Yksinasuvat, millaiset ruoanlaittotottumukset teillä on?
Olen jäämässä itsekseni kun viimeinenkin lapsi muuttaa pesästä ja on vähän outoa ajatella miten sitä itse tulisi ruokaa laitettua / syötyä arkisin vain itselle. Harvoin nytkään olen syönyt kuin yhden lämpimän ruoan päivässä ja illalla jotain leipä/karjalanpiirakka/jogurtti tyyppistä vaikka lapselle olenkin ruoan tehnyt (josta itse otan evääksi töihin seuraavana päivänä). Miten tuo eväspuoli hoituisi näppärimmin jatkossa...
Kommentit (18)
Aluksi tuli tehtyä liikaa ruokaa. Sitten päädyin siihen että ostan kaupasta valmisaterioita, siinä yhdessö on aina kerraksi syömistä. Kun inspiraatio ruuanlaittoon joskus iskee, teen isomman erän ja pakastan sen kerta-annoksiksi. Ei tämä varmaan kovin terveellistä ole, mutta eipä tule ruokahävikkiä.
Mä asun viikot yksin, eli sunnuntaina tehdään jotain mistä riittää ainakin maanantaiksi tai käydään pizzalla ja sitä jää maanantaiksi.
Muuten menee aikalailla eines-/nuudeli ja pakasteosastolla, usein noita -30% tuotteita. Joskus jaksaa jonkun pastavuoka-tyylisen tehdä mistä taas pariksi päiväksi riittää. Välillä käyn lounasbuffassa.
No jos vaikka teet sitä ruokaa ihan tavalliseen tapaan ja teet suoraan niistä eväsannoksia. Jos et halua syödä samaa ruokaa useampana päivänä peräkkäin, niin pakasta saman tien osa. Sitten saat pakastimesta otettua valmiin annoksen sulamaan ja mukaan töihin. Eihän sun tarvitse sitten joka ilta kokkailla.
Itse siis laitan ruokaa ihan samaan tyyliin kuin ennenkin, mutta syön sitten samaa ruokaa useamman kerran ja pakastan osan jos ruokaa on niin reilusti, ettei sitä ehdi syödä ennen kuin se vanhenee. Itse tosin syön kaksi lämmintä ruokaa ja teen paljon etätöitä, joten ruoka tulee syödyksi siten nopeammin.
syön pääasiassa valmisruokia, yhden lämpimän aterian päivässä ja muuten leipää, rahkaa, hedelmiä, piirakoita tms. Joskus harvoin teen ruokaa ja pakastan sitten yhden hengen annoksissa, mutta aika harvoin, en ole koskaan erityisesti välittänyt ruuan tekemisestä ja pakastinkin on pieni.
Kun tytär tulee kylään, teen kyllä ruokaa, ellei sitten käydä ulkona syömässä/tilata kotiin jotain.
Asun osan vuotta yksin ulkomailla ja teen joka päivä 2 ateriaa itselleni. Kylmä (salaatti, leikkelelautanen tms) tai lämmin mutta kunnon syötävää. En selviä pelkällä leivällä enkä pidä eineksistä.
Syön yhden lämpimän aterian päivässä. Teen ruokaa yleensä neljä annosta, joista syön kaksi peräkkäisinä päivinä ja loput pakastan annoksina. Syön sitten vaihtelevia ruokia pakkasesta, kunnes tulee aika tehdä seuraava neljän annoksen ruoka.
Eineksiä syön todella vähän, joskus vaihtelun vuoksi.
Entä minkä tyyppisiä ruokia nuo on joita pakastatte? Esim. perunat ei oikein pakastamisesta tykkää?
Aloin ihan ajan kuluksi ja harrastukseksi tekemään ruokaa ja leipomaan. Rahaa käytän minimalistisesti tai vähän vähemmän. Opettelin kalastamaankin, kun kaupan kala kallistui.
Vierailija wrote:
Entä minkä tyyppisiä ruokia nuo on joita pakastatte? Esim. perunat ei oikein pakastamisesta tykkää? Ylensä kastikkeita ja keitän pastaa/riisiä niiden lisukkeeksi. Kermaperunat voi pakastaa. Ruokaisia piirakoita valmiina viipaleina, kasvissosekeittoa.
Vierailija wrote:
Entä minkä tyyppisiä ruokia nuo on joita pakastatte? Esim. perunat ei oikein pakastamisesta tykkää?
Pastapohjaisia, riisipohjaisia, tai sitten pakastan pelkän kastikkeen tai lihan/kalanpalan ja keitän siihen kaveriksi pastan / riisin / perunat. Perunoitakin voi keittää toki isomman määrän ja vaikka paistaa seuraavana päivänä, mutta sehän ei toki AP:n tapauksessa toimi niin hyvin, kun AP:n tarkoitus on ottaa se ruoka töihin mukaan valmiina lounaana.
-5
Eväistä en tiedä, se on makuasia, tykkääkö lämpimästä vai voileivistä jne. Myös nuo iltapalat ovat ongelma itsellenikin, aina on sitä iänikuista leipää ja teetä. Makeista en piittaa, joten se karsii paljon iltapaloja.
Itse, kun jäin yksin, tuntui pitkän aikaa tosi turhanpäiväiseltä vain itselle valmistaa jotain kunnon ruokaa. Varsinkin, kun en kauheasti tykkää ruoanlaitosta. Meni aika kauan siten, kunnes löysin erään monilapsisen perheenäidin videoita Tubesta ja sain häneltä kimmokkeen ruveta tekemään sellaisia uuniruokia, joista riittää moneksi päiväksi. Silloin ei tarvitse kuin lämmittää ruokaa parina seuraavana päivänä. Jos viitsii, voi samalla uunin lämmityksellä tehdä useampaakin erilaista ruokaa, joita sitten vaikka pakastaa. Mutta itselle on kelvannut tämä eka malli hyvin, että valmistan kerralla muutamaksi päiväksi ruokaa, jota sitten syön tuoreena valmistuspäivänä ja lämmitettynä kahtena seuraavana päivänä.
Vierailija wrote:
Entä minkä tyyppisiä ruokia nuo on joita pakastatte? Esim. perunat ei oikein pakastamisesta tykkää?
Esim jauheliha-perunalaatikko on ihan hyvää pakastuksen jälkeenkin, samoin pottumuusi ja käristys.
Töiden jälkeen voi syödä vaikka salaatteja jos ei jaksa teetä ja leipää linjalla olla.
Kuopion kauppahallin kautta kotiin. Kalafile/fileet pannulle, helppoa ruuanlaittoa. Viikonloppuina liha-kasvispata uuniin, siitä saa monta annosta pakkaseen.
Minä kyllä tykkään tehdä ruokaa myös itsekseni. Toki se on välillä kiva kokkailla myös muille tai yhdessä muiden kanssa. Mutta teen kyllä yleensä omat ruokani. Yksin kun syö, niin yhdestä ruuasta riittää 2-3 päiväksi, tai jos kyllästyttää saman syöminen, niin osan voi pakastaa.
Vierailija wrote:
Entä minkä tyyppisiä ruokia nuo on joita pakastatte? Esim. perunat ei oikein pakastamisesta tykkää?
No ne perunat/ pastat/ riisit voi keittää sitten kun sulattaa pakasteesta esim. sen kastikkeen/ lihapullat/ mitä ikinä oletkaan niiden perunoiden kanssa tehnyt.
Itse teen paljon esimerkiksi curryja, jotka kestävät hyvin pakastamista.
Huonolla tolalla on. Ei ole motivaatiota.