Joko pitää laittaa rosollin potut kiehimaan?
Vai joko kätevät emännät ovat jo rosollin vääntäneet?
Kommentit (12)
Punajuuret ja porkkanat mulla nyt kiehuu tuossa hellalla ja kun ovat kypsiä pilkon ne valmiiksi salaatteja varten.
Punajuuret ostin valmiiksi kuutioituina. Rosollin hakkaan vasta huomenna ja sekaan tietty sipulit. Kinkku on menossa just uuniin ja lohen laitoin graavaantumaan.
ja huomenna teen rosollin niin hyvä tulee
Jo on rosolli tehtynä. Maustuu ihanasti huomiseksi.
on, mutta en myöskään laita perunaa. Ainoastaan punajuurta, porkkanaa, hieman sipulia ja omenaa.
ja sit kun mä oon tehnyt omaani (pelkät punajuuret - ei etikkaiset vaan itse keitetyt - porkkanat ja sipuli), niin se on yllättäen maistunutkin.
Sillit ja suolakurkut yms. on hyviä jossain muualla, enkä kyllä sotkis tähän perunaa ja omenaakaan.
kun olin saanut vain etikkapunajuuria. Sitten opin venäläiseltä naiselta heidän rosollinsa, johon keitetään punajuuret. Ja se on pelkästään sen takia ihan eri ruoka ja todella hyvää.
Juureksia ei myöskään kuutioida vaan ne raastetaan keitettyinä karkealla terällä, ja asetellaan kerroksittain ja majoneesia väliin. Rosolliin tulee perunaa, porkkanaa, punajuurta, suolakurkkua ja sipulia. Silliäkin voisi laittaa, mutta minä tarjoan sen erikseen.
Itäsuomalainen rosolli sisältää punajuurta, porkkanaa, omenaa, sipulia ja etikkakurkkua. Rosolli on jouluruoka. Rosolli tarjotaan etikalla ja suolalla maustetun kermavaahdon ja joskus sillin kera.
Jos silli laitetaan rosollin sekaan valmiiksi, niin sitä kutsutaan sillisalaatiksi.
Länsisuomalainen sallatti sisältää perunaa, porkkanaa ja punajuurta. Sitä on tarjottu perinteisesti juhlaruokana ympäri vuoden, siis myös jouluna, mutta ei ainoastaan jouluna.
Ihmiset sekoittavat näitä itä- ja länsisuomalaisia perinteitä. Ei kaikki, missä on punajuurta ole rosollia.
siihen kuulu perunaa laittaa.en ole vielä tehnyt.
mutta perunoita en tähän sotke missään vaiheessa. Sipulia enää noiden jo mainittujen lisäksi.