Jos haluaa höyryttää ruokaa, kannattaako ostaa höyrykattila, -siivilä vai kattilan pohjalle laitettava ritilä? Mitä käytät höyrytykseen?
Ajatuksena että voisi valmistaa höyryttämällä kasviksia kuten parsakaalia, porkkanaa, herneitä, perunoita tai esimerkiksi muita lisukkeita ruoalle.
Siinä vitamiinit eivät liukene veteen ja maku on hyvä.
Mutta millaisella välineellä kannattaisi aloittaa? Mitä käytät?
Kommentit (37)
Mulla on ihan vaan metallinen siivilä joka mahtuu hyvin kattilaan
https://www.fiskars.com/fi-fi/ruoanlaitto/tuotteet/keittiotyovalineet/f…
Tämä fiskarsin tuote on kätevä
Jos on paljon pöytätilaa niin erillinen laite on varsin uskottava, mutta pienemmässä keittiössä käytön kanssa tulee hankaluutta joten omilla jaloilla seisova kattilaan mahtuva höyrytyskori kelpaa alkajaisiksi, samoin sellainen metallisiivilä, tosin perusmalli on on vähän vempula.
Vain vääriä vastauksia. Ostat bambuisen höyrystyskorin. Paras ja monipuolisin. Muuta et sitten ikinä enää tarvitse.
Se ritilä minkä voi asetella ihan minkä kokoisen kattilan pohjalle tahansa. Se vähän viuhkan mallinen.
Erillinen metallinen viuhkan mallinen ritilä on kätevä, ei vie paljon tilaa kaapissa. Ei kannata käyttää liian korkeaa kattilaa, koska silloin kypsymiseen menee kauemmin aikaa kuin kattilassa, jonka kansi on lähellä höyrytettävää ruokaa.
Olen ottanut höyrytysritilästä pois keskellä olevan vetimen, niin ruuat saa paremmin mahtumaan.
Minulla on teräksinen kerroskattila, jossa on höyrytysosa. Tämä kattila oli hyvä hankinta, sillä se on nyt vuosikymmeniä vanha ja on yhä kuin uusi.
Mökillä on sellainen laajeneva metallinen "viuhka". Hyvin höyryttää silläkin.
Tuo fiskarsin siivilä menee myös todella pieneen tilaan.
Vierailija kirjoitti:
Minulla on teräksinen kerroskattila, jossa on höyrytysosa. Tämä kattila oli hyvä hankinta, sillä se on nyt vuosikymmeniä vanha ja on yhä kuin uusi.
Mökillä on sellainen laajeneva metallinen "viuhka". Hyvin höyryttää silläkin.
Mulla myös kerroskattila. Sitä voi käyttää vaikka mihin, tykkään
Vierailija kirjoitti:
Vain vääriä vastauksia. Ostat bambuisen höyrystyskorin. Paras ja monipuolisin. Muuta et sitten ikinä enää tarvitse.
Kerran pääsi käymään niin, etä höyrytysvesi höyrystyi kaikki pois ja pohjaan kärvähti ruoasta tippuneet palaset. Se pienen pienikin käry riitti siihen, että bambuiseen koriin jäi pysyvästi käryn haju. Roskiin meni siis se kori. Teräskori olisi siitäkin selvinnyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vain vääriä vastauksia. Ostat bambuisen höyrystyskorin. Paras ja monipuolisin. Muuta et sitten ikinä enää tarvitse.
Kerran pääsi käymään niin, etä höyrytysvesi höyrystyi kaikki pois ja pohjaan kärvähti ruoasta tippuneet palaset. Se pienen pienikin käry riitti siihen, että bambuiseen koriin jäi pysyvästi käryn haju. Roskiin meni siis se kori. Teräskori olisi siitäkin selvinnyt.
Se että käyttäjä on idiootti ei ole korin vika. Aasiassa, jossa tietävät höyryllä kokkaamisesta hieman enemmän kuin täällä, käyttävät vain koreja. Heillä ne eivät pala pohjaan tai ala haisemaan. Suomijuntille toki on vaikeaa, kun pitää laittaa kattilaan vettä ja säätää tehoa hieman pienemmälle, kun kiehuu. Parempi vain pysyä mikrokokkaamisessa, kun on noin hankalaa.
Sähköinen höyrykeitin on hyvä, ollut itsellä käytössä jo 10vuotta, nopea ja kätevä.
Mulla on noin 30 vanha kerroskattila, jossa on haudutusosa ja reiällinen höyrytysosa. Alimmainen, tavallinen kattila on kadonnut (sen on joku ilmeisesti sosialisoinut nuotiolle kansineen) mutta sattui olemaan kasari, joka oli juuri sopivan kokoinen. Isompi saisi olla, kun kahden litran puuroa ei voi keitellä. Silloin 30v sitten ei ollut noita bambuisia höyrytysjuttuja saatavilla näin maaseudulla, nyt ehkä ostaisin sellaisen, kun ovat niin halpoja.
Minulla on kolmikerroksinen kattila, joista yhden pohja on reikäinen, käytän sitä vesikattilan päällä.
Mulla on kerroskattila. Suunnilleen tuollainen https://helsinkifarmersmarket.fi/p/hackman-classic-kerroskattila-30-l/, mutta joku vanhempi malli. Olen kyllä tykännyt.
Halpa teräskattila pohja + ritiläosa + kansi ajaa asian. Lidlistä 20€ oli joskus. Tulee erittäin paljon parempaa juurikin parsakaalista ja vastaavista, myös perunat on vaikeampi keittää yli muusiksi höyryttämällä.