Kerrankin riisipuuro onnistui hyvin Kiehu-maidolla!
Ei palanut pohjaan ja hyvää oli puuro. Heräsin jo puoli kuusi, joten aamupala oli äsken.
Kommentit (16)
Ei siihen mitään kiehua tarvii, tavan rasvainen maito on ok. Ap on mainoksen uhri :)
Antakaahan taas maatuskat sata muka viisasta neuvoa puuron tekemiseen...
Pälä, Pälä, Pälä, päääää.... Määkkikikääää siitä puurosta... Huoohhh...
Joka joulu olen jakanut netissä tietoa miten riisipuuro onnistuu aina eikä pala pohjaan. Tarvitset kaksi kattilaa. Sen missä kiehautat veden ja riisit. Sitten toisen isomman johon laitat ensimmäisen kiehuvaan ns. vesihauteeseen.
En tarvi kenenkään neuvoja. Käytän aina kiehu maitoo. Laitan illalla yöksi riisit kattilaan vesitilkkaan likoon ja tilkka suolaa. Ammulla ne ovat turvonneet imien veden. Lisään kiehu maidon, rkl voita ja levy ykkösellä hauduttelen välillä sekottaen.
What!! Miten riisipuuron saa pohjaan palaan? Olen keittänyt 35 vuoden ajan riisipuuron vesivaipallisessa kattilassa ja kertaakaan ei ole palanut pohjaan.
Vierailija kirjoitti:
Joka joulu olen jakanut netissä tietoa miten riisipuuro onnistuu aina eikä pala pohjaan. Tarvitset kaksi kattilaa. Sen missä kiehautat veden ja riisit. Sitten toisen isomman johon laitat ensimmäisen kiehuvaan ns. vesihauteeseen.
Tänä aamuna keitin puuron vesihauteessa ja olihan vaivatonta.
Haudekattilassa onnistuu aina ilman mitään kiehumaitoja.
Vierailija kirjoitti:
What!! Miten riisipuuron saa pohjaan palaan? Olen keittänyt 35 vuoden ajan riisipuuron vesivaipallisessa kattilassa ja kertaakaan ei ole palanut pohjaan.
Jos ei ole tuollaista kattilaa niin isompaa kattilaa voi käyttää vesihauteena. Joku puuron pohjaan polttaja ehti jo alanuolittaa neuvoa. Ei tziisus mitä porukkaa hah, hah.
Keitän aina riisipuuron veteen ja lisään lopuksi kuohukerman ja annan hautua. Helpoin ja paras.
Mulla teflonkattila, ei pala pohjaan, haudutan kypsäksi, välillä sekoitan ja hyvää tulee.
Tähän mennessä Kiehumaidolla ei ole onnistunut?
Sanajärjestys!
Itselläni on sekä vesihaudekattila että teflonkattila, helpompi ja helpoin tapa keittää riisipuuro on kiehumaito + teflonkattila. Ei oikestaan voi epäonnistua, alkuu vaatii sekoittamista mutta kun maito alkaa hiljalleen kiehahdella niiin sitten vaan pienellä lämmöllä tunti ja pari kertaa tunnin aikana sekoitamista. Niin ja suolat heti keitinveteen jo alussa, lopussa vaan hienosäätöä suolan suhteen.
Et vissiinkään ole kuullut haudutuskattilasta? Ikinä ei ole riisipuuro epäonnistunut. Uusavuton, vai mitä ihmettä?
Vierailija kirjoitti:
Antakaahan taas maatuskat sata muka viisasta neuvoa puuron tekemiseen...
Tässä yksi: keitä ensin riisit vedessä melkein kypsiksi. Lisää sitten kuohukermaa niin, että alkaa näyttää puurolta ja hauduta kypsäksi. Vasta loppuvaiheessa lisää tarvittaessa maitoa, jos näyttää olevan liian sakeaa.
Mä en tajua miten puuron saa keitettyä pohjaan? Liian kuuma hella?
Mä kiehautan ensin riisit vedessä ja sitten lisään maidon. Kun se kiehuu laitan hella 2:lle ja unohdan tunniksi siihen. Kerran pari käyn hämmentämässä ja pienennän lämmön 1:lle. Ei tarvitse porista, kypsyy kyllä