Mustamakkara ruuanlaitossa
Sopiiko tuo Tapolan mustamakkara ruuanlaitossa mihinkään? Vai onko se perus puolukkahillon kanssa ainut tapa? Reseptejä tulemaan
Kommentit (12)
Itse tykkään paistettuna rapeakuoriseksi sipulin kera, ja pottumuussia kylkeen.
Sama juttu eri- ja ryynimakkaroilla.
Puolukkahillo käy kyllä hyvin näiden kanssa, samoin sienisalaatti.
Ja jotain tosi tulista sinappia päälle.
Vierailija kirjoitti:
Puolukkahillon kanssa parasta. Mutta perunan, bechamelkastikkeen ja kananmunamurskan kanssa toimii myös. Tai uuniperunan.
Je. Tuo kananmunakastike käy hyvin. Samoin paitetut munat, keltuainen löysänä, tulee tavallaan kastike.
Sellaisenaan. Jäähtyneestä saa parasta, kun leikkaa viipaleiksi ja paistaa pannulla. Alkoikin heti tekemään mieli, harmi, että Helsingistä on vaikea Tapolaa löytää.
Tein vieraille mustamakkarapiirakkaa, normaali kermaviili-kananmunakastike, vähän aurajuustoa murusina päälle. Kovasti kyselivät ohjetta.
Pitsapohja, puolukkahilloa, sipulia ja mustaa päälle. Joku hyvä juusto.
Täällä Pirkanmaalla olen nähnyt sitä käytettävän pizzan täytteenä. Esim. Virtain Vaskiveden Rasintuvan mörköpizza: täytteenä mustamakkara, feta, punasipuli, puolukkakastike, valkosipulikastike.
Makkarakeitto. Palsternakkaa, mukulaselleriä, porkkanaa, purjoa, persiljaa ja perunaa. Melkein parempaa kuin rössypottu.
Verilettuja sekä -palttua syön kyllä, mutta mustamakkara ei putoa. Maitokastiketta ja perunoja tarjoaisin lisänä.
Neken lerssi pataan vaan ja vähän mausteita mukaan!
Vierailija kirjoitti:
Täällä Pirkanmaalla olen nähnyt sitä käytettävän pizzan täytteenä. Esim. Virtain Vaskiveden Rasintuvan mörköpizza: täytteenä mustamakkara, feta, punasipuli, puolukkakastike, valkosipulikastike.
Pitääpä käydä joskus testaamassa kun tässä puolentunnin ajomatkan päässä asustelen.
Pizzaa olen itsekin tehnyt. Mustamakkarasta voi tehdä myös makaronilaatikon, murskaa mustamakkaran jauhelihan tapaiseksi jne.
Puolukkahillon kanssa parasta. Mutta perunan, bechamelkastikkeen ja kananmunamurskan kanssa toimii myös. Tai uuniperunan.