Kirsikka, päärynä tai omenapiirakan tehneitä paikalla? Onnistuiko?
Kommentit (13)
En tykkää kirsikasta. Kerran tein päärynäpiirakan, hyvää oli. Omppupiirakka ei epäonnistu ikinä. Ei se kauaa ehi pöydällä olemaan kun syön kilpaa lapsen kanssa.
Kyllä ne yleensä onnistuu, helpompia ja nopeampia tehdä kuin pulla.
Niin, onko paikalla kirsikka tai päärynä?
Omenapiirakan tekijä löytyi jo.
Muruomenapiirakka (pellillinen)
4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
150 g voita (sulatettuna)
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 l omenalohkoja
Murukuorrute:
100 g voita (sulatettuna)
1,5dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita (pika)
2 tl kanelia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita, voita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pellille ja asettele omenalohkot tasaisesti päälle.
Muru: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Sekoita hyvin. Ripottele omenalohkojen päälle.
Paista 30 - 35 minuuttia 200 asteessa.
viime kesänä tein piirakkaa johon tuli muistaakseni kirsikkahilloa ja jotain valion kirsikanmakuista tuotetta. oli ihan hyvän makuista.
Suomalaisista kirpeistä kirsikoista tulee erinomaisia piirakoita. Suurinta herkkua silloin kun vielä asuin Suomessa. Meillä oli pihalla omenoita, päärynöitä, luumuja ja kirsikoita. Päärynät menivät tuoreeltaan, mielestäni ne olivat turhan makeita piirakkaan. Mutta ne kirsikat, nam!
Murutaikinasta, jossa täytteenä kirsikoita, hilloa ja ranskankermaa tuli ainakin hyvää.
Meillä menee vain ja ainoastaan mustikka-vattupiirakat yhdessä tai erikseen.
Päärynäpiirakkaa oman puutarhan päärynöistä teen joka syksy, nam.
Vierailija wrote:
Muruomenapiirakka (pellillinen)
4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
150 g voita (sulatettuna)
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 l omenalohkoja
Murukuorrute:
100 g voita (sulatettuna)
1,5dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita (pika)
2 tl kanelia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita, voita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pellille ja asettele omenalohkot tasaisesti päälle.
Muru: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Sekoita hyvin. Ripottele omenalohkojen päälle.
Paista 30 - 35 minuuttia 200 asteessa.
No on makeeta, kun melkein puoli kiloa sokeria.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:
Muruomenapiirakka (pellillinen)
4 kpl kananmunia
3 dl sokeria
150 g voita (sulatettuna)
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 l omenalohkoja
Murukuorrute:
100 g voita (sulatettuna)
1,5dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita (pika)
2 tl kanelia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää vuorotellen kuivia aineita, voita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pellille ja asettele omenalohkot tasaisesti päälle.
Muru: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula. Sekoita hyvin. Ripottele omenalohkojen päälle.
Paista 30 - 35 minuuttia 200 asteessa.No on makeeta, kun melkein puoli kiloa sokeria.
Ei tartte tehdä ja maistaa, jos on noin vaikeaa. En tajua teitä joka asiaan negatiivisia kommentteja laittavia.
Jos on arripurri olo kannattaa olla hiljaa.
Sokeria, voita, vehnäjauhoja.
Eiei.
Meinaatko, ettei kukaan palstalla ole tehnyt omenapiirakkaa?