Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko voi epäterveellistä? Onko parempi käyttää oliiviöljyä tai muuta rasvaa? Mitä haittoja voilla on?

Vierailija
25.01.2024 |

Onko aiheesta tutkittua tietoa? 

 

Onko paistamisessa tai leivän päällä tai ruoanlaitossa parempi käyttää maitorasvaa vai muita rasvanlähteitä?

Onko terveellisempi käyttää esimerkiksi oliiviöljyä tai pähkinävoita tai avokadoa tai rypsiöljyä ruoanlaitossa rasvan lähteenä?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

googlaa kovat ja pehmeät rasvat, sillä pääset alkuun.

tutkittua tietoa on miljoonittain.

Vierailija
2/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai onko parempi saada rasvoja esimerkiksi rasvaisen kalan muodossa? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Markariini on parasta leivänpäällä. Voin mausta en oikein tykkää. Maistuu ihan sonnin kikkelille.

Vierailija
4/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kala ja pähkinät on parasta rasvaa.

Vierailija
5/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mm pähkinöissä ja öljyissä on monityydyttymättömiä rasvoja. Samoin kalassa.

Vierailija
6/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei akselirasvaa leivälle vaan oikeaa voita, kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi antaa upeaa makua. 

Vierailija
8/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Markariini on parasta leivänpäällä. Voin mausta en oikein tykkää. Maistuu ihan sonnin kikkelille.

Margariinia välttelen kuin ruttoa.

Käytän lähinnä KYLMÄpuristettua rypsiöljyä, en voitakaan (jos ateriaan kuuluu voinappi, syön sen kyllä, mutta en siis margariinia). Maitoa rasvattomana. Valmistan lähinnä sellaisia ruokia joissa ei erikseen tarvitse rasvaa, ts etupäässä keittäen tai sitten tuoreena jos ei vaadi kuumentamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en usko että voin käyttö on epäterveellistä, jos muuten syö suht terveellisesti.

Margariinihan se vasta teollista mössöä onkin.

Vierailija
10/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää sokeriaineenvaihdunnan häiriöiden riskiä ja sepelvaltimotautiriskiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tukkii verisuonet, tämä opetettiin jo koulun kotitaloustunneilla. Rypsiöljyä ja kasvismargariinia minulle kiitos! 

Vierailija
12/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Markariini on parasta leivänpäällä. Voin mausta en oikein tykkää. Maistuu ihan sonnin kikkelille.

Höpöhöpö. Voi on parhaimman makuista leivänpäällisrasvoista. Olet varmaan ikäsi syönyt "markariinia", niin makuaistisii on vääristynyt.

Kalan paistan aina voissa. Leipä ei kaipaa levitteitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos katotaan näitä terveelliseksi sanottua Välimerellistä ruokavaliota noudattavia maita Ranskaa, Italiaa, Espanjaa...

Niin siellä käytetään leipomisessa ja ruoanlaitossa oliiviöljyä ja sen lisäksi reilusti voita. Varsinkin Ranskassa suositaan nimenomaan suomalaista voita, koska sen maun ja ominaisuuksien sanotaan olevan ylivertaisia.

 

Vierailija
14/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sen on länsimainenkin lääketiede jo tunnustanut ettei ihminen tarvitse rasvoja ollenkaan. Jättäkääpä kokeeksi kaikki rasvat ja öljyt pois ja syökää vaikka perunaa tai riisiä niin alkaa olo kevenemään ja paino putoamaam! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyy joku, joka ilmeisesti syntyi eilen? Peruskoulussahan nuo asiat jo opetetaan.

Vierailija
16/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus sitä joskus tätä, nyt on kaapissa omaa levitettä voista ja oliiviöljystä. 

paistoon sit kirkastettua voita. 

Vierailija
17/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä sen on länsimainenkin lääketiede jo tunnustanut ettei ihminen tarvitse rasvoja ollenkaan. Jättäkääpä kokeeksi kaikki rasvat ja öljyt pois ja syökää vaikka perunaa tai riisiä niin alkaa olo kevenemään ja paino putoamaam! 

Hiilareista, proteiineista ja rasvoista voi vain yhden jättää kokonaan pois ilman että henki lähtee ja se ei ole rasva. 

Vierailija
18/18 |
25.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi on erinomainen ravintorasva. Vastoin yleistä käsitystä se on terveystuote, eikä mene mihinkään verisuoniin tukkeeksi.