Suomalaisten yleisin virhe pastan keittämisessä sorrutko sinäkin tähän?
Pastan keittäminen on helppoa hommaa. Moni suomalaisen tekee kuitenkin yhden yleisen virheen keittäessään pastaa.
Isoin virhe tehdään siinä, että pastan keittämisessä käytetään öljyä. Tähän sortuu lähes joka toinen suomalainen, kerrotaan Muttin tiedotteessa.
On tietysti makuasia, miten pastaruokaa haluaa syödä. Italialaiseen tyyliin parhaan lopputuloksen saa, kun jättää ensinnäkin öljyn kokonaan pois, kertoo Muttin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Emma Vuorenmaa tiedotteessa.
https://is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000010258521.html
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
En tiedä ketää, joka pastaan öljyä laittaisi, miksi?
Joskus laitan, jos se jää joksikin aikaa kattilaan enkä sekoita mitään kastiketta siihen. Muuten siitä tulee kattilan kokoinen klöntti. Enkä siis laita keitettäessä vaan sen jälkeen.
Keitetään öljyssä? Never höööd. Sehän syttyy palamaan.
Eka aattelin et huh mitä skeidaa taas mut kun luin paremmin niin laitan öljyä et spagettiin tulee makua mut tosiaan menee kökköseks.
Olisin luullut, että yleisin virhe on, että käytetään liian vähän vettä, liian vähän suolaa, eikä käytetä keittovettä ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Eka aattelin et huh mitä skeidaa taas mut kun luin paremmin niin laitan öljyä et spagettiin tulee makua mut tosiaan menee kökköseks.
Liian vähä vesi tekee myös sen, että menee klöntiksi.
En koskaan käytä öljyä ruoanlaitossa
Juu, laittakaa sitä keitinvettä mukaan. Mä yleensä nostellen pastan pastakauhalla kastikkeeseeen, en käytä siivilää
Iso kattila ja veden täytyy kiehua kunnolla.
Mitä minun keittelyni kuuluvat kenelläkään? Aina olen syönyt sen minkä olen valmistanutkin. Hyvällä halulla.
Joskus aikoinaan kokeilin, kun jossain vinkattiin, että keitinveteen olisi hyvä laittaa öljyä, mutta en huomannut eroa puoleen enkä toiseen, joten en sen jälkeen ole suotta käyttänyt öljyä.
Ai siivilänkin käyttö on näköjään kielletty, pasta pitää nostella vedestä pois pastanostimilla...
Ennen vanhaan, joskus 1980-luvulla äiti laittoi aina pastan (silloin kylläkin makaronia tai spagettia) keitinveteen lorauksen öljyä. Mielestäni oli ihan yleinen ohje silloin, taidettiin köksän tunnillakin neuvoa tekemään niin. Kun sitten muutin omilleni ja opettelin kokkaamaan, niin luin jostain italialaista ruokaa käsittelevästä keittokirjasta että niin ei pidä missään nimessä tehdä, koska silloin valmis pasta ei ime itseensä enää kastikkeen makua. Mutta luulen että tuo öljyn laittaminen keitinveteen on jotain tosi vanhaa perua. Siis makaronia on kyllä Suomessa ollut ainakin 1920-luvulta lähtien, mutta usein vieraista ruokakulttuurivaikutteista ei välttämättä ymmärretä sitä oleellisinta, ja saattaa tapahtua väärinkäsityksiä, jotka sitten jatkuu sukupolvelta toiselle.
Vierailija kirjoitti:
Ennen vanhaan, joskus 1980-luvulla äiti laittoi aina pastan (silloin kylläkin makaronia tai spagettia) keitinveteen lorauksen öljyä. Mielestäni oli ihan yleinen ohje silloin, taidettiin köksän tunnillakin neuvoa tekemään niin. Kun sitten muutin omilleni ja opettelin kokkaamaan, niin luin jostain italialaista ruokaa käsittelevästä keittokirjasta että niin ei pidä missään nimessä tehdä, koska silloin valmis pasta ei ime itseensä enää kastikkeen makua. Mutta luulen että tuo öljyn laittaminen keitinveteen on jotain tosi vanhaa perua. Siis makaronia on kyllä Suomessa ollut ainakin 1920-luvulta lähtien, mutta usein vieraista ruokakulttuurivaikutteista ei välttämättä ymmärretä sitä oleellisinta, ja saattaa tapahtua väärinkäsityksiä, jotka sitten jatkuu sukupolvelta toiselle.
Öljy keitinvedessä on turha. Öljy kelluu pinnassa ja menee vain viemäriin. Ei se niihin pohjalla oleviin makaroneihin tartu.
En tiedä ketää, joka pastaan öljyä laittaisi, miksi?