Mustaherukat eivät ole hyviä
Ostin poikkeuksellisesti mustaherukoita koska ne ovat kotimaisista pakastemarjoista halvimpia. Tein kaurapuuroa koko perheelle iltapuuroksi. Mustaherukat tarjoilin puurossa. Oli todella happamia! Teinimme on nöyrä eikä ikinä valita ruoasta. Näin että hänen suupielessä vääntyivät alaspäin syödessä marjojen happamuuden vuoksi. Ei sanonut mitään ja söi lautasen tyhjäksi.
Kommentit (23)
Älä laita niitä kaurapuuron. Tee niistä mehua tai hyytelöä sokerin kanssa.
Punaherukka on kyllä paremman makuinen. Itse tykkään jopa Marja-aroniasta puuron päällä. Mustaherukka on minun mielestäni tylsän makuinen, saa olla hapan jos on muutakin makua!
Olisit keittänyt ne kiisseliksi tai hilloksi. Ja vispipuuronakin on tosi hyvää. Ei elämän tarvitse olla hapanta kun käyttää sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on pihalla herukkapensaita. Kerään ne ja annan äidilleni. Se tekee hilloa ja antaa hillona takas. Ei me sitäkään syödä.
Mustaherukkahillo sopii tosi hyvin kanan kanssa. Siis kana, kermkastike ja riisi + mustaherukkahillo. Kantsii kokeilla.
On terveellisiä. Puuron kanssa happamuus laimenee melkoisesti ja on hyvää. Itse kaurapuuron lisukkeena syön n. 100g kerralla.
Marjat "kärsivät" aina pakastettaessa jonkin verran. Ihan hyviä niistä saa kun lisää vähän sokeria. Itse teen niistä hilloa, vähällä sokerin lisäyksellä
Minusta mustaherukat on parhaimman makuisia marjoja mitä on olemassa. Toiseksi paras on sitten mansikka.
Minä tykkään. Syön herukoita myös maustamattoman jogurtin kanssa. Olette ilmeisesti vauvasuita koko perhe?
Mustaherukkahillo sopii kanaviilokkiin ja muutenkin kanan kanssa. Ja sopii myös vaniljajäätelön kanssa hyvin.
Mehuna ihan älyttömän hyvää niin kuumana kuin kylmänäkin. Parasta kyllä ehkä ihan vaan suoraan pensaasta <3
Mehuna ja hillona hyviä, raakana ei.
Ei oo hyviä. Silti perin 6 pensasta. Vähän kasaan itse ja tyrkytän sukulaisille kun itse kasaavat.
Kypsänä poimitut mustaherukat ovat aika makeita, lajike-erojakin on. Kaupallisesti ne kerätään koneilla, eikä voi herkästi varisevia mehukkaampia poimia.
Sokeria voi tietenkin hieman lisätä.
AP:n tavalla käytettynä ne ovatkin kitkeriä
Mustaherukka väkevöityy pakastimessa.
Tuoreet, kypsät mustaherukat ovat herkullisia.
Pakastetuista tosiaan kannattaa tehdä hyytelöä/hilloa tai kiisseliä.
Minä tykkään happamista marjoista, kuten herukoista. Puuroon en niitä silti laita. Muutama herukka mustikkamaidon sekaan tai lättyjen täytteeksi sopii hyvin. Sokeroidussa hilloissa niitä syö myös herkkuperseet.
Mun lapseni on pienestä pitäen pihamme marjapensaista poiminut sekä punasia viinimarjoja että mustaherukoita ja syönyt niitä paljaaltaan. Ei ole halunnut edes sokeria niihin.
Vierailija kirjoitti:
Punaherukka on kyllä paremman makuinen. Itse tykkään jopa Marja-aroniasta puuron päällä. Mustaherukka on minun mielestäni tylsän makuinen, saa olla hapan jos on muutakin makua!
marja-aronia
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mulla on pihalla herukkapensaita. Kerään ne ja annan äidilleni. Se tekee hilloa ja antaa hillona takas. Ei me sitäkään syödä.
Mustaherukkahillo sopii tosi hyvin kanan kanssa. Siis kana, kermkastike ja riisi + mustaherukkahillo. Kantsii kokeilla.
Ja riistakäristyksen kanssa.
Mulla on pihalla herukkapensaita. Kerään ne ja annan äidilleni. Se tekee hilloa ja antaa hillona takas. Ei me sitäkään syödä.