Miksi ruoka jää kiinni paistinpannuun?
No niin palstarakkaat kertokaa missä vika kun ruoka jää AINA kiinni paistinpannuun ihan sama mitä paistaa. Onko vika minussa vai pannussa vai missä? Mikä avuksi asap?
Kommentit (42)
Käytä rypsiöljyä tai muuta sellaista. Älä paista liian kuumalla liian nopeasti, lisää vettä välillä ettei kana tai liha kuivu. Liota pannu hetken vedellä ennen pesua. Jos on paremmat ohjeet pannun mukana kun sen ostaa niin se. Teflon ei ehkä tykkää vedestä kauheasti, pannuissa ei ole kovin hyviä vaihtoehtoja, ellei löydä metallisen jossa ei kahva kuumene.
Katso että pannu on yhteensopiva sun liedelle.
Säästät öljyssä, sitä on liian vähän pannullasi. Älä käytä teflonpannuja ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Säästät öljyssä, sitä on liian vähän pannullasi. Älä käytä teflonpannuja ollenkaan.
Minä käytän öljyä mutta sekään ei auta.
Mieto lämpö, tarpeeksi tavaraa kerralla pannulle ja veden lisääminen. Noilla opeilla ei tartu
Vierailija kirjoitti:
Käytä öljyä pannulle
Käytän aina öljyä mutta silti ruoka jää kiinni pannuun.
Olisko pannun teflon yms. Pinnoite kulunut ja siksi ottaa kiinni, jos öljyäkin olet käyttänyt.
Vierailija kirjoitti:
Mieto lämpö, tarpeeksi tavaraa kerralla pannulle ja veden lisääminen. Noilla opeilla ei tartu
Tarttuu on tehty noin mutta silti jää kiinni ja tiskatessa saa hangata oikein kunnolla että jämät lähtevät irti.
Vika löytyy usein liian kovasta lämpötilasta, jos muuten perusasiat ovat kunnossa.
Vierailija kirjoitti:
Säästät öljyssä, sitä on liian vähän pannullasi. Älä käytä teflonpannuja ollenkaan.
En säästä öljyssä mutta en paista rasvaseoksessa.
Älä pese paistinpannua pesuaineella vaan vedellä. Jos on valurautapannu osta läskiä pala ja "kyllästä" se .Hiero läski pannuun ja anna seistä muutama tunti, mieluiten kauemmin. Pyyhi pannu talouspaperilla joka käytön jälkeen ja viruta vedessä.
Vierailija kirjoitti:
Olisko pannun teflon yms. Pinnoite kulunut ja siksi ottaa kiinni, jos öljyäkin olet käyttänyt.
Ruoka jää kiinni, vaikka laittaisin tarpeeksi öljyä ja oli pannu upouusi tahi vanhempi. Todella vanhoja pannuja en enään käytä.
Huono pannu tai paistat liian kuumalla.
Ikean pannuissa on hyvä hinta-laatusuhde, ja jos valurautahellassa on numerot 1-6 niin max. nelosella kannattaa paistaa. Meillä on induktio, 1-9 asteikko ja paistetaan 6-7, eikä mikään jää kiinni. Ei aina tarvitse edes öljyä.
Ja heti kun teflon-pannussa alkaa pinta mennä rikki niin pannu kierrätykseen ja uusi tilalle.
Oljyn sekaan kannattaa laittaa ihan pikku nokare voita, sitten näkee, milloin öljy on sopivan kuumaa. Tuote laitetaan pannulle silloin, kun voi on sulanut. Ei siis kylmään öljyyn eikä liian kuumaankaan. Tietysti hyvä pannu on myös tärkeä.
Ja ne paistettavat saisivat olla huoneen lämpöisiä.
Mun mies on muuten hyvä ruuanlaitosta, mutta ei malta paistaa pannulla tuotteita, vaan on koko ajan niitä nykimässä ja kääntelemässä niitä lastalla, etteivät vain ruskistuisi hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Katso että pannu on yhteensopiva sun liedelle.
Pannu sopii liedelle
ensimmäinen vika on sinussa, pilasit pannun.
käytä rasvaa
ÄLÄ käytä metallisia lastoja (spatula)
ÄLÄ pese pannua koneessa.
Vierailija kirjoitti:
Vika löytyy usein liian kovasta lämpötilasta, jos muuten perusasiat ovat kunnossa.
Halpa ja huono pannu. Ensin pannu kuumaksi, siihen öljyyn paistettava ja lämpö pienemmälle.
Siihen mitään vesiä tarvii...
Niin ja hei, kananmunille kannattaa pitää omaa pannua!
Vierailija kirjoitti:
a.
Ikean pannuissa oIkean pannuilla voi heittää vesilintua...ahteriin, osta kunnollisia!
Monilla ihme tyyli laittaa aina hella täysille kun aletaan paistamaan jotain. Ei ihme että ruoka palaa ja jää kiinni.
Käytä öljyä pannulle