Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten graavata lohi?

Vierailija
20.12.2010 |

Kertokaa millaista lohta, milloin ja miten sen teen, niin että varmasti onnistuu ja aattona on hyvää? Vai ostanko vakuumipakkauksen suosiolla :))? Rautalangasta, jos saan pyytää, kiitos.

Kommentit (13)

Vierailija
1/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ku työnnetään merisuolaa päälle ja laitetaan jääkaappiin.. näin minä muistelen että äiti aina teki, laitto vaan summa mutikassa sitä suolaa päälle ja anto olla.. aina siitä hyvää tuli, kait nyt netistä löytää ohjeet jos ei osaa

Vierailija
2/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta 2 lohifilettä. Niiden päälle karkeaa merisuolaa sen verran, että pinta peittyy. Monet ripottelee myös hieman sokeria. Hieman pippuria voit jauhaa päälle ja sitten tilli. Fileet vastakkain, vaikka muovipussiin ja jääkaappiin paino päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

käytän lohifileen siinä päällä ja kiinni tarttunut suolamäärä on sopiva. Vrk jääkaapissa.

Vierailija
4/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitten lohi on aattona hyvää.

t. edellinen vastaaja

Vierailija
5/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita kala nahkapuoli alaspäin sopivankokoiseen vuokaan, jossa on vähän reunoja. Nypi kylkiruodot pois. Laita karkeaa merisuolaa reilusti fileen päälle. Laita myös vähän hienoa sokeria fileen päälle. Suolaa niin, että kala peittyy, mutta kuultaa vielä hyvin alta, sokeria ihan ohuelti ripotellen. Peitä kala foliolla ja laita kylmään noin vuorokaudeksi. Poista suolat ja sokerit kalan pinnalta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Vierailija
6/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tykkään graavattuna enemmän kirjolohesta koska se ei oo niin rasvasta. Lohen lisäksi tarvitaan karkeaa merisuolaa, kokonaista valkopippuria, sokeria ja tilliä.



Kotona leikkaa file kahtia poikittain, niin että saat yhtä pitkät palat, toinen on tietysti kapeampi muttei haittaa.



Laita leikkuulaudalle toinen lohipala nahka alaspäin. Ripottele palan päälle pari kolme rkl(lohen koon mukaan vähän) merisuolaa niin että sitä on joka paikassa. Rouhi valkopippuria parin teelusikallisen verran ja ripottele samoin lohen päälle. Lopuksi teelusikallisen verran sokeria, ja viimeiseksi saksi paljon tilliä lohen päälle. Laita toinen lohipala maustetun lohen päälle nahkapuoli ylöspäin. Siis nahat ulkopuolella kummallakin palalla.



Kääri nyt lohi esim. leivinpaperiin tiukaksi paketiksi. Laita pieneen vuokaan tms astiaan ja sopivan kokoinen tasainen leikkuulauta tai muu suora esine lohen päälle, ja siihen vielä paino, esim mehutölkki. Laita jääkaappiin. Käännä kalaa pari kertaa maustumisen aikana.



Maustumisessa menee aikaa ainakin vuorokausi. Ehkä 2 vrk kuluttua kala on oikein hyvää.



Lohi leikataan vinottain mahdollisimman ohuiksi ja leveiksi siivuiksi tarjolle. Laita lautaselle myös sitruunalohkoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli kalanpinta saa ihan peittyä kunnolla suolasta? En ole ennen tehnyt ja netin ohjeet ovat hiukan epämäärisiä sim juuri tuon suolan suhteen. Ja kuinkas kauan sen pitää "muhia" jääkaapissa, että on valmista...2 päivää :)?

Vierailija
8/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohipalaan MERISUOLAA reilusti ja ripaus sokeria. Käärit voipaperiin ja kiepautat vaikka folioon. Lohi tarvitsee pari pvä suolautuakseen. Ja pyyhit sulat päältä pois ja nautit :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuljeta sormea pitkin lihaa, niin tunnet ne. Käytä esimerkiksi kulmakarvapinsettejä ellet omista ruodonnyppimispinsettejä.

Vierailija
10/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tykkään graavattuna enemmän kirjolohesta koska se ei oo niin rasvasta. Lohen lisäksi tarvitaan karkeaa merisuolaa, kokonaista valkopippuria, sokeria ja tilliä. Kotona leikkaa file kahtia poikittain, niin että saat yhtä pitkät palat, toinen on tietysti kapeampi muttei haittaa. Laita leikkuulaudalle toinen lohipala nahka alaspäin. Ripottele palan päälle pari kolme rkl(lohen koon mukaan vähän) merisuolaa niin että sitä on joka paikassa. Rouhi valkopippuria parin teelusikallisen verran ja ripottele samoin lohen päälle. Lopuksi teelusikallisen verran sokeria, ja viimeiseksi saksi paljon tilliä lohen päälle. Laita toinen lohipala maustetun lohen päälle nahkapuoli ylöspäin. Siis nahat ulkopuolella kummallakin palalla. Kääri nyt lohi esim. leivinpaperiin tiukaksi paketiksi. Laita pieneen vuokaan tms astiaan ja sopivan kokoinen tasainen leikkuulauta tai muu suora esine lohen päälle, ja siihen vielä paino, esim mehutölkki. Laita jääkaappiin. Käännä kalaa pari kertaa maustumisen aikana. Maustumisessa menee aikaa ainakin vuorokausi. Ehkä 2 vrk kuluttua kala on oikein hyvää. Lohi leikataan vinottain mahdollisimman ohuiksi ja leveiksi siivuiksi tarjolle. Laita lautaselle myös sitruunalohkoja.

Olitkin vastannut kaikkiin kysymyksiin jo :D! Näillä pärjään hyvin!! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta kun kala on valmiiksi graavaantunut, se kannattaa rapsutella pois, jos vielä säilyttää kauemmin jääkaapissa. Muuten kalasta tulee tönkkösuolattua.

Vierailija
12/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli kalanpinta saa ihan peittyä kunnolla suolasta? En ole ennen tehnyt ja netin ohjeet ovat hiukan epämäärisiä sim juuri tuon suolan suhteen. Ja kuinkas kauan sen pitää "muhia" jääkaapissa, että on valmista...2 päivää :)?

ei sen lohen 2 päivää tarvi jääkaapissa olla, jos aatonaattona laitat graaviin niin aattona on ihan hyvää syötäväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/13 |
20.12.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

osta nahallinen lohifilee tai kaksi, syöjien määrästä riippuen. Kauppias osaa neuvoa oikean määrän. EI kirjolohta!

Ripottele fileen lihapuolelle merisuolaa, ripaus hienoa sokeria, rouhi musta- tai valkopippuria. Peitä tuoreella tillillä ja tillinvarsilla.

Laita fileet vastakkain niin, että toisen ohut pää on toisen paksumpaa päätä vasten. Kääri voipaperiin tai leivinpaperiin ja pistä hedelmäpussiin. Sulje tiiviisti. Laita lautaselle jääkaappiin pienen painon alle.

Jos laitat graavauksen to-iltana, lohi on graavautunut perjantaina. Pyyhi graavaukset pois ja siivuta ohuelti. Laita tillinhuiskia ja sitruunalohkoja koristeeksi.

Hyvää on ja helppoa. Kun olet kerran tämän tehnyt, teet sen uudestaan vaikka unissasi.