Lidlin ruotsalainen joulukinkku
Etsin ensin suomalaista harmaasuolattua n. 3 kilon tuorekinkkua, mutta ne olivat jo loppuneet sekä Citymarketista että S-marketista meidän paikkakunnalla, joten menin vielä Lidliin katsomaan, olisiko siellä muitakin kuin pakastekinkkuja. Näin sitten ruotsalaisen, valmiiksi keitetyn 3,6 kilon kinkun, jossa oli keitinliemikin mukana ja ostin sen, kilohinta 9,99, kun viime vuonna maksoin suomalaisesta kinkusta 11,99/kg. Olikin erinomainen ostos, en tarvinnut uunia muuhun kuin kuorrutukseen ja mukana olleesta keitinliemestä sain erinomaisen kinkkukastikkeen, kaikin puolin hyvä ja vähätöinen ratkaisu ja aion tehdä samoin ensi joulunakin jos vain mahdollista.
Kommentit (7)
Hyvä kinkku, keitinlientäkin oli yllättävän paljon👍
Vierailija kirjoitti:
Oikein maukasta oli, jotkut vaan vierastaa sitä punaista väriä.
Punainen väri johtuu nitriiteistä jotka aiheuttavat syöpää. Niillä pidetään kypsynyt liha makkaroissa vaaleanpunaisena. Muuten liha olisi harmaata.
Keitinlientä on paljon syystä että ruotsalainen tapa kastaa leipä kattilaan kinkkuliemen kanssa.
Minulle merkillinen tapa .
Nimi on Dopp i grytan- joululimpun kanssa
Onko sinulla paljon herkullista kinkkulientä jäljellä joulukinkun jälkeen? Sitten voit keittää dipin kattilassa keittämällä dippinesteen (upota leivät ) ja kaatamalla sitten pulloon makeaa jouluolutta ennen kuin annat vierreleivän liota. Tarjoile tumman oluen kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oikein maukasta oli, jotkut vaan vierastaa sitä punaista väriä.
Punainen väri johtuu nitriiteistä jotka aiheuttavat syöpää. Niillä pidetään kypsynyt liha makkaroissa vaaleanpunaisena. Muuten liha olisi harmaata.
Toki noin on, mutta sekä nitriittiä että nitraattia esiintyy esiintyy luonnollisesti myös lehtikasveissa kuten pinaatissa, salaatissa ja rucolassa, myös vihanneksissa ja jopa oman kaivon vedestä voi löytyä, mutta esim. kinkun syöminen jouluna on kaukana vaarallisuudesta, ei sitä muuten olisi käytetty vuosikymmeniä ja mikäli se näissä viimeaikaisissa tutkimuksissa osoittautuisi todelliseksi terveysriskiksi, niin sen käyttö varmasti lopetettaisiin. Uskallan edelleenkin syödä ruotsalaista kinkkua turvallisin mielin 40 vuotta Ruotsissa asuneena.
Vierailija kirjoitti:
Keitinlientä on paljon syystä että ruotsalainen tapa kastaa leipä kattilaan kinkkuliemen kanssa.
Minulle merkillinen tapa .
Nimi on Dopp i grytan- joululimpun kanssa
Onko sinulla paljon herkullista kinkkulientä jäljellä joulukinkun jälkeen? Sitten voit keittää dipin kattilassa keittämällä dippinesteen (upota leivät ) ja kaatamalla sitten pulloon makeaa jouluolutta ennen kuin annat vierreleivän liota. Tarjoile tumman oluen kanssa.
Dopp i grytan on tuttua, mutta itse en sitä harrasta vaan käytän liemen kastikkeeksi tämän reseptin mukaan.
Ruotsalaisille vörtlimpa on yhtä tärkeä kuin suomalaislle rosolli.
Oikein maukasta oli, jotkut vaan vierastaa sitä punaista väriä.