Kannattaako leivän itse leipominen taloudellisesti?
Varmaan on vähemmän lisäaieita mutta sämpylä- ja leipäjauhot aika kalliita kaupassa.
Kommentit (75)
Laske itse. Riippuu ihan siitä, millaisesta leivästä pidät. Sämpyläjauhoja voi sekoittaa itsekin, ei ole pakko käyttää valmiita jauhosekoituksia.
Uunin lämmitys maksaa. Jos joskus teet uuniruokia, voi samalla lämmityksellä leipasta jotain.
Ei. Leivän syömisen lopettaminen kannattaa: ei tarvitse ostaa leipää, ei levitteitä, juustoa, leikkeita, kurkkua tomaattia yms leivän päälle. Säästöä helposti 20-30 euroa viikossa.
Leivän syömisestä tulee isänmaallinen olo?
Onpa kummallisia vastauksia aika helppoon kysymykseen.
Vehnä on halpaa ja tietää mitä leipäänsä laittaa.
Jaa-a, kyllä varmaan aineksien puolesta? Ostan itse -50% ruisleipää aika usein pakastimeen, se on jo melko edullista leipää.
Valkoista vehnää ei nykysuositusten valossa juuri pitäisi syödä ja kun katsoo kokojyväjauhojen hintaa nousee todella kysymys kannattaako.
Vierailija kirjoitti:
Onpa kummallisia vastauksia aika helppoon kysymykseen.
Minua kiinnosta miksi ihminen syö leipää vielä vuonna 2024.
Leivän syöminen on opittu tapa, jos ruokakustannuksia halutaan leipä on yksi turhakkeista, jonka voi jättää pois.
Leivissä ei juuri lisäaineita nykyään ole. Enemmän kotona saattaa jostain muovikulhosta tulla taikinaan ei-haluttuja aineita kuin leipomon leivästä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onpa kummallisia vastauksia aika helppoon kysymykseen.
Minua kiinnosta miksi ihminen syö leipää vielä vuonna 2024.
Leivän syöminen on opittu tapa, jos ruokakustannuksia halutaan leipä on yksi turhakkeista, jonka voi jättää pois.
Leipä on hyvää ja tuottaa suurta nautintoa. Lisäksi esim ruisleipä on erittäin hyvä kuitujen ja mineraalien lähde. Kaikki juureen leivotut leivät ovat imeytyminen mineraalien lähde.
Mä teen lasikulhossa taikinan, siihen tulee yleensä vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita/neljän viljan hiutaleita. Halpaa ja hyvää. Ilman lisäaineita.
Vierailija kirjoitti:
Uunin lämmitys maksaa. Jos joskus teet uuniruokia, voi samalla lämmityksellä leipasta jotain.
Leipasta-sanan käyttö pitäisi laissa kieltää.
Kannattaa, jos syö pelkkää valkoista vehnä/kaurahiutaleleipää. Kokojyväjauhot ja ruisjauhot tulevat jo kalliimmaksi.
Leipoisin mielelläni kunnon ruisleipää mutta kaikki seudun kaupat ovat lopettaneet karkean ruisjauhon myynnin. Ja siitä Sunnuntai-jauhosta en nyt puhu.
Vierailija kirjoitti:
Valkoista vehnää ei nykysuositusten valossa juuri pitäisi syödä ja kun katsoo kokojyväjauhojen hintaa nousee todella kysymys kannattaako.
Kokojyvä ei ole yhtään kevyempää kuin puhdistettujen jauho.
Vierailija kirjoitti:
Leivissä ei juuri lisäaineita nykyään ole. Enemmän kotona saattaa jostain muovikulhosta tulla taikinaan ei-haluttuja aineita kuin leipomon leivästä.
Leivän pahis ei ole lisäaineet vaan suola ja höttöhiilarit eli sokeri. Kaksi kansakuntamme hidasta tappajaa.
Kun leipasee vehnästä juurileipää tai chiapataa, niin kannattaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei. Leivän syömisen lopettaminen kannattaa: ei tarvitse ostaa leipää, ei levitteitä, juustoa, leikkeita, kurkkua tomaattia yms leivän päälle. Säästöä helposti 20-30 euroa viikossa.
Jaa, syön paljon leipää ja silti mulla menee max 6 euroa viikossa aineksiin. Margariinirasia kestää ainakin kuukauden. En tosin syö juustoa tai leikkeleitä, vaan laitan leivän päälle kasviksia.
Ainakaan tänään ei kannata