Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tuleeko pilkkimällä muitakin kaloja kuin haukia? Ja onko ne haukipullat hyviä, oletko tehnyt?

Vierailija
08.02.2024 |

Kokemuksia?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haukipullat on hyviä, kunhan maustaminen, leivitys ja friteeraus on tehty kunnolla 

Vierailija
2/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miesystävä tempaisi yksi päivä pilkillä kiiskiä ja ahvenia. Melko pieniä olivat kyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miesystävä tempaisi yksi päivä pilkillä kiiskiä ja ahvenia. Melko pieniä olivat kyllä.Wau!!

 

Vierailija
4/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No enimmäkseen kyllä tulee ahvenia ja muita pikkukaloja.

Vierailija
5/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hauki on valtavan hyvä kala, mutta kannattaa opetella fileroimaan se ruodottomaksi. Paljon menee kyllä hukkaan, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Pienistä ahvenista voi tehdä patakukkoa, helppoa, halpaa ja hyvää.

Vierailija
6/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ahvenia minä eniten ole pilkkimällä saanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole koskaan saanut haukea pilkillä. Haukipullat on tosi hyviä. Itse laitan blenderiin ensin vähän korppujauhoja maitoon/kermaan, sitten siihen suolaa, vähän mustapippuria, kananmunan ja haukifileen. Sitten vain koneella pyöräytetään sopivaksi massaksi, josta kahdella lusikalla "pullia" pannulle paistumaan.

Vierailija
8/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ahvenia meillä päin tulee enimmäkseen. Hauki on kyllä ihan hyvä myös ja meillä syödään, jos joskus tulee saaliiksi. Jos haluaa tehdä ruodottomia haukifileitä, kannattaa tosiaan opetella poistamaan Y-ruoto. Youtubessa on ohjeita.

Ruodottomista haukifileistä saa herkullista ruokaa, esimerkiksi Homburgin hauki. 

Jos jauhaa fileet lihamyllyssä, niin ruotojen kanssa ei ole niin tarkkaa. Pienet ruodot silppuuntuu myllyssä, ja jos jotain jää, ne voi hauduttaa paistamisen jälkeen pehmeiksi kastikkeessa. Mausteita kyllä kannattaa laittaa. Yleensä laitan noin 1 kg haukifilettä, 1 iso sipuli, 2-3 valkosipulin kynttä, nämä lihamyllystä läpi. Mureketaikinaan loraus kuohukermaa tai ruokakermaa, 1 muna ja sen verran korppujauhoja, että tulee sopiva rakenne pyöryköitten muotoilua varten. Mausteita oman maun mukaan. Usein laitan esim. vähän suolaa, mätitahnaa, tilliä, öljyä, savujuustoa tai savupaprikaa. Joskus maustan aasialaisittain chilillä, kookoksella, limellä ja korianterilla. Korppujauhojen tilalle voi laittaa lihamyllyyn lopuksi n. 3 cm palan leipää, se puhdistaa samalla myllystä kalan ja sipulien jämät mukaan. Yleensä muotoilen haukipyörykät käsin, öljytyillä kumihanskoilla, leivinpaperin päälle uunipellille, en leivitä enkä friteeraa. Jos tuli vähän piikikäs satsi, niin laitan pyörykät pariksi tunniksi hyvään kala- tai kermakastikkeeseen hautumaan. Sen jälkeen ovat varmasti pehmeitä. Haukipyöryköitä voi myös pakastaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ahven, made.

Vierailija
10/10 |
08.02.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä inhoan kalaruokia, mutta ystäväni teki haukipullia ja niitä kyllä söin, olivat älyttömän hyviä

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi kuusi