Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suomalaisten yleisin virhe pastan keittämisessä sorrutko sinäkin tähän?

Vierailija
28.02.2024 |

Pastan keittäminen on helppoa hommaa. Moni suomalaisen tekee kuitenkin yhden yleisen virheen keittäessään pastaa.
Isoin virhe tehdään siinä, että pastan keittämisessä käytetään öljyä. Tähän sortuu lähes joka toinen suomalainen, kerrotaan Muttin tiedotteessa.
On tietysti makuasia, miten pastaruokaa haluaa syödä. Italialaiseen tyyliin parhaan lopputuloksen saa, kun jättää ensinnäkin öljyn kokonaan pois, kertoo Muttin Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Emma Vuorenmaa tiedotteessa.
https://is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000010258521.html

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä ketää, joka pastaan öljyä laittaisi, miksi? 

Vierailija
2/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tiedä ketää, joka pastaan öljyä laittaisi, miksi? 

Joskus laitan, jos se jää joksikin aikaa kattilaan enkä sekoita mitään kastiketta siihen. Muuten siitä tulee kattilan kokoinen klöntti. Enkä siis laita keitettäessä vaan sen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitetään öljyssä? Never höööd. Sehän syttyy palamaan.

Vierailija
4/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eka aattelin et huh mitä skeidaa taas mut kun luin paremmin niin laitan öljyä et spagettiin tulee makua mut tosiaan menee kökköseks.

Vierailija
5/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tee.

Vierailija
6/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisin luullut, että yleisin virhe on, että käytetään liian vähän vettä, liian vähän suolaa, eikä käytetä keittovettä ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eka aattelin et huh mitä skeidaa taas mut kun luin paremmin niin laitan öljyä et spagettiin tulee makua mut tosiaan menee kökköseks.

Liian vähä vesi tekee myös sen, että menee klöntiksi.

 

Vierailija
8/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En koskaan käytä öljyä ruoanlaitossa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu, laittakaa sitä keitinvettä mukaan. Mä yleensä nostellen pastan pastakauhalla kastikkeeseeen, en käytä siivilää

Vierailija
10/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iso kattila ja veden täytyy kiehua kunnolla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä minun keittelyni kuuluvat kenelläkään? Aina olen syönyt sen minkä olen valmistanutkin. Hyvällä halulla.

Vierailija
12/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus aikoinaan kokeilin, kun jossain vinkattiin, että keitinveteen olisi hyvä laittaa öljyä, mutta en huomannut eroa puoleen enkä toiseen, joten en sen jälkeen ole suotta käyttänyt öljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai siivilänkin käyttö on näköjään kielletty, pasta pitää nostella vedestä pois pastanostimilla...

Vierailija
14/15 |
28.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen vanhaan, joskus 1980-luvulla äiti laittoi aina pastan (silloin kylläkin makaronia tai spagettia) keitinveteen lorauksen öljyä. Mielestäni oli ihan yleinen ohje silloin, taidettiin köksän tunnillakin neuvoa tekemään niin. Kun sitten muutin omilleni ja opettelin kokkaamaan, niin luin jostain italialaista ruokaa käsittelevästä keittokirjasta että niin ei pidä missään nimessä tehdä, koska silloin valmis pasta ei ime itseensä enää kastikkeen makua. Mutta luulen että tuo öljyn laittaminen keitinveteen on jotain tosi vanhaa perua. Siis makaronia on kyllä Suomessa ollut ainakin 1920-luvulta lähtien, mutta usein vieraista ruokakulttuurivaikutteista ei välttämättä ymmärretä sitä oleellisinta, ja saattaa tapahtua väärinkäsityksiä, jotka sitten jatkuu sukupolvelta toiselle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
29.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ennen vanhaan, joskus 1980-luvulla äiti laittoi aina pastan (silloin kylläkin makaronia tai spagettia) keitinveteen lorauksen öljyä. Mielestäni oli ihan yleinen ohje silloin, taidettiin köksän tunnillakin neuvoa tekemään niin. Kun sitten muutin omilleni ja opettelin kokkaamaan, niin luin jostain italialaista ruokaa käsittelevästä keittokirjasta että niin ei pidä missään nimessä tehdä, koska silloin valmis pasta ei ime itseensä enää kastikkeen makua. Mutta luulen että tuo öljyn laittaminen keitinveteen on jotain tosi vanhaa perua. Siis makaronia on kyllä Suomessa ollut ainakin 1920-luvulta lähtien, mutta usein vieraista ruokakulttuurivaikutteista ei välttämättä ymmärretä sitä oleellisinta, ja saattaa tapahtua väärinkäsityksiä, jotka sitten jatkuu sukupolvelta toiselle. 

Öljy keitinvedessä on turha. Öljy kelluu pinnassa ja menee vain viemäriin. Ei se niihin pohjalla oleviin makaroneihin tartu.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi kuusi