Onko vaniliinisokeri vähemmän sokeria mitä vanilijasokeri?
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Voi käyttää kumpaa haluaa.
Sitähän ei kysytty.
Vanilliini on selluteollisuuden sivutuote.
Vaniliinisokeri ja vanilijasokeri eivät välttämättä eroa sokerin määrässä, sillä molemmissa tuotteissa on yleensä lisätty sokeria antamaan makeutta. Ero näiden kahden välillä liittyy enemmän käytettyihin ainesosiin ja valmistusmenetelmiin.
Näiden lisäksi on nestemäinen vaniljauute, joka on laadukkainta ja maistuu eniten oikealta vaniljalta. Vaniliinisokeria välttelisin, koska se maistuu todella keinotekoiselta.
Vaniliinisokeri:
Vaniliinisokeri on sokeria, johon on lisätty keinotekoista vanilja-aromia tai vaniljauutetta.
Tavallisesti vaniliinisokerissa käytetään keinotekoista vaniljaa tuomaan makeutusta ja vaniljamaista makua.
Sisältää yleensä sokeria, vanilja-aromia ja mahdollisesti muita ainesosia kuten tärkkelystä.
Vanilijasokeri:
Vanilijasokeri on sokeria, joka on maustettu aidolla vaniljalla, vanilja-aromilla tai vaniljauutteella.
Vanilijasokeri voi sisältää sokerin lisäksi aitoa vaniljaa tai vanilja-aromeja, jotka antavat sille luonnollisemman vaniljaisen maun.
Vaniljauute:
Vaniljauute on uute vaniljatangosta, joka on liuotettu alkoholiin tai joskus glyseriiniin.
Se on voimakas ja tiiviste, joka sisältää vaniljan luontaisia maku- ja aromiaineita.
Vaniljauutetta voidaan käyttää leivonnassa ja ruoanlaitossa antamaan voimakasta vaniljamaista makua ilman, että tarvitsee käyttää itse vaniljatankoa tai vaniljasokeria.
En oikeasti ymmärrä miksi kukaan ostaisi vaniliinisokeria, se maistuu aivan hirvittävän pahalle. Tuota käytetään niin vähän, että kenenkään talous ei varmasti kaadu siihen, että ostaa vaniljasokeria tuo kemiallisen sotkun sijaan.
Ulkomaisissa leivontaohjelmissa kaadetaan taikinaan pullosta jotain mustaa vaniljauutetta.
Niillä on toiset tavat maustamisessa.
Vierailija kirjoitti:
Ulkomaisissa leivontaohjelmissa kaadetaan taikinaan pullosta jotain mustaa vaniljauutetta.
Niillä on toiset tavat maustamisessa.
Itse käytän aina vaniljauutetta. Tuo on vain todella kallista, mutta onneksi voi helposti tehdä itsekin, tarvitset vain vodkaa ja vaniljatankoja.
Ihan yhtä paljon sokeria ne ovat, mutta kuten edellä on selitetty, vanilliinisokerissa on keinotekoista vanilliinia, vaniljasokerissa aitoa vaniljaa. Vaniljasokerin erottaa vanilliinisokerista sillä, että vanilliinisokeri on kokonaan valkoista, vaniljasokerissa on tummia vaniljan hitusia.
Aito vanilja kerätään majavan perseestä. Joka yö vaniljasukeltaja menee topsin kanssa majavan pesään ja sipaisee purkkiin vaniljaa.
Mene takaisin päiväkotiin. Suomen kielen taitosi ei vielä riitä kouluun.
10 ei ole koskaan pysähtynyt leivontatarvikehyllyn kohdalla kaupassa eikä ole nähnyt siellä vaniljatankoja. Lohduttaa varmaan aidon vaniljan käyttäjiä, että ne mustat pisteet eivät ole peräisin majavasta.
Vaniliini on majavan perärauhasesta ja vanilija on kasvista.
Vaniljasokerissa on aitoa vaniljaa, vanilliinisokerissa pahaa kemiallista olevinaan vaniljan makua.