Miten uunilohi valmistetaan niin että maku on paras? Foliossa vai ilman? 175 vai 225 astetta?
On montaa tyyliä valmistaa lohta uunissa. Millä tavalla siitä saa herkullisinta?
Folioon vai paljaaltaan? Uunin ylä- vai alatasoon? Hitaasti viileämmässä vai nopeasti kuumemmassa uunissa?
Kommentit (11)
Miedompi lämpö ja mittaa sitä kalan sisälämpöä
Liian kuumassa uunissa ilman foliota kala kuivahtaa.
Paisto 150 ja eikä suoraan jääkaapista
https://kotiruoka.fi/blogi/lohen-paistaminen-talla-ohjeella-paistat-loh…
Hitaasti matalassa 35 asteen lämmössä folioon käärittynä noin 3h. Tulee mehukas ja maukas.
Kirjolohi kokonaisena pellille, mausteeksi vain suola ja valkopippuri. Uuniin 175 astetta ja saa paistua kolme varttia. Mitään muuta ei tarvita ja kalan nahka suojaa hyvin, folioita tms ei tarvita. Paras tulee noin puolentoista kilon painoisesta kalasta.
Jos file, niin 175 astetta ja noin 20 min.
120 asteinen uuni ja sisälämpö noin 42-45 astetta niin johan tulee maukas ja mehukas kala.
Foliota ei tarvi.
En ole edes kuullut foliosta tässä yhteydessä. 175 C, päässe sipulia ja hunajaa on oppimani ja erittäin toimiva resepti.
Laiska iskee lohen öljytylle pannulle ja suolaa päälle
uuniin 175 astetta 20-25 min
jos haluaa voi kuorruttaa tuorejuustolla
Folioon ja matala lämpötila, ei kiirettä.
Matalassa lämpötilassa rasvahapot säilyvät ja mausta tulee hieno. Korkeintaan 175 astetta.