Mitä kuuluu kotiruokaan?
Jotkut sanovat hallitsevansa painoa kotiruualla. Mun pitäis laihduttaa ja haluisin nyt tietää, mitä kyseinen ruoka sisältää.
Kommentit (32)
Vierailija kirjoitti:
Kotiruoka on itsetehtyä ruokaa, siihen voi jokainen laittaa niitä ainesosia mitä haluaa laittaa ja etenkin painonhallinnassa olla laittamatta lihottavia ainesosia.
Mitä on ne lihottavat ainesosat?
Vierailija kirjoitti:
Kotiruoka on itsetehtyä ruokaa, siihen voi jokainen laittaa niitä ainesosia mitä haluaa laittaa ja etenkin painonhallinnassa olla laittamatta lihottavia ainesosia.
Annoskoko on myös ratkaiseva tekijä. Pääruoan lisänä runsaasti kasviksia. Juomana vesi niin ei tule kaloreita siitä. Kylmä vesi on mun mielestä paras juoma.
Tuo vesi ruokajuomana on hyvä. Teini-ikään asti join aina sinistä maitoa (myöhemmin sitten rasvatonta). Sen (äidin tekemän) rasvasen ruuan päälle vielä rasvaista maitoa - se ruoka ei tuntunut sulavan niin millään eli tuli ns. mahanpuruja. Lisäksi se, et ne maut, vaikka pitsan, tuli eri lailla esiin, sen veden kanssa.
Niin tuo annoskoko, mulle on tullut vähän huono tapa syödä kerralla vähän. Sitten käyn iltapäivällä napsimassa voikkaria ymv. .... Pitäis kyllä käydä mittauttamassa verensokeri, viittaa vähän siihen :(
Ruskeakastike ja liha kuuluu kotiruokaan.
Liha, peruna, kastike.
Siinä on pyhä kolminaisuus.
Kuuluuko lenkkimakkara kotiruokaan? En ole itse tehnyt makkaraa mutta keitän tai paistan valmiin makkaran itse. Entä, jos syön sen raakana?
Myös esim. lasagne on kotiruokaa eikä sitä kukaan voi pitää terveellisenä. Moni tekee myös pizzaa ja hampurilaisia kotona.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kotiruoka on itsetehtyä ruokaa, siihen voi jokainen laittaa niitä ainesosia mitä haluaa laittaa ja etenkin painonhallinnassa olla laittamatta lihottavia ainesosia.
Annoskoko on myös ratkaiseva tekijä. Pääruoan lisänä runsaasti kasviksia. Juomana vesi niin ei tule kaloreita siitä. Kylmä vesi on mun mielestä paras juoma.
Paljon kasviksia, niin annoskoko pysyy tarpeeksi suurena :)
Vierailija kirjoitti:
Kuuluuko lenkkimakkara kotiruokaan? En ole itse tehnyt makkaraa mutta keitän tai paistan valmiin makkaran itse. Entä, jos syön sen raakana?
Tietysti kuuluu. Mutta vain jos se on kastikkeessa tai keitossa niin kyseessä on hyvä ja terveellinen kotiruoka. Pelkiltään valtavan epäterveellistä.
Käsitän kotiruoan lautasmallin mukaan tai sinne päin. Tosiaan vähän riippuu mitä kukakin oppinut syömään. Meillä se on tähän vuodenaikaan esimerkiksi kurpitsakeittoa ja valkosipulileipää tai kaalilaatikko. Miksei vaikka mainittu lasagne tai moussaka. Palstan ulkopuolella en ole ikinä kuullut kotiruoan olevan pelkkä ruskea kastike ja peruna.
Makkara- tai lenkkisoossia tein kerran; tapa se, et tein su:na ruokaa, söin ja otin evääksi, loput pakkaseen ja loppuviikosta pakkasesta ed. su:n ruokaa. Sittenpä ... ke:na oli eväänä sitä lenkkisoossia, hyiv. miltä se haisi! Vessanpytystä alas koko eväs ja kiskalta ostamaan suklaapatukka; sen voimilla sitä piti sitten koodata koko loppupäivä..
Joo, se kastikkeen rasvahan siinä oli härskiintynyt.
Peruna ja kastike
Laatikkoruoat
Keitot
Vierailija kirjoitti:
Peruna ja kastike
Laatikkoruoat
Keitot
Riisi / nuudelit ja katike tai wokkina
Pasta jossain muodossa
Näihin vaihdellen proteiini,liha,kala,kana niin kas,siinäpä on jo viikon,parin kiertävä ruokalista
Kalaa, perunaa, vihanneksia, hedelmiä. Niillä pysyt terveenä ja hoikkana.
Keitot on hyvää, kevyttä kotiruokaa. Uuniruoat esim. juurekset, padat. Peruna on ravitsevaa, jos vertaa riisiin tai pastaan. Sitä voi laittaa monella eri tavalla.
Selaa esim. sairaalan keittiöiden ruokalistoja. Kotiruoka= ruokaa, joka on useimmille ihmisille turvallista, tavallisen tylsää ja väritöntä. Suosittuja aineksia mm. jauheliha, peruna, herne-maissi-paprika, kaali, porkkana, puurohiutaleet, leipä ja maito.
Vierailija kirjoitti:
Tuo vesi ruokajuomana on hyvä. Teini-ikään asti join aina sinistä maitoa (myöhemmin sitten rasvatonta). Sen (äidin tekemän) rasvasen ruuan päälle vielä rasvaista maitoa - se ruoka ei tuntunut sulavan niin millään eli tuli ns. mahanpuruja. Lisäksi se, et ne maut, vaikka pitsan, tuli eri lailla esiin, sen veden kanssa.
Niin tuo annoskoko, mulle on tullut vähän huono tapa syödä kerralla vähän. Sitten käyn iltapäivällä napsimassa voikkaria ymv. .... Pitäis kyllä käydä mittauttamassa verensokeri, viittaa vähän siihen :(
Kerrotko vielä miten ne maut tulee vaikka pizzan kanssa esiin, vettä litkimällä ? Kun tutkittu fakta on että ensin syödään ruoka pureskellen kunnolla, eli kun otat jotain suuhun pureskelet sitä noin 10 kertaa ja sitten nielaistaan, sen jälkeen kun on syöty varta juodaan vaikka sitä vettä. Ikinä ei saisi ruokaa syödä hotkien ja nielaista nesteen kanssa.
Kotiruoka on itsetehtyä ruokaa, siihen voi jokainen laittaa niitä ainesosia mitä haluaa laittaa ja etenkin painonhallinnassa olla laittamatta lihottavia ainesosia.