Voiko kuivatuissa puolalaisissa vadelmissa olla norovirusta?
Ostin Lidlistä suklaalevyn, jossa on kuivattuja vadelmia. Vasta kotona huomasin, että ne vadelmat on puolalaisia. Eli juuri niitä norovirusvadelmia, jotka käsketään keittää. Onkohan se norovirus kuollut kuivattaessa? En tiedä millä tavalla nuo on kuivattu. Ei lue. Ainakin mysleissä lukee yleensä että marjat on pakastekuivattu. En tiedä millainen menetelmä se sitten on.
Kommentit (7)
Hyi, en koskaan laita suuhuni mitään mikä on Puolasta.
Ei ne viruksetkaan ihan pyhällä hengellä elä. Vedettömässä tuotteessa ei voi olla norovirusta kuin hyvin lyhyen ajan.
Taidan jättää kaiken varalta tuon levyn syömättä. Kummilasten joululahjoihin on vielä karkkipuoli ostamatta, niin pistän tuon levyn yhteen pakettiin.
-ap
Ulkomaiset vadelmat pitää ensin keittää, koska niissä voi olla salmonellaa.
Vierailija kirjoitti:
Ulkomaiset vadelmat pitää ensin keittää, koska niissä voi olla salmonellaa.
Itse olen kuullut vain noroviruksesta ja hepatiitista, mutta saattaa kai niissä salmonellaakin olla. Ne kun kastellaan jollain kakkavedellä.
Pakastevadelmissa on norovirusta. Pakastaminen ei siis tapa norovirusta. Mietipä sitä!