tarvitaan usein 1015 maistelukertaa.
siis 10 - 15 (palsta hukkasi viivan) katsotaan onnistuuko nyt.
Juon kahvini aina tuoreena ja paahtamattomana.
Jopas jotain.