Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Jouluinen kinkun lämpötila vänkäys!

Vierailija
16.12.2023 |

Pitääkö kinkun siis olla myoglobiinia tirskuva, mehevä ja keskeltä reilusti punainen keittiömestarien opin mukaan  paistettu medium- vai lusikalla syötävä pulled pork joka hajoaa ylikypsiksi palasiksi jo veitsen nähdessään?

Kommentit (32)

Vierailija
1/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molemmat kelpaa. Itse paistan joulukinkun ylikypsäksi mutta esim. porsaan uunifileen aina inan verran roseeksi.

Vierailija
2/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkku paistaan kypsäksi niin että liha on kuin suolaista toffeeta.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siitä ylikypsänä mitään pulled porkia tule, vaan murenevaa ja kuivaa. Ei hyvä.

Vierailija
4/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

88 astetta niin on murea, ja kinkkupussissa paistetaan tietysti.

Vierailija
5/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, huomaa että olet aloittelija. Kinkusta et saa lusikalla syötävää paistoit sitä miten kauan tahansa...

Vierailija
6/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei siitä ylikypsänä mitään pulled porkia tule, vaan murenevaa ja kuivaa. Ei hyvä.

Paistopussi ja matala lämpötila

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä lämpötiloista, mutta ylikypsä ja mureneva on paras, vaikka sitten vähän kuivakin.

Vierailija
8/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman mittaria 1kg/tunti leivinuunissa tai mittarin kanssa 80 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole mitään ongelmaa saada kinkkua mureaksi ja meheväksi, paitsi jos on kiire.

Vierailija
10/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Normikinkku 7kg aattona on semmoinen 82 ja ollut yleensä meidän makuun. Viime jouluna tuli välipäivä-punalappu-alesta ostettua vielä 2kg:n pikkukinkku mikä kypsennettiin (vahingossa, glögin syy huom!) paistopussissa 95 asteeseen. Se oli todella hyvää. Siitä tuli sellainen mehevä, hajoava, suolainen pulled pork. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

74 astetta celsiusta on sopivan mehevä. Kuiva kinkku on kamalaa.

Vierailija
12/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sianlihaa ei saa terveyssyistä koskaan jättää puolikypsäksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidän mureasta kinkusta, vähintään 90 sisälämpö.

Vierailija
14/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea vastaus on tasan sata. Vaikea toki käsitellä, mutta uskomattoman mureeta ja maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sianlihaa ei saa terveyssyistä koskaan jättää puolikypsäksi

Kyllä saa. Suomessa on tavattu sianlihassa trikiiniä viimeksi joskus 1950-luvulla muistaakseni.

Vierailija
16/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sianlihaa jätetä mediumiksi terveyssyistä vaan se pitää paistaa kypsäksi. Eri asia sitten mikä se kypsyysaste on. Itse tykkään murenevesta, mutta silti samalla mehevästä kinkusta. Leivinuunissa tulee hyvää.

Vierailija
17/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylikypsä on paras. Paistopussi ja pitkä paistoaika.

Vierailija
18/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yksikään keittiömestari ei kyllä varmasti suosittele että kinkku jätettäisiin "keskeltä punaiseksi". Sianliha kun täytyy paistaa läpikypsäksi. Eri kypsyysasteet ovat sitten makuasioita, eikä niistä kannata vänkäillä.

Vierailija
19/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei sianlihaa jätetä mediumiksi terveyssyistä vaan se pitää paistaa kypsäksi. Eri asia sitten mikä se kypsyysaste on. Itse tykkään murenevesta, mutta silti samalla mehevästä kinkusta. Leivinuunissa tulee hyvää.

Sianlihan voi aivan hyvin jättää punertavaksi, trikiiniä ei ole Suomessa, eikä oikeastaan missään länsimaissa tavattu sianlihassa vuosikymmeniin. Mm. Jenkkien elintarvikevirastokin nimenomaan suosittelee sellaista medium plus kypsyysastetta sian fileelle.

Vierailija
20/32 |
16.12.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse terveyssyistä paistaa kypsäksi mutta kuka piru veristä siankinkkua voi syödä.

Naudan filee mediumina.

Kinkku yli 90 asteiseksi

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme yhdeksän