Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Teettekö perunasalaatin aina itse?

Vierailija
05.01.2024 |

Miten on?

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eka kerran vuosikausiin ostin tänään perunasalaattia. Syön sitä ehkä kerran kolmessa vuodessa. En tee itse. 

Vierailija
2/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, ja aina öljy- balsamicokastikkeella. En voi sietää majoneesipohjaisia salaatteja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen aina itse. En tykkää majoneesista ja siksi teen etelä-saksalaiseen tapaan perunasalaatin. Kerran kuukaudessa ainakin teen. 

Vierailija
4/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekä että.

Jos on tulossa vieraita, on juhlittavaa tms. niin aina tehdään rosollit, perunasalaatit ym. itse.



Sitten arkena joskus "saarioisten äitien".

Vierailija
5/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo. Sen 1-2 kertaa vuodessa kun sit syö, sen jaksaa kyllä tehdä. Enkä tykkää niistä majoneesipohjaisista (joita ainoastaan on kaupoissa myynnissä) yhtään.

Vierailija
6/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen muutaman kerran tehnyt itse. Liikaa vaivaa. Laiskana ihmisenä ostan valmiina kaupasta, vaikka se ei ole yhtä hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ite teen enkä laita ties mitä sinne joukkoon enkä ainakaan majoneesikastiketta. 

Vierailija
8/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tee aina itse, mutta tosi harvoin ylipäänsä ostan perunasalaattia. Useammin teen sitä itse, ja sitäkin aika harvoin. Mä olen joskus löytänyt maistuvan kirkkaan perunasalaatin ohjeen, niin teen sillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo teen. En kanssa tykkää majoneesikastikkeesta siinä, tosin joskus laitan jonkun ruokalusikallisen majoneesia kermaviilin, ranskankerman tms. sekaan ja teen sellaisen kastikkeen. Usein myös vinegrettikastikkeella (valkoisesta balsamicosta tulee tosi hyvä). Teen muutenkin erilaisia, välillä suolakurkkua ja omenaa, välillä kapriksia ja punasipulia, välillä oliiveja ja ak-tomaatteja. 

Vierailija
10/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

En yleensä syö, ja tekisin itse öljypohjainen. Viimeksi tein varmaan liki 20 v sitten 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

perunahullu

Vierailija
12/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen itse joko kermaviiliin tai ilman, mutta en koskaan majoneesiin. Syön jos jollain on tarjolla kaupan valmista, mutta en osta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen aina itse. En tykkää majoneesista ja siksi teen etelä-saksalaiseen tapaan perunasalaatin. Kerran kuukaudessa ainakin teen. 

Minkäslainen perunasalaatti tuo on? Itse teen jouluisin aina Valion aurajuustoperunasalaatin johon ei tule majoneesia vaan kermaviiliä jonka sekaan sinappia.

Vierailija
14/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Teen aina itse. En tykkää majoneesista ja siksi teen etelä-saksalaiseen tapaan perunasalaatin. Kerran kuukaudessa ainakin teen. 

Minkäslainen perunasalaatti tuo on? Itse teen jouluisin aina Valion aurajuustoperunasalaatin johon ei tule majoneesia vaan kermaviiliä jonka sekaan sinappia.

 

Siinä kuoritaan keitetyt kuumat perunat ja pilkotaan kulhoon, myös sipulit sinne kulhoon pieneksi pilkottuna. Päälle kaadetaan jonkun verran itsetehtyä lihalientä (mulla aina pakasteessa valmiina) ja annetaan lihaliemen imeytyä potunpaloihin. Oikeanlaisia pottuja pitää olla, jotka imaisevat lihalientä. Puoli tuntia. Kun lihaliemi on imeytynyt kastike sinapista, oliiviöljystä, pippuri ja suola sekä valkoista balsamicoetikkaa. Voi laittaa myös persiljaa. Perunasalaatin pitää olla kiiltävää ja sopivan löysää ei kiinteää ja paksua mössöä. Maustaa voi tietty makunsa mukaan... 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos sulle ohjeesta! Ei taas onnistu toisten viestien lainaaminen niin en saa suoraan sulle vastattua.

Vierailija
16/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen itse, koska kaupan perunasalaateissa ainesosat on pilkottu liian pieniksi ja kastike liian raskas. Tykkään myös käyttää raaka-aineita, joita kaupan salaateissa on vain harvoin tai ei koskaan. Joskus teen majoneesi/jugurttikastikkeella, joskus öljy-etikkapohjaisella kastikkeella ja itsetehtynä majoneesikastikekin on kevyemmän ja raikkaamman makuista kuin kaupan salaateissa.

Perunasalaatti on etenkin kesällä lempiruokiani, koska siitä saa niin helposti tehtyä pääruuan tai lisän melkein mille tahansa ruualle ja muuntelumahdollisuuksia on loputtomasti. 

Vierailija
17/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä, on paljon maukkaampaa niin. Viimeksi tein sitä uudenvuodenaattoillalle.

 

Vierailija
18/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen silloin hyvin harvoin kun teen, eli kerran tai kaksi vuodessa.

Vierailija
19/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rikkaiden ruokaa. En tee. Helluntaiseurakunnan ruoka-avussa joskus saa. 

Vierailija
20/21 |
05.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen yleensä kaikki salaatit itse, koska valmissalaatit on aika perseestä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän neljä yksi