Maha ei kestä muuta kuin kotona valmistettua ruokaa (?)
MIstähän johtuu, että jos erehdyn syömään ravintolassa, lounasruokalassa tai oppilaitoksessa, niin maha rupeaa heti kiukkuilemaan? Närästää, turvottaa ja menee pahimmillaan ihan sekaisin. Sama juttu oli, kun jouduin olemaan muutaman päivän sairaalaruoan varassa.
Kotona voin syödä melkein mitä tahansa ilman vatsavaivoja. Mitä noihin ruokiin oikein tungetaan?
Kommentit (5)
Syy voi olla se mauste, jota suurkeittiöissä kaadetaan kaikkiin ruokiin suuresta ämpäristä. Sitä en tiedä, mitä se sisältää, mutta samaa ainetta on eineksissä ja pikaruokaloiden ruuissa. Vessassa tietää hajusta, että taas on syöty jotain grilliruokaa tai muuta epämääräistä.
Olen ihmetellyt ihan samaa. Minulla ei ole mitään todettuja vatsavaivoja, mutta ans olla kun syön jotain muuta kuin kotitekoista, maha on kohta ruikulilla. Eri bakteerit vai jokin lisäaine tai mauste?
Aromivahvenne, keinotekoiset makeutusaineet?
Sama. Olen ajatellut, että voisiko olla syynä pakkauskaasut, jotka edistävät säilyvyyttä? Monet keittiöissä käytettävät tuotteet tulevat tällaisissa pakkauksissa salaateista lähtien.
Sama täällä. Itsellä IBD, ja en uskalla syödä mitään muiden valmistamaa ruokaa. Ja sekös harmittaa niin vietävästi. Mutta kun tosiaan ei tiedä, mitä kaikkea mausteita ym. niissä ruuissa on. :(