Espanjalaiseen munakkaaseen ihastuneita?
Kommentit (44)
No kyllä!
Hyvä kun muistutit. Sitä kannattaa tehdä isompi lätty kerralla.
Teen usein. En toisaalta tiedä onko se paistettua perunaa runsaalla kananmunamäärällä höystettynä vai mitä mutta tykkään.
Täälläkin. Herkullista ja edullista, lohturuokaa.
Koulussa söin jotain terveysversiota, eikä todellakaan maistunut. Uskon että siitä tulee todella maistuvaa riittävällä rasvan käytöllä.
Vierailija kirjoitti:
Mikäs se sellainen on?
Tortilla. Eli espanjalainen munakas. Sisältää perunaa.
Kesti lämmetä tälle mutta lopulta ihastuin täysin. Tortillapalan kun saa pannulämpimänä on aamiainen kohdillaan. Herkullista. Joskun teen itse. On taas niitä ruokia jotka on muka yksinkertaisia mutta valmistus pitää olla justiinsa kohdallaan, muuten tuloksena on vain perunaa ja paistettua munakokkelia, eikä se nyt vaan ole sama asia. Lidlin valmisveriotkin on hyviä, varsinkin ne pienet.
Espanjassa niitä myydään pyöreissä foliovuoissa, jotka on paistettu uunissa. Taitaa olla suomalaisten oma versio ensin paistaa perunat ja sitten kaataa munaseosta päälle hyytymään. Kieltämättä onhan paistetut perunat herkkua, mutta aitoa espanjalaista munakasta se ei ole. Perunaakin niissä on muutama siivu eikä hirveää kasaa :)
Joku totesi suomalaisen version olevan hyvää darraruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikäs se sellainen on?
Tortilla. Eli espanjalainen munakas. Sisältää perunaa. VÄÄRIN!
"Tortilla (espanjaa, 'pikku kakku') on keskiamerikkalainen paistettu ja nostattamaton ohutleipä, joka leivotaan maissista, vehnästä tai durrasta, ja johon kääritään jokin täyte. Maissitortilloja. Tortillojen paistamista. Maissitortilloja tekivät jo asteekit ja heidän edeltäjänsä kauan ennen eurooppalaisten saapumista."
https://www.valio.fi/reseptit/espanjalainen-munakas/
On munakas
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikäs se sellainen on?
Tortilla. Eli espanjalainen munakas. Sisältää perunaa.
Jep. Tarvitaan vain oliiviöljyä, jossa perunat keitetään. Siis ei friteerata, vaan keitetään öljyssä. Saa lisätä myös sipulia.
Sitten liiat öljyt pois (jääkaappiin talteen seuraavaa kertaa varten) munakastaikina sekaisin perunoiden kanssa, suolaa ja pippuria sekaan ja kaikki pannulle. Munakkaan pitää olla vähintään sellainen 3-4 cm paksu. Paistetaan toinen puoli, keinotellaan munakas lautasen avulla ympäri ja paistetaan toinen puoli. Keskeltä pitää jäädä löysäksi.
Espanjalainen kaveri näytti kädestä pitäen kuinka tortilla Español tehdään oikein.
Vierailija kirjoitti:
Espanjassa niitä myydään pyöreissä foliovuoissa, jotka on paistettu uunissa. Taitaa olla suomalaisten oma versio ensin paistaa perunat ja sitten kaataa munaseosta päälle hyytymään. Kieltämättä onhan paistetut perunat herkkua, mutta aitoa espanjalaista munakasta se ei ole. Perunaakin niissä on muutama siivu eikä hirveää kasaa :)
Joku totesi suomalaisen version olevan hyvää darraruokaa.
Kyllä niitä Espanjassa tehdään paistinpannuissa. Munakaspannu on itse asiassa kaksi paistinpannua, jotka voi kätevästi lukita toisiinsa niin että munakkaan kääntäminen onnistuu helposti. Tilasin sellaisen Amazonilta ja aika monta munakasta on tullut tehdyksi. Vinkkinä sellainen että tulee kivan näköinen leikakuspinta kun laittaa puoliksi perunaa ja puoliksi bataattia.
https://www.hipercor.es/hogar/A39651777-sarten-para-tortillas-doble-el-…
En syö perunaa kotona. Syön vain munakasta. Opiskelen espanjan kieltä.
Espanjalaisten ikuinen "vääntö"...koskien perunamunakasta eli
*Kuuluuko perunamunakkaaseen sipuli vai ei?*
Vierailija kirjoitti:
Täälläkin. Herkullista ja edullista, lohturuokaa.
Sipulittomana voisi olla hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Espanjassa niitä myydään pyöreissä foliovuoissa, jotka on paistettu uunissa. Taitaa olla suomalaisten oma versio ensin paistaa perunat ja sitten kaataa munaseosta päälle hyytymään. Kieltämättä onhan paistetut perunat herkkua, mutta aitoa espanjalaista munakasta se ei ole. Perunaakin niissä on muutama siivu eikä hirveää kasaa :)
Joku totesi suomalaisen version olevan hyvää darraruokaa.
Teolliset onkin jossain uuneissa paistettuja, mutta kotioloissa tehdään pannulla ja käännetään kannen tai lautasen avulla.
Vierailija kirjoitti:
Espanjalaisten ikuinen "vääntö"...koskien perunamunakasta eli
*Kuuluuko perunamunakkaaseen sipuli vai ei?*
Hay dos tipos de personas. Las que prefieren la tortilla con cebolla y las que no tienen ni puta idea.
Söin moista kahdesti, ensimmäisen ja viimeisen kerran. Että voidaan munakas pilata järkyttävällä määrällä perunaa. Pitäisi ainakin olla varoitus koostumuksesta.