Imeytyykö joka ikinen kalori ruuasta/herkuista?
Tässä suklaata syödessä pohdin onko elimistöllä joku raja, paljonko se kerralla hyödyntää energiaa?
200 g suklaata on reilu 1000 kcal eli 2 kg olisi yli10000 kcal eli läskinä yli kilon.
Onko se niin suoraviivaista? Ahmin kerralla 10 suklaalevyä ja lihoan kilon? Vai meneekö osa tästä kertapläjäyksestä hukkaan?
Otanpa vielä viidennen Lindor-kuulan...
Kommentit (9)
En usko että kaikki imeytyisi, liiasta rasvasta menee jo vatsa sekaisin ja tulee ripulina pois.
Ei pysty varastoitumaan kaloreita määräänsä enempää. Mikä tuo määrä on kunkin kohdalla, en osaa sanoa.
Ei imeydy. Jäniskin syö paskansa kertaalleen, koska niissä on vielä käyttämättä jääneitä ravinteita. Ne jäniksen papanat mitä luonnossa tapaamme ovat ne viimeiset paskat, joissa ei ole jänikselle enää syötävää. Tämä on ihan faktaa.
Ei tietenkään. Kuiva kakka palaa iloisesti ja on hyvää polttoainetta. En tosin tiedä miten ruoan kalorit lasketaan, lasketaanko siinä kokonaisuus vai pelkästään se mitä ihminen kykenee käyttämään.
Vierailija kirjoitti:
Ei imeydy. Jäniskin syö paskansa kertaalleen, koska niissä on vielä käyttämättä jääneitä ravinteita. Ne jäniksen papanat mitä luonnossa tapaamme ovat ne viimeiset paskat, joissa ei ole jänikselle enää syötävää. Tämä on ihan faktaa.
Osatotuus, tai siis sillä ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Jänis on ihan hiukkasen eri asia kuin savolainen emäntä. Jänis on kyllä evoluution omituisuus, toisin kuin luomakunnan kruuni, savolainen pirttihirmu.
Ei todellakaan. Olen alipainoinen, vaikka saan päivittäin yli 4000 kaloria enkä liiku. Yli 2000 kaloria tulee juomista (2,5l cokista ja 2,5l kevytmaitoa) ja alle 2000 kaloria ruoasta.
Vierailija kirjoitti:
Ei tietenkään. Kuiva kakka palaa iloisesti ja on hyvää polttoainetta. En tosin tiedä miten ruoan kalorit lasketaan, lasketaanko siinä kokonaisuus vai pelkästään se mitä ihminen kykenee käyttämään.
Kaloripitoisuus nimenomaan lasketaan siten kuinka paljon energiaa siitä kyseisestä ruoka-aineesta irtoaa palaessaan. Tietenkin siitä vähennetään imeytymättömien kuitujen energiapitoisuus. Se paska palaa sen takia, koska ruoat usein sisältää kuituja joita ihminen ei kykene sulattamaan, nämä kuidut siis sisältävät myös energiaa.
Nykyään puhutaan siitä, että esim jotkin lääkkeet voivat muuttaa suoliston bakteerikannan sellaiseksi, että lihoo, vaikkei söisi enempää kuin ennenkään. Mun järkeen tämä selittyisi siten, että tällöin bakteerikanta irrottaa ruoasta enemmän energiaa kuin normaalisti. Ehkä jopa osin hajottaa niitä kuituja, joita ei yleensä lasketa energiapitoisuuteen? Ehkä tuo hyväksi käytettävä määrä muutenkin vaihtelee ihmisillä, suolistosta riippuen. Lisäksihän myös eri ihmisten energiankulutus on erilaista, vaikka olisivat samanpituisia ja -painoisia, niin epäreilua kuin se onkin.
Kuka voi syödä kerralla 2 kg suklaata????