Mitä tehdä lantusta?
Irtomyynnin puutteen vuoksi ruokatoimituksessa tuli yli kilon lanttupussi. Muiden kiireiden takia en nyt jaksa ruveta hirveästi kokkaamaan ja samaan ruokaa en välitä syödä viikkotolkulla.
Miten kannattaa pakastaa kuutioiksi leikattuna raakana vai uunissa kypsennettynä?
Lanttulaatikko en vielä halua tehdä/syödä. Ruoka-ehdotuksia?
Kommentit (12)
Kuutioi pieneksi ja paista miedolla lämmöllä siirapin kanssa pannulla kunnes sopivan pehmeitä. Nam.
Miksi pitäisi pakastaa? Lanttuhan säilyy ihan älyttömän kauan vähän viileässä.
Lanttumuusi on ihanaa liharuokien lisukkeena.
Raasteena, uunijuureksena, lantturanskiksena...
Muistan lapsena koulussa herkkuani oli lantturaaste lisukkeena
Olen usein joulun jälkeen ostanut halpislanttuja ( jopa 10 senttiä kilo) ison satsin, leikannut pariin eri kokoon kuutioiksi, kiehauttanut Marttojen ohjeen mukaisen minuuttimäärän, ja pakastanut.
Käytän keitoissa, kasviscurryissa ja uunijuureksissa
Hyviä ideoita, varsinkin tuo pikainen esikypsennys ja pakastus. En olisi tajunnut kirjautumalla.
Osan pakastusta ajattelin siksi, että mulla ei ole oikein kunnon säilytyspaikkaa. Vihanneksille ainakin jääkaappi tahtoo olla liian kylmä.
Lantturanskalaiset on mun lemppari. Tosi hyviä esim. jonkun pihvin kaverina.
Lanttu käy hyvin aasialaistyyppisiin ruokiin, joissa esim. chiliä ja kurkumaa. Ilmavaivoja voi hieman tulla, mutta terveellinen juures kaikinpuolin!
Mpnipuolinen ja terveellinen lanttu. Lantturanskiksia vois kokeilla.Kuutiot ja laatikko.
Raasteena raakana. Esikeitä kuutioita muutama minuutti.