Tarvitseeko parsakattilaa oikeasti johonkin vai onko se vaan täysi turhake?
Tekisi mieli ostaa sellainen, mutta onko joku sosekeitto kätevä tehdä siinä? Tai keittää makaroonta? Parsaa tuskin tulee ostettua koskaan.
Kommentit (17)
Meilläkään ei parsakattilaa vaikka syödään paljon parsaa, valmistetaan uunissa tai grillissä. En ostaisi.
Itse olen käyttänyt parsakattilaa vaan parsan höyryttämiseen. En ole keksinyt muuta käyttöä.
Turhake on. Kattilassa voi keittää, tai sitten uunissa.
On varmaan välttämätön, pitänee heti hankkia kun nyt eka kerran kuulin moisesta. Paljosta olen paitsi jäänyt.
Juuri näihin uusiin seinäkeittöllisiin koteihin on oikein kätevä kerätä oma kattila joka ruokalajille ;)
Minä olen koko pitkän ikäni pärjännyt kahdella kattilalla. Jossain vaiheessa ostin 10 l kattilan spagetin ja pastan keittoon. On välillä kovassa käytössä. Eli yksi litran kattila vuodelta 1982, yksi kolmen litran paksupohjainen kattila höyrytysosalla vuodelta 1995 ja se iso kattila vuodelta 2003. Hyvin pärjättiin kahden hengen huushollissa ja nyt yksin. Koskaan ei ole muuten mikään palanut pohjaan, joten uusia ei ole tarvinnut hankkia. Käyvät yhtä hyvin keraamiselle liedelle, mitä aikaisemmin tavalliselle liedelle.
Yhtä turha kuin shampanjavispilä työttömällä.
Mulla on ikivanha teräspannu, joka on juuri sopivan iso, paksupohjainen ja matala, eli keitän siinä parsat. Pointtihan parsakattilassa on, että siinä parsat keitetään pystyssä, eli voidaan jättää nuppuosa veden yläpuolelle, jolloin se vain höyrystyy, sillä keitettynä etenkin nuput ovat herkkiä hajoamaan.
Ei silti ole ollut mulle ongelma, kun on tarkka keittoajan suhteen, eli ei keitä mössöksi ja nostelen sitten parsat lautaselle salaattipihdeillä.
Sitä en kyllä ymmärrä, miksi tekee mieli ostaa kattila, jota ei aio koskaan käyttötarkoitukseen käyttää. Outona pidän myös sitä, että miksi siinä olisi kätevä sosekeittoa tehdä? Saati pastaa keittää?
Kananmunankeitin ja leipäkone on turhia.
Vierailija kirjoitti:
Turhake on. Kattilassa voi keittää, tai sitten uunissa.
Miten muka uunissa voi keittää?
Mulla ollut ja vielä laatumerkki. Kerran käytin ja on kyllä turhake. Halvalla sain lopulta myytyä kun oli parsa-aika.
Korkea ja kapea kattila ei ole paras mahdollinen keittämiseen.
Se on hyvä jos keittää kanankoipia. Todella rasittava pestä käsin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Turhake on. Kattilassa voi keittää, tai sitten uunissa.
Miten muka uunissa voi keittää?
Vettä astiaan ja parsat veteen. Jos uuni muutenkin lämmin ja mahtuu niin saa samalla kertaa kun muunkin ruuan.
Keitän aina nuput ja varren erikseen.
Nupuppuset vähän ja varresta sosekeittoa.
Kirjolohen voi suolata siinä ja pitkää spagettia keittää. Miksei myös selleriäkin. Jos se kestää uunia niin voi käyttää vuokanakin paistoksissa.
En ole koskaan tarvinnut vaikka meillä on syöty parsaa yli 40v. Teen uunissa, tulee makeita ja rapeita eikä vetisiä lötköjä.